TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398616 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 28, 2024, 02:37:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda desnog ramena  (Pročitano 19235 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Januar 29, 2016, 07:15:40 posle podne »

ovde su vežbe
- za rotatore ramena (sa kablovima, a to može i bučicama) spoljašnji/unutrašnji rotatori
- veslanje sedeći
- na lat mašini
- peckdeck
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Januar 29, 2016, 06:45:20 posle podne »

ovo su vežbe koje bi bile dobre za tvoj problem - radi sa manjim težinama (posebno u početku...) 12-15ponavljanja, 3 serije
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Januar 29, 2016, 06:19:53 posle podne »

prvo - statičke(izometrijske) vežbe za mišiće stabilizatore trupa i lopatice
- izvodi se statički zadržaj 10-15sec u položaju vežbe, 3 ponavljnja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Januar 29, 2016, 06:05:25 posle podne »

veslanje je ok i na mašini (ali ne forsiraj težine - jer od velikih težina možeš dobiti spazam/grč mišića...) - posle veslanja treba da odradiš istezanje, napisaću ti prvo program vežbi, a posle vežbi ide program istezanja...
Sačuvana
stefanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Januar 25, 2016, 01:25:09 posle podne »

Vazi Pedja, poslusacu te, napisi mi program i pridrzavacu ga se, radio sam istezanja, istezanje na vratilu, zatim onu vezbu sto si mi napisao ruka u stranu i lagano drugom rukom vucem lakat, radio sam i recimo uhvatim se jednom rukom za stalak za cucanj i iztezem rame al cu shvatiti to jos ozbiljnije, reci mi samo pretpostavljam da pri istezanju ne moze nista da se pomeri(mislim na lopaticu), reci mi da li smem da radim veslanja na masini, znaci kao da radim veslanje u pretklonu, (nista iznad glave vucenje), tu nemam nikakav bol, tu sam bas  koristio prosli put tezinu koju mogu da podignem 10 puta, i nikakav bol, dal to mogu da ostavim, cini mi se da mi pogadja bas te misice oko lopatice.Cekam da mi napises program pa da krenem.Pozdrav!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Januar 25, 2016, 11:34:09 pre podne »

Pedja resio sam da ipak uradim magnetnu rezonancu da bih bio siguran, koliko sam ja razumeo ona je najprecizniji pregled, da li imas mozda neku preporuku gde bih to u Beogradu mogao da uradim posto mi je blizu.Unapred hvala.
mislim da ne treba da žuriš sa mgnetnom rezonancom - najpreciznija i tačnija magnetna rezonaca je u VMR centar Novi Sad dr Boris Petrović.
pogreši o si što si radi oprednji čučanji mrtvo dizanje - ima toliko drugih vežbi koje možeš raditi - a ovo treba da izbegavaš...
predlažem ti da prodješ program još jednom 1-2 meseca, sa 100% disciplinom u izvodjenju programa. (akcenat na istezanjima)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Januar 25, 2016, 11:29:02 pre podne »

manipulacija koju izvodi tvoj kiropraktičar - je najverovatnije pomeranje lopatice, čime isteže zgrčeni mišić (mišićna vlakna) i time oslobodi lopaticu, čime se ona vraća u prirodan položaj...
- to možeš sam uraditi najbolje sa redovni m svakodnevnim istezanjem (10-15 min posle vežbi) pravilan rogram vežbi istezanja za tvoj problem...
(mogu ti dati program vežbi)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Januar 25, 2016, 11:25:50 pre podne »

- najverovatnije ti se desi grč nekog mišića koji pokreću lopaticu (romboid, seratus, subskapularis...) - koji pomeri lopaticu u neprirodan položaj...
> tako nešto bi moglo da pritiska nerv što bi moglo da uzrokuje hipotrofiju mišića (što navodiš da si primetio...)
---------------------
najvažnije pitanje:
- da li radš REDOVNO ISTEZANJA za ledja i rameni pojas???
Sačuvana
stefanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Januar 23, 2016, 11:59:28 pre podne »

Pedja resio sam da ipak uradim magnetnu rezonancu da bih bio siguran, koliko sam ja razumeo ona je najprecizniji pregled, da li imas mozda neku preporuku gde bih to u Beogradu mogao da uradim posto mi je blizu.Unapred hvala.
Sačuvana
stefanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: Januar 19, 2016, 01:27:36 posle podne »

Pedja ono sto mene buni i komplikuje jeste da kada je lopatica na mestu ja prakticno nemam nikakav bol pri vezbanju,normalno spavam, podizem ruku,nema bola na dodir, radio sam veslanja na masini, sta vise prija mi, radio sam zgibove i nije me bolelo uopste,biceps vezbe nije bilo bola,benc bucicama, sve bez bola. Bol je bio prisuatn u pocetku dok nisam otisao kod njega, dok mi je nije namestio lopaticu na mesto, najvise u ramenu, cim mi je namestio, bol je svakim danom sve brze prolazio i na kraju nestao. Evo da ti kazem jedan simptom, prvi put kada se to desilo, i pre nego sto sam isao kod kiroprakticara, primetio sam da mi je ta strana pocela da atrofira polako, levo zdravo rame i leva starna ledja mi je bila veca i rasla pri vezbanju, a desna strana ledja, rame pa i biceps mi je postajalo manje, cim mi je kiroprakticar namestio to, sa tvojim programom i vezbama koje si mi prepisao, prvo sam primetio da vise nema bola i pocelo je da mi raste rame i gornja ledja, i za mesec dana se izjednacilo sa desnom starnom.Verovatno sam se ja previse opustio jer sam mislio da to vise ne moze da se desi, pa sam ubacio prednji cucanj, sto ipak opterecuje gornja ledja i lagano mrtvo dizanje i tad se ponovo iz nekog razloga to desilo.Mene interesuju koje vezbe slobodno smem da radim bez bojazni da se to ponovo desi, i naravno da resim ovaj problem, ima li potrebe po tebi snimati ovo ili ne, necu vise nista ubacivati od ovih rizicnih vezbi sto sam radio, intersuje me koliko ovo moze biti ozbiljno, ja pretpostavljam da sto se tice ove rupture sto mi je spomenuo, da je to tako stasno ja bih valjda imao veliki bol pri ovim vezbama, a ja nemam kada je lopatica na mestu, bol nastaje kada se ona pomeri iz nekog razloga, posto kazes da ne moze da spadne, tad primetim da mi se posle vezbanja javljaju ti simptomi koje sam ti pomenuo, i rame i gornja ledja polako atrofiraju, po tome vidim da se pomerilo nesto.Jos jedno pitanje, ako nema bola pri vezbanju recimo ledja, da li moze da se desi da mi pukne neka tetiva ili ako nema bola da je to nemoguce.Hvala unapred.Pozdrav!     
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Januar 19, 2016, 09:06:08 pre podne »

Pedja, kada mi je vratio prvi put lopaticu uopste mi se nije vise tako da kazem palilo rame, nakon dva meseca postepenih vezbi koje si mi prepisao ja nisam imao bol skoro ni na jednoj vezbi, radio sam recimo benc sa bučicom na podu(citao sam da je taj polovicni pokret dobar za rame) od 30 kg i nije bilo bola uopste, ja mogu ruku da podigem bez problema, imao sam jedino mali bol pri prednjem letenju sa bucicama, i onda sam izbacio tu vezbu i presao na benc sa bucicom na podu i nije uopste bilo bola, ja mislim da sam napravio gresku jer sam mislio  da sam spreman za zgibove, pa sam ih ubacio, nije me nista bolelo, pa sam nastavio, i posle sam ubacio lagano mrtvo dizanje sa najvise 90 kg, jer sam mislio da cu tako da ojacam lagano trapeze i pretpostavljam da je tada ponovo spala,(sto nisam ni osetio u trenutku) tek kada se ohladim u pitnju je bio gornji trapez i desna strana gornjih ledja. Bol je bio jedino posle vezbi za trapez, znaci ne boli me uopste dok radim vec kad se ohladi osetim desni trapez i gornja ledja da me blago ko peku i da su tvrdji na dodir, na sta mi on kaze da kada mi spadne lopatica, onda ona i povuce tetive i zato me boli, i da jacanje ledja ce to da spreci.Što se tice rupture, on je napipao otprilike izmedju prednjeg ramena, prvi put mi je rekao da nije strasno i da samo radim na jacanju lednjih misica sto vise, sada me je zbunio, rekao mi je  da ako bi mi pukla, da bi morao na operacioni sto, pa posle je rekao da nece, al da samo bar tri meseca radim i ojacam ledja.Mene interesuje da li vezbanje lednjih misica moze da mi se negativno odrazi na rupturu ako se ona nalazi na prednjem delu, kako se ruptura leci, on mi je rekao da pijem omega 3, da ce to pomoci, da li po tebi bi to trebao da snimim ili ne, moze li odmorom zarasti? 
po svemu (a dosta je komplikovano, jer mislim da je problem pomalo okrenut naglavačke  ::) ) - mislim da imaš povredu (upalu, eventualno parcijalnu rupturu/pucanje - mada bih sumnjao u to...) mišića rotatora ramena/tetiva duge glave bicepsa upala (?)
i problem sa mišićima ledja oko lopatice...
- pretpostavljam da istezanja ne radiš (?)
- mislim da treba da poradiš na istezanju mišića + kombinacija za vežbama za ramena (pravilan program za lečenje povrede)
- bilo bi dobro da okačiš sliku sa tačno obeleženim tačkama bola u predelu ramena i ledja - da bi bio siguran o kojoj se povredi radi...
- trebalo bi da primeniš lokalno led 5min na mesto bola ramena + lioton gel posle utrljaš
-------------
pogledaj ovaj txt o lečenju povrede ramenog pojasa
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/program-za-leenje-povrede-ramena.html
program od nekoliko nedelja za lečenje tvoje povrede možeš dobiti ovde na forumu...  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Januar 18, 2016, 10:48:24 posle podne »

ruptura u tvom slučaju može biti na
-mišićima rotatorima ramena (m. supraspinatus)
ili
- na tetivi duge glave mišića bicepsa
> dijagnoza rupture se ozbiljno ne može postaviti bez snimanja - ko to kaže tako, to je ne ozbiljno postavljanje dijagnoze o tipu povrede...
> što se tiće lopatice možeš imati problem sa mišićima koji stabilizuju lopaticu, podižu lopaticu, dizbalans snage i elastičnosti mišića, deformitet kičme - ali lopatica ne spada nigde...
mogu ti dati program vežbi za tvoj slučaj...
Sačuvana
stefanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Januar 14, 2016, 08:25:22 posle podne »

Pedja, kada mi je vratio prvi put lopaticu uopste mi se nije vise tako da kazem palilo rame, nakon dva meseca postepenih vezbi koje si mi prepisao ja nisam imao bol skoro ni na jednoj vezbi, radio sam recimo benc sa bučicom na podu(citao sam da je taj polovicni pokret dobar za rame) od 30 kg i nije bilo bola uopste, ja mogu ruku da podigem bez problema, imao sam jedino mali bol pri prednjem letenju sa bucicama, i onda sam izbacio tu vezbu i presao na benc sa bucicom na podu i nije uopste bilo bola, ja mislim da sam napravio gresku jer sam mislio  da sam spreman za zgibove, pa sam ih ubacio, nije me nista bolelo, pa sam nastavio, i posle sam ubacio lagano mrtvo dizanje sa najvise 90 kg, jer sam mislio da cu tako da ojacam lagano trapeze i pretpostavljam da je tada ponovo spala,(sto nisam ni osetio u trenutku) tek kada se ohladim u pitnju je bio gornji trapez i desna strana gornjih ledja. Bol je bio jedino posle vezbi za trapez, znaci ne boli me uopste dok radim vec kad se ohladi osetim desni trapez i gornja ledja da me blago ko peku i da su tvrdji na dodir, na sta mi on kaze da kada mi spadne lopatica, onda ona i povuce tetive i zato me boli, i da jacanje ledja ce to da spreci.Što se tice rupture, on je napipao otprilike izmedju prednjeg ramena, prvi put mi je rekao da nije strasno i da samo radim na jacanju lednjih misica sto vise, sada me je zbunio, rekao mi je  da ako bi mi pukla, da bi morao na operacioni sto, pa posle je rekao da nece, al da samo bar tri meseca radim i ojacam ledja.Mene interesuje da li vezbanje lednjih misica moze da mi se negativno odrazi na rupturu ako se ona nalazi na prednjem delu, kako se ruptura leci, on mi je rekao da pijem omega 3, da ce to pomoci, da li po tebi bi to trebao da snimim ili ne, moze li odmorom zarasti? 
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Januar 14, 2016, 04:20:54 posle podne »

možeš raditi noge, ekstenzije ledja, trbušnjake...
ostale vežbe ti mogu dati - kad mi napišeš pri kojim tačno pokretima ima bola i koja je tačna lokalizacija bola...?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Januar 14, 2016, 04:19:20 posle podne »

iz toga što si napisao postoji
- problem sa lopaticom (spadanje lopatice???) > niže rame/spušteno rame - možda se tako opisuje tvoj problem (!)
- ruptura tetive - gde, koje, od kada, u kom obimu(procentu)? > ruptura tetive se dijagnostikuje snimanjem (ili ultrazvuk ili magnetna rezonanca)(!!!)

--------------
- gde se tačno javlja bol u ramenu (problem sa tetivom)? pri kojim tačno pokretima boli?
- na osnovu čega se pretpostavlja da je pukla tetiva?
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 17 upita.