TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395116 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 24, 2024, 02:42:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 710344 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #374 poslato: Avgust 18, 2014, 06:28:26 pre podne »

Meni ostao od mame nov Cepter lonac ili serpa sta li je, ogroman i tezak kao djavo, sa poklopcem i nekim kazaljkama. Ni ne koristim ga, drzim u njemu papire neke, racune.  :P
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #373 poslato: Avgust 17, 2014, 10:01:45 posle podne »

Stavim ja koju kap, jer ni teflon nije nelepljiv 100%, ali Cepterov se baš lepi (i sa malo ulja...).
:)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #372 poslato: Avgust 17, 2014, 09:52:54 posle podne »

Imam Cepterov tiganj, ali za belo meso i jaja koristim teflonski tiganj.
Na Cepterovom tiganju se lepi hrana više nego na teflonu, dok su Cepterovi lonci OK za kuvanje.
:)

Uvek možeš staviti i koju kap maslinovog ulja,taman toliko da se ne lepi :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #371 poslato: Avgust 17, 2014, 01:27:14 posle podne »

Nisam skontao da se radi o kancerogenosti...
Mada, to zagorelo mi je najsladje...
:D
Jeste skup; ja sam kupovao 1-2 šerpu godišnje, pa sada imam...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #370 poslato: Avgust 17, 2014, 01:16:45 posle podne »

Ma Srdjane...psst, nek se lepi, bitno da nije kancerogeno... ;D

E sad po pitanju zepter lonaca probao sam "efikasnost", jedan moj drug je spremao konjetinu sa povrcem, bukvalno kuvana, ukus savrsen...obicno konjsko izbegavam u sirokom luku...ali sta ces, nemamo svi novca za zepter pa se zadovoljimo sa onim sto imamo... ;D teflonizacija  ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #369 poslato: Avgust 17, 2014, 01:08:12 posle podne »

Imam Cepterov tiganj, ali za belo meso i jaja koristim teflonski tiganj.
Na Cepterovom tiganju se lepi hrana više nego na teflonu, dok su Cepterovi lonci OK za kuvanje.
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #368 poslato: Avgust 17, 2014, 01:00:25 posle podne »

Au hvala Srki, a jel frka ako skoro svaki dan jedem peceno meso iz kese ili peceno na teflonu ?? Posto ne mogu bas svaki dan tako kuvati po 3-4 sata :D ? I da li je taj pekac bolji od tiganja od teflona ili je iisto??

I ne kontam ovo bas : napominjem da mislim na nacin pripreme hrane, a ne nacin ishrane ?? Hvala vam ljudi

Inace, posto vidim da u svim svojim postovima stalno istices kako se plasis teflona, tih "ostataka stvrdnute masti" i sl., jedino sto mi pada na pamet su Zepter lonci, serpe, tiganji...znam da je preskupo, ali ukus hrane u njima je extremno dobar, dodaje se vrlo malo vode ili cak se sve "krcka" u soпstvenom "softu", neka druga revolucionarna, a zdravija metoda pripreme hrane i posudja za pripremu mi ne pada na pamet...
« Poslednja izmena: Avgust 17, 2014, 01:07:37 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #367 poslato: Avgust 16, 2014, 06:29:19 posle podne »

Avokado je toliko fanstastična namirnica, da mi je prosto žao što je toliko skup....  to je izvor masti, zdravih masti, izuzetno kaloričan ali veoma vredan.... slobodno ga ubaci u ishrani, samo pazi na kalorijsku vrednost...

tortilja koju si naveo - zvuči odlično... ja bih menjala brašno, nekad integralno pšenično, nekad heljdino, nekad ovseno i dr....
najbolje da bude neko integralno brašno, vrednije je...

Sačuvana
JohnnyB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #366 poslato: Avgust 16, 2014, 03:02:16 posle podne »

Volim da kuvam i posto treniram ujutru pre posla obrok za posle treninga i rucak uvek spremam. Pokupio sam neke savete ovde na forumu koji mi dosta znace, sta i kad treba kombinovati.

Sad me zanima kakav je stav o avokadu? Pravio bih gvakamoli sos (avokado, paradajz i sok od limuna) sa piletinom i pastom kao jedan od obroka za posle treninga. :)

Takodje da li kao izvor UH mogu da se jedu psenicne tortilje sa jajima i povrcem?

Hvala puno! :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #365 poslato: Avgust 16, 2014, 12:31:48 posle podne »

Ništa...
:)
Nije problem, ali gledaj da neko povrće uz to meso menjaš svaki dan, kako ti ne bi dosadilo tako... ...i da dobiješ na raznovrsnosti hrane...
:)
Koristim tiganj, jer mi je lakši za održavanje.
:)
Mislio je na: kod kuvanja takvih jela jednolična je njegova priprema, a ne hraniti se tako...
:)
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #364 poslato: Avgust 16, 2014, 12:24:41 posle podne »

Au hvala Srki, a jel frka ako skoro svaki dan jedem peceno meso iz kese ili peceno na teflonu ?? Posto ne mogu bas svaki dan tako kuvati po 3-4 sata :D ? I da li je taj pekac bolji od tiganja od teflona ili je iisto??

I ne kontam ovo bas : napominjem da mislim na nacin pripreme hrane, a ne nacin ishrane ?? Hvala vam ljudi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #363 poslato: Avgust 15, 2014, 10:26:58 posle podne »

Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !

Kao sto to vec Marko rece...65% do 70% od maksimalnog pulsa...dakle, u tom nekom rasponu okvirnih vrednosti  ;D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16700


« Odgovor #362 poslato: Avgust 15, 2014, 10:21:46 posle podne »

Da,samo se potrudi da ne stigneš do proračunatog ( doduše otprilike ) maksimalnog pulsa,i sve će biti u redu :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #361 poslato: Avgust 15, 2014, 10:08:01 posle podne »

Da, pulsmetar je potreban za maksimalnu preciznost, ali u slučaju da ga nema, razmotri i ove formule...koristiće ti...odličan su orijentir...PULS (FREKVENCA SRCA)

U praksi se često za orijentaciono izračuvanje maksimalnog pulsa( FS max, maksimalna frekvenca srca) koristi formula:

Za muškarce: FS max = 220 – godine starosti;
Za žene: FS max = 226 – godine starosti;

Standardno odstupanje kod osoba starih oko 20 godina iznosi +/- 10 – 12 udara/min. U tim godinama dve trećine osoba imaju FS max oko 190 – 210 udara/min, a 90 % varira u okviru 180 – 220 udara/min. Postoji i procenat osoba, znatno manji, čiji je maksimalni puls i više od 230 udara/min.

Tačnija procena FS max-a može se dobiti preko sledeće formule:
FS max = 210 – (0.5 x godine starosti);

Postoji i formula za okvirno izračuvanje maksimalne vrednosti pulsa, razraĂ°ena na Ball State Univerzitetu (USA) i ona glasi:
Za muškarce: FS max = 214 – (0.8 x godine starosti);
Za žene: FS max = 209 – (0.7 x godine starosti);
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 100


« Odgovor #360 poslato: Avgust 15, 2014, 01:08:09 posle podne »

Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Izvini na glupom pitanju kako se odredjuje max srcanog ritma, jel ja po tabeli trebao bi da radim znaci oko 128 otkucaja u minutu, ili treba nekako da odredim u mom slucaju!
sta je  (HIIT – high intensity interval trening) ????? i kako se radi on! dali je tako nesto pametnije za mene?

Izvoli.Ovde imaš detaljno objašnjeno,mislim da će ti sada biti puno lakše :)


http://www.trcanje.rs/zdravlje/srcani-puls/
haa, znam da sam negde procitao al nemogu da nadjem gde, uporno trazim na sajtu pan-sport! hvala veliko!
procitao sam!
znaci li to da mogu da se oslonim na tabelu bez odredjivanja licno max srcanog ritma dok se nedocepam nekakve bolje kontrole!
« Poslednja izmena: Avgust 15, 2014, 01:53:59 posle podne od strane vuk9 » Sačuvana
Stranice: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 18 upita.