TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398666 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 30, 2024, 04:51:49 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Suplementacija saveti  (Pročitano 43581 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #80 poslato: Decembar 13, 2014, 01:33:51 pre podne »

Treba da ocekujes svasta tako ces imati dobar placebo efekat :D posto drugo nista neces imati verovatno :)
Naprave kompnije neke suplemetne super npr no reaktore ili testorsteron bustere koji stvarno rade pa krene neka masivna prodaja. Tada WADA uzme i testira i nadje tragove stimulansa ili anabolickih agenata unutra uglavnom. pa to zabrane.
Cris Jones godinu dana pije pred treninge u klipovima "bio grow" i ovi ga testirali pozitivno na neki holostrom tako nesto se zove. :D

Kolostrum...

Kolostrum ili "prvo mleko" je naša prva hrana.
Nastaje u mlečnim žlezdama svih sisara u prvim satima nakon roĂ°enja mladunčeta i po sastavu je puno bogatiji od mleka...spekuliše se sadrži desetak faktora rasta...kao, npr. IGF-1 i slične supstance, insulinu slični faktori rasta( somatomedin A, B , C), naime, GH se u jetri pretvara u ove supstance i preko njih ostvaruje neke svoje periferne funkcije...sve u svemu kolostrum smatraju eliksirom dugovečnosti...imunostumulatorom...

Na tržištu se nalazi tzv. "kravlji kolostrum"...

Evo nekih studija...

Antonio, J, et al. The effects of bovine colostrum supplementation on body composition and exercise performance in active men and women. Nutrition 17(3):243-247 (2001). Actively training male and female athletes were given colostrum supplementation or placebo for a period of 8 weeks. Subjects receiving colostrum but not placebo showed an increase in lean body mass.

Coombes JS, Conacher M, Austen SK, Marshall PA. "Dose effects of oral bovine colostrum on physical work capacity in cyclists."Med Sci Sports Exerc. 2002 Jul;34(7):1184-8. Related Articles, Links, Dose effects of oral bovine colostrum on physical work capacity in cyclists. School of Human Movement Studies, University of Queensland, St Lucia, Australia.

Nieman, DC, et al. Effects of long-endurance running on immune system parameters and lymphocyte function in experienced marathoners. International Journal of Sports Medicine 10(5):317-323 (1989). Marathon runners experience a disruption of normal immune function after running long distances, a condition which returns to normal levels following 21 hours of recovery.

Sato, K, et al. Improvement of muscle healing through enhancement of muscle regeneration and prevention of fibrosis. Muscle & Nerve 28(3):355-372 (2003). IGF-1 can improve muscle regeneration in injured muscle.

Koliko tih studija je čist marketning, a koliko ima istine...hm...  ;)  ;D

A koliko znam IGF-1 i "ekipa" su na listi "zabranjenih supstanci"...to je sada hit u svetu bb...peptidi  ;)
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2014, 01:35:36 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #79 poslato: Decembar 13, 2014, 01:01:32 pre podne »

Mora se priznati i da sam naziv preparata zvuči moćno i prosto iznuĂ°uje velika očekivanja od korisnika. :) Koliko puta sam samo čuo priču u stilu "wooow, u Pansportu se prodaje GH, mnogo jaka stvar", uz podsvesno poistovećivanje priče sa hormonom rasta (GH) i svemu što uz njega ide. :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Decembar 13, 2014, 12:33:18 pre podne »

Gh max misljenje?

Većina korisnika očekuje previše od ovog suplementa...

Bitno pitanje je šta planiraš da postigneš njegovim dodavanjem postojećem arsenalu suplementacije?

Iz ugla "redovnih korisnika"( bar nekolicine sa kojom sam imao kontakt), opis je "tresla se gora rodio se miš"...i po pitanju konkretnih studija o efektima na produkciju GH, ništa spektakularno...mada mnoge studije pokazuju pozitivnu korelaciju izmeĂ°u suplementacije argininom i GH...

ZMA je ipak moj izbor po pitanju dokazano pozitivnih efekata na GH i produkciju testosterona...

A ako pogledamo "galeriju amino kiselina" koje su indirektni GH stimulatori...glicin, l-glutamin, l-tyrosine, GABA, L-arginin, l-lizin, većin njih je prisutna i u whey, osim GABA...

« Poslednja izmena: Decembar 13, 2014, 12:37:00 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
vip
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Decembar 12, 2014, 11:45:16 posle podne »

da imam. pa nzm sta da ocekujem to mi vi kazite :D
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #76 poslato: Decembar 12, 2014, 07:49:43 posle podne »

Sam po sebi, dobar preparat, ali je pitanje šta očekuješ od njega i da li ti je potreban. :) Kako beše, već imaš whey i kreatin?
Sačuvana
vip
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Decembar 12, 2014, 07:39:18 posle podne »

Gh max misljenje?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Decembar 08, 2014, 11:31:39 posle podne »

Jedan drug je uzimao 5 nedelja 3 roze tabletice svaki dan i dve merice sojinog proteina posle treninga. Prosao je bez ikakvih komplikacija i sa 7kg viska, sta je posle ostalo pojma nemam.

I ja uzimam pecenu soju kad god se setim.

Dobra grickalica( pečena soja)...samo da nije GMO  8)
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #73 poslato: Decembar 08, 2014, 11:52:43 pre podne »

Jedan drug je uzimao 5 nedelja 3 roze tabletice svaki dan i dve merice sojinog proteina posle treninga. Prosao je bez ikakvih komplikacija i sa 7kg viska, sta je posle ostalo pojma nemam.

I ja uzimam pecenu soju kad god se setim.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #72 poslato: Decembar 08, 2014, 11:48:01 pre podne »

moram priznati da npr dimljeni tofu ima odličan ukus...  veoma skupi proizvodi, sa druge strane.  Meni su soju zabranili zbog štitne žlezde...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Decembar 08, 2014, 07:50:44 pre podne »

Ja kontam u blizini mi je bila čuvena bečejska ''Soja Protein'', pa da je baš tako pola muške populacije Bačke i Banata bi šetalo ženske grudi da je baš tako opasna soja po muškarce. Msm ne koristim je ali sam za vreme studija, dok nisam čitao toliko o ishrani i svemu, jeo sir od soje, pečenu soju itd i ništa mi se značajno nije desilo ...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Decembar 06, 2014, 02:24:36 pre podne »

"Uvek sagledajte oba lica istine, ionako je uvek, negde izmeĂ°u"...

Gledajući strane forume vidim da ima dosta podeljenih mišljenja, ali je odnos 60/40 protiv nekog većeg pridavanja značaja ovom proteinu kao "muscle building" agensu...

"Dok god ima sučeljenih mišljenja, biće i novih saznanja"...

Soja je i bogat izvor antioksidativnih flavonoida, kao i još nekih "zdravih" supstanci, koje imaju kardioprotektivna svojstva...

Mada, čika Polikvin dobro zna šta piše...budite sigurni u to...  ;)

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Decembar 05, 2014, 10:25:22 posle podne »

Meni se iskreno ne dopada ovaj tekst o soji i mislim da preteruje. Lik očigledno ima nešto protiv soje ili mu je soja došla kao dobra ideja za pisanje svojih tekstova,dok ne naĂ°e nešto novo da hejtuje.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #68 poslato: Decembar 05, 2014, 05:57:39 posle podne »

Da, da, čika Polikvin je imao čuvene tekstove o soji, poput "Soy is for dorks" i dugo očekivani nastavak "Soy STILL is for dorks". :D Nestrpljivo očekujemo još koji deo, dobro mu ide.  ;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Decembar 03, 2014, 11:04:24 posle podne »

Mala preporuka za čitanje o soji...ne bih da budem subjektivan, pa sam konsultovao "čika Polikvina"...

By:Charles Poliquin

Neki kažu da je zdrava hrana i da se treba redovno  koristiti ,čak i kao suplement ,drugi –da je opasna,čuvajte decu od nje ,zaključavajte vrata ,štitite se od soje!  ;D

Pogledajmo poslednja istraživanja o soji!

Soja sadrži  fito-estrogen, biljni hormon koji je po molekularnoj strukturi vrlo sličan ljudskim hormonima.
On se  u telu lako može vezati za receptore estrogena .Za ljude sa  estrogeno osetljivim tumorima(npr. kancer grudi ili prostate) I nije tako dobra ideja da se ovi receptori  dodatno  aktiviraju i stimulišu.

Jedino žene u menopauzi koje više ne luče prirodni estrogen koje su nekada lučile,mogu imati koristi od ovog  hormonskog stimulansa.

To je stvar umerenosti  i podobnosti.

Preterani unos soje moze imati suprotni hormonski efekat na reproduktivne organe i tireoidnu žlezdu.Soja smanjuje testosteron I kod muskaraca se manifestuje nizak libido I smanjenje broja spermatozoida.Žene mogu da osete čitav niz različitih simptoma s obzirom da se remeti rad tireoidne žlezde.Kada je soja predozirana  u telu,žene se žale na umor,nizak libido,odlive,grčeve,neplodnost,depresiju,gubitak kose,suvu kožu,I  gojaznost.Za  â€ť nepovratnu štetu” je odgovoran GENISTEN- enzim koj vrši sintezu hormona tireoide.

Proces obrade soje je takoĂ°e čini nepoželjnom namirnicom s obzirom da proces uključuje hemijske sastojke,kao sto je aluminijum,visoke temperature i pritisak ,pri čemu nestaje I ono malo hranljivog ,ako ga je uopšte I bilo.Visoka temperatura  razgradjuje protein tako da je on praktično beskoristan kao izvor proteina.Neki ljudi je smatraju i “ne hranljivom” s obzirom da sadrzi inhibitore,fitate,saponine,isoflavonide,koji  utiču na iskorišćavanje  hranljivih  sastojaka,apsorpciju minerala  i na imuni sistem.

Fitična kiselina iz  tela soje je  sastojak koji blokira apsorpciju minerala, posebno kalcijuma,magnezijuma,kalijuma,gvožĂ°a i cinka.
Nažalost kuvanjem se ne uništavaju fitati ,kao što je to slučaj sa hranom koja sadrži visok procenat fitične kiseline.
Pri  konzumiranju soje povećava se potreba za drugim vitaminima kao što su  vitamin E,K,D,B12.

Enzim Tripsin  je odgovoran za razgradnju proteina,a taj proces soja blokira.Kada se proteini ne razgrade u potpunosti  oni imaju tendenciju da istrule u stomaku a to vodi ka dobijanju GI simptoma.Istrazivanja pokazuju da kada se tripsin konstantno inhibira pankreas je podložan patogenezi uključujući i kancer.

Soja takoĂ°e sadrži I supstancu koja  utiče na zgrušavanje crvenih krvnih zrnaca  I zajedno sa tripsinom ovaj spoj inhibira rast.PreraĂ°eni proizvodi  soje aktiviraju ove štetne efekte.

TakoĂ°e je važno da istaknemo da postoje mnogi skriveni izvori soje kao sto  su margarin,sladoled,paste,hleb,čips,žitarice ,konzervirana tuna,fast-fud hamburgeri  I biljno ulje.

Za sve dodatne informacije o  prevari u industriji soje  čitajte u knjizi “Sve  o soji” od Kajle Daniel.Ona tvrdi da je dozvoljena dnevna doza soje 36 g,što odgovara količini koja se jede u Japanu,zemlji  sa najvećom konzumacijom soje.(Kao poreĂ°enje ,čaša tofu sira sadrzi 252 g.)

Ok,hajde  da zaršimo govoreći  i nešto pozitivno o soji.Da li ste znali da  soja kao biljni izvor obnovljive energije  ima potencijal  da zameni  plastične preraĂ°evine na  naftnoj bazi  kao i gorivo?

E, pa to je dobra vest za našu decu!

Dakle, umereno sa sojom...  ;)

« Poslednja izmena: Decembar 03, 2014, 11:06:26 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #66 poslato: Decembar 03, 2014, 04:45:20 posle podne »

Sojin protein je naročito popularan sada u vreme posta.  Inače, whey je za sportiste mnogo dragoceniji i ne ispadne puno skuplji, a daleko ukusniji. Ne bih da se vraćam na famoznu priču o lošem dejstvu soje kad su u pitanju muškarci, soja i estrogen... ali činjenica je da sa sojom ne treba preterivati.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.