TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402385 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 13, 2025, 06:39:55 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857112 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #372 poslato: Avgust 17, 2014, 09:52:54 posle podne »

Imam Cepterov tiganj, ali za belo meso i jaja koristim teflonski tiganj.
Na Cepterovom tiganju se lepi hrana više nego na teflonu, dok su Cepterovi lonci OK za kuvanje.
:)

Uvek možeš staviti i koju kap maslinovog ulja,taman toliko da se ne lepi :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #371 poslato: Avgust 17, 2014, 01:27:14 posle podne »

Nisam skontao da se radi o kancerogenosti...
Mada, to zagorelo mi je najsladje...
:D
Jeste skup; ja sam kupovao 1-2 šerpu godišnje, pa sada imam...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #370 poslato: Avgust 17, 2014, 01:16:45 posle podne »

Ma Srdjane...psst, nek se lepi, bitno da nije kancerogeno... ;D

E sad po pitanju zepter lonaca probao sam "efikasnost", jedan moj drug je spremao konjetinu sa povrcem, bukvalno kuvana, ukus savrsen...obicno konjsko izbegavam u sirokom luku...ali sta ces, nemamo svi novca za zepter pa se zadovoljimo sa onim sto imamo... ;D teflonizacija  ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #369 poslato: Avgust 17, 2014, 01:08:12 posle podne »

Imam Cepterov tiganj, ali za belo meso i jaja koristim teflonski tiganj.
Na Cepterovom tiganju se lepi hrana više nego na teflonu, dok su Cepterovi lonci OK za kuvanje.
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #368 poslato: Avgust 17, 2014, 01:00:25 posle podne »

Au hvala Srki, a jel frka ako skoro svaki dan jedem peceno meso iz kese ili peceno na teflonu ?? Posto ne mogu bas svaki dan tako kuvati po 3-4 sata :D ? I da li je taj pekac bolji od tiganja od teflona ili je iisto??

I ne kontam ovo bas : napominjem da mislim na nacin pripreme hrane, a ne nacin ishrane ?? Hvala vam ljudi

Inace, posto vidim da u svim svojim postovima stalno istices kako se plasis teflona, tih "ostataka stvrdnute masti" i sl., jedino sto mi pada na pamet su Zepter lonci, serpe, tiganji...znam da je preskupo, ali ukus hrane u njima je extremno dobar, dodaje se vrlo malo vode ili cak se sve "krcka" u soпstvenom "softu", neka druga revolucionarna, a zdravija metoda pripreme hrane i posudja za pripremu mi ne pada na pamet...
« Poslednja izmena: Avgust 17, 2014, 01:07:37 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #367 poslato: Avgust 16, 2014, 06:29:19 posle podne »

Avokado je toliko fanstastična namirnica, da mi je prosto žao što je toliko skup....  to je izvor masti, zdravih masti, izuzetno kaloričan ali veoma vredan.... slobodno ga ubaci u ishrani, samo pazi na kalorijsku vrednost...

tortilja koju si naveo - zvuči odlično... ja bih menjala brašno, nekad integralno pšenično, nekad heljdino, nekad ovseno i dr....
najbolje da bude neko integralno brašno, vrednije je...

Sačuvana
JohnnyB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #366 poslato: Avgust 16, 2014, 03:02:16 posle podne »

Volim da kuvam i posto treniram ujutru pre posla obrok za posle treninga i rucak uvek spremam. Pokupio sam neke savete ovde na forumu koji mi dosta znace, sta i kad treba kombinovati.

Sad me zanima kakav je stav o avokadu? Pravio bih gvakamoli sos (avokado, paradajz i sok od limuna) sa piletinom i pastom kao jedan od obroka za posle treninga. :)

Takodje da li kao izvor UH mogu da se jedu psenicne tortilje sa jajima i povrcem?

Hvala puno! :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #365 poslato: Avgust 16, 2014, 12:31:48 posle podne »

Ništa...
:)
Nije problem, ali gledaj da neko povrće uz to meso menjaš svaki dan, kako ti ne bi dosadilo tako... ...i da dobiješ na raznovrsnosti hrane...
:)
Koristim tiganj, jer mi je lakši za održavanje.
:)
Mislio je na: kod kuvanja takvih jela jednolična je njegova priprema, a ne hraniti se tako...
:)
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 262

« Odgovor #364 poslato: Avgust 16, 2014, 12:24:41 posle podne »

Au hvala Srki, a jel frka ako skoro svaki dan jedem peceno meso iz kese ili peceno na teflonu ?? Posto ne mogu bas svaki dan tako kuvati po 3-4 sata :D ? I da li je taj pekac bolji od tiganja od teflona ili je iisto??

I ne kontam ovo bas : napominjem da mislim na nacin pripreme hrane, a ne nacin ishrane ?? Hvala vam ljudi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #363 poslato: Avgust 15, 2014, 10:26:58 posle podne »

Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !

Kao sto to vec Marko rece...65% do 70% od maksimalnog pulsa...dakle, u tom nekom rasponu okvirnih vrednosti  ;D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #362 poslato: Avgust 15, 2014, 10:21:46 posle podne »

Da,samo se potrudi da ne stigneš do proračunatog ( doduše otprilike ) maksimalnog pulsa,i sve će biti u redu :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #361 poslato: Avgust 15, 2014, 10:08:01 posle podne »

Da, pulsmetar je potreban za maksimalnu preciznost, ali u slučaju da ga nema, razmotri i ove formule...koristiće ti...odličan su orijentir...PULS (FREKVENCA SRCA)

U praksi se često za orijentaciono izračuvanje maksimalnog pulsa( FS max, maksimalna frekvenca srca) koristi formula:

Za muškarce: FS max = 220 – godine starosti;
Za žene: FS max = 226 – godine starosti;

Standardno odstupanje kod osoba starih oko 20 godina iznosi +/- 10 – 12 udara/min. U tim godinama dve trećine osoba imaju FS max oko 190 – 210 udara/min, a 90 % varira u okviru 180 – 220 udara/min. Postoji i procenat osoba, znatno manji, čiji je maksimalni puls i više od 230 udara/min.

Tačnija procena FS max-a može se dobiti preko sledeće formule:
FS max = 210 – (0.5 x godine starosti);

Postoji i formula za okvirno izračuvanje maksimalne vrednosti pulsa, razraĂ°ena na Ball State Univerzitetu (USA) i ona glasi:
Za muškarce: FS max = 214 – (0.8 x godine starosti);
Za žene: FS max = 209 – (0.7 x godine starosti);
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 100


« Odgovor #360 poslato: Avgust 15, 2014, 01:08:09 posle podne »

Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Izvini na glupom pitanju kako se odredjuje max srcanog ritma, jel ja po tabeli trebao bi da radim znaci oko 128 otkucaja u minutu, ili treba nekako da odredim u mom slucaju!
sta je  (HIIT – high intensity interval trening) ????? i kako se radi on! dali je tako nesto pametnije za mene?

Izvoli.Ovde imaš detaljno objašnjeno,mislim da će ti sada biti puno lakše :)


http://www.trcanje.rs/zdravlje/srcani-puls/
haa, znam da sam negde procitao al nemogu da nadjem gde, uporno trazim na sajtu pan-sport! hvala veliko!
procitao sam!
znaci li to da mogu da se oslonim na tabelu bez odredjivanja licno max srcanog ritma dok se nedocepam nekakve bolje kontrole!
« Poslednja izmena: Avgust 15, 2014, 01:53:59 posle podne od strane vuk9 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #359 poslato: Avgust 14, 2014, 11:02:12 posle podne »

Zasto integralni hleb odlucno NE?? Meni su mnogi clanovi rekli da mogu koristiti integralni hleb ili jos bolje heljdin hleb, na primer to mi je rekao Marko Dimitrijevic.
Mislio sam da kupim mini pekaru pa pravim pravi hleb.

Znaci bolje mi je da ispecem batak i karabatak u kesi sa krompirom i malo vegete i uz to pojedem jedan paradajz, nego da jedem na primer grasak sa junetinom kuvani kao sto priprema vecina domacinstava??
Vi meni pisete u fazonu pazi u takozvanim integralnih hlebovima ima 90posto belog i brasna i ostalo, a niste procitali da sam napisao da bih uzeo mini pekaru, kupim integralno brasno u prodavnici zdrave hrane koje je samleveno nakamenom mlinu ubacim so, vodu, kvasac i to brasno i to je to...

Meni se rucak svaki dan zasniva na tome da ubacim batak i karabatak u kesu stavim vegete i ispecem u rerni bez masti ii ulja ili belo meso pecem na teflonu bez masti i ulja, nekad me smori to sto mi je svaki dan isto, a rekli ste ne valja kuvati kao i vecina domacinstava a kad se kuva belo meso i povrce samo bude bljutavo, pitao sam za neke ideje ili da mi kazete kako vi spremati, medjutim nista...

A nit sam dobio jasno objasnjenje zasto je na primer pirinac bolji od pravog integralnog hleba? tj zasto integralni hleb odlucno NE? Kazete treba uh stalno menjati ovde vecina cepa samo pirinac, zasto ne bih ja mogao cepati samo integralni hleb, plus ne treniram vec sam rekreativac.


Prijatelju, ja nisam kuvar, niti sam bas vican kulinarstvu...tako da koristim priliku da sve one koji imaju vise iskustva na ovom polju da ti pomognu...da, moze se reci da imam jednolican nacin pripreme hrane, kuvanje ili gril( pekac), skoro bez zacina i soli...ali izvore ugljenih hidrata menjam...NIKO TI NIJE REKAO DA NE KORISTIS INTEGRALNI HLEB...RECENO TI JE DA ON NE TREBA DA BUDE TVOJ JEDINI IZVOR UGLJENIH HIDRATA...akcenat na raznovrsnost...ne preteruj sa vlaknima...

Kazes koristis samo kuvanje i gril kao varijantu za spremanje. Grilujes u pekacu jel to bolji izbor od tiganja od teflona ili je isto? I ako te ne mrzi na koji nacin kuvas, kako ide ta priprema?
Posto ljudi obicno kazu za takvu hranu da je suva i da ne valja svaki dan tako se hraniti (fazon treba deco da jedete kuvano :D ), a ne znam kako kuvas ako je bez dinstanja luka na ulju ili masti. Samo stavis povrce i meso i obaris a ne znam koliko je tako ukusno ako tako spremas.. Hvala

Od Srdjana si dobio savrsen odgovor o pripremi hrane koji i ja koristim...a kada kazem jednolican nacin pripreme hrane...napominjem da mislim na nacin pripreme hrane, a ne nacin ishrane...povrce vise koristim presno...dakle salate i sl.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #358 poslato: Avgust 14, 2014, 10:23:25 posle podne »

Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Idealno je da radis 65% do 70% od maksimalnog srcanog ritma od 50 do 90 minuta !
Izvini na glupom pitanju kako se odredjuje max srcanog ritma, jel ja po tabeli trebao bi da radim znaci oko 128 otkucaja u minutu, ili treba nekako da odredim u mom slucaju!
sta je  (HIIT – high intensity interval trening) ????? i kako se radi on! dali je tako nesto pametnije za mene?

Izvoli.Ovde imaš detaljno objašnjeno,mislim da će ti sada biti puno lakše :)

http://www.trcanje.rs/zdravlje/srcani-puls/
Sačuvana
Stranice: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 12 upita.