TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395116 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 24, 2024, 10:58:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 710377 puta)
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #494 poslato: Avgust 29, 2014, 12:33:15 posle podne »

Pa, kako ko voli...
:)
Ni ja nemam vremena uvek za kuvanje...
Kada kuvam, skuvam više pa zamrznem...
:)
Naravno Srdjane, svako moze da radi sta zeli. Ja sam napisao sta i kako ja radim. :)
« Poslednja izmena: Avgust 29, 2014, 12:36:01 posle podne od strane Pecha » Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #493 poslato: Avgust 29, 2014, 11:29:57 pre podne »

Pa, kako ko voli...
:)
Ni ja nemam vremena uvek za kuvanje...
Kada kuvam, skuvam više pa zamrznem...
:)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #492 poslato: Avgust 29, 2014, 11:26:54 pre podne »

Ta komplikovana jela nikada nisam ni spremao, ako bi mi se ishrana bazirala na njima ne bih izdrzao mesec dana u zdravoj ishrani. Sto brze i prostije. Meni i nije nesto bitan ukus hrane. Roknem u serpetinu krompir i meso za ceo dan, ili sameljem juneci but kuvam ga 1h i posle dodam pirinac i nesto zacina i kuvas jos 30 min, jaja pecem nekad u tiganju nekad u mikrotalasnoj, konzerve ribe, piletinu ponekad pecem i na teflonu, ovsene i whey, posan sir. Eto to jedem svaki dan vec dosta dugo. Povrce isto kao i Pedja raw. Navikao sam se a i odgovara mi jer ne potrosim po 3h dnevno kao ti (samo za jedno jelo).  :o
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #491 poslato: Avgust 29, 2014, 11:09:51 pre podne »

Pa, znam, ali  ne mogu praviti gulaš recimo od mlevenog mesa...
:)
Sameljem ga za špagete, musaku...
Ne stavljam luk zbog zdravlja, nego zbog ukusa.
Volim da kuvam; a ako nemam vremena, pre ću ispeći belo meso ili ribu, nego bućkuriš da napravim...
:)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #490 poslato: Avgust 29, 2014, 11:05:27 pre podne »

Ma daj, prosecni klinci provedu 5-6 sati dnevno na fejsu a za ishranu se nema vremena :D pa pecenje mesa je 15-30 minuta, kao sto kaze twin, a i kada se kuva malo vise na slabijoj temperaturi, ti ne stojis pored njega i bajes mu :D nego samo nadgledas,a radis nesto drugo.. sto se tice luka, jedi ga RAW, ja svo povrce jedem RAW uglavnom, izbegavam obradu
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #489 poslato: Avgust 29, 2014, 10:56:52 pre podne »

Samo me zanimalo kako covek toliko vremena potrosi na kuvanje. :D
Crveno meso samelji i tako ga kuvas 1,5h ako zelis brze da ga skuvas naravno... A to za luk mi nikako nije prakticno, fora je svaki dan da jedes zdravo a ako bi to moje kuvanje dovodio u pitanje samo zbog malo luka, pa onda bih izbacio taj luk. A mislim da ima i da se kupi crni luk u granulama to bi mogli da ti dosta ustedi na vremenu.
Ja ne volim nikako da meso bude cak i ni malo zivo, gadno mi je.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #488 poslato: Avgust 29, 2014, 10:40:23 pre podne »

Ja volim da je iznutra živo, pogotovo kad jedem crveno meso. Neki to zovu ''english''. Obzirom da već 3 godine spremam meso u konv.pećnici, to mi je 15 minuta na 150 stepeni. Taman koliko treba i pirinču da se spremi. Automatizacija proizvodnje. ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #487 poslato: Avgust 29, 2014, 10:38:07 pre podne »

Slažem se da se narušava, ali što duže-to je ukusnije...
:)

Pa, probamo pa vidimo...
:D
Kako drugačije?!?
:D
Kada pečem belo meso, volim da je malo mekano (živo) iznutra... mislim, sve se to iskustvom stekne...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #486 poslato: Avgust 29, 2014, 10:27:14 pre podne »

Pecho brate, polako...neukim kuvarima u koje i sebe ubrajam treba malo vise vremena za kompletnu pripremu...naravno, podsetimo da i previse termicke obrade mesa narusava amino kiselinski sastav proteina mesa, jer  i neke amino kiseline su "preosetljive" na visoke temperature...a i prisutni vitamini B-grupe...tako da acala povedi racuna i o tome...

Kako procenjujete da li je meso dovoljno kuvano, peceno?
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #485 poslato: Avgust 29, 2014, 10:23:51 pre podne »

Dok se luk "dinsta" u vodi - sat+ vremena.
Meso (juneće recimo) bar tri sata (piletini treba manje).
Eto... otprilike 4 sata.
:)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #484 poslato: Avgust 29, 2014, 10:08:15 pre podne »

Ako nemam 3+ sati slobodnog vremena, ni ne pomišljam da kuvam...
:D
Evo jos jednom da ponovim, ajde mi molim te objasni kako tvoje kuvanje traje toliko ? :D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #483 poslato: Avgust 29, 2014, 01:15:54 pre podne »

Ako nemam 3+ sati slobodnog vremena, ni ne pomišljam da kuvam...
:D
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #482 poslato: Avgust 28, 2014, 11:41:14 posle podne »

Probao sam da kuvam trajalo je oko 3 sata i 30 minuta :)
Objasni kako molim te ? :)
Ja ponekad kada nemam vremena za spremanje vise raznovrsnih jela, oljustim 1,2 kg krompira i odredjenu kolicinu uglavnom piletine ubacim i od kad prokuva voda u loncu kuva se jos 40 min i imam klopu bukvalno za ceo dan za samo 40 min.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #481 poslato: Avgust 28, 2014, 10:31:56 posle podne »

Otprilike: isto ti je da li ces napraviti limunadu, ili ces popiti vodu pa limun...
Kako ko voli...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #480 poslato: Avgust 28, 2014, 10:29:18 posle podne »

Probao sam da kuvam trajalo je oko 3 sata i 30 minuta :)
Mnogo mi je lakse da ispecem belo meso na teflonu i uz njega isecem sveze povrce ili obarim grasak, brokoli, boraniju, to sve bude za 20 min gotovo...
Znaci ovako mi je brze i lakse...A kad kuvam duze i teze :D Sad ne znam jel se bas mora kuvati jel je to mnogo kvalitetniji izbor od ovog sto sam naveo...

Ajmo najjednostavniji mogući odgovor...kuvano je zdravije, tako obraĂ°eno meso je sočno i ukusno( kako kome), a pri tom zadržava "svoje zdrave osobine".  ;)

U životu se ništa ne mora...ali opet sve te načina pripreme hrane delimo na zdrave i manje zdrave :-) ali sve je to relativno  ;)

Sačuvana
Stranice: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.275 sekundi sa 18 upita.