TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 06:06:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet strucnjaka?  (Pročitano 24287 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Mart 20, 2009, 03:50:34 posle podne »

ma znam i sama šta je glad za saltkim uveče - alli znam i da je to najgore za dijetu - šećer uveče jednako mast
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #68 poslato: Mart 20, 2009, 10:03:18 pre podne »

Za nekoga ko je pocetnik ili rekreativac ,a ceo zivot je bio slabo fizicki aktivan i jeo sve do tada,nije preporucljivo da naglo sve izbacuje.U ovom slucaju covek je vec skinuo nekoliko kg,sada treba da vodi racuna da ono sto je skinuo odrzi i da postepeno jos skida,sto znaci da svremena na vreme moze sebi priustiti na meniju nesto sto ne bi smeo.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #67 poslato: Mart 20, 2009, 09:26:03 pre podne »

Nije problem da, ali ako sam napravi sa manje mesa (samim tim i manje masti) i povrcem, to je O.K.
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #66 poslato: Mart 20, 2009, 08:41:47 pre podne »

Ma da,ali covek je rekreativac,i grehota je izbaciti mu bas i tu supicu kad je vec sve ostalo sredio.Veliki bi problem bio da ne moze da se odrekne slatkisa i svinjstine a umerena kolicina lepe pilece supice mislim da mu nece praviti problema.
Sa druge strane i ja ga razumem jer ni ja ne mogu bez supe makar 2-3 puta nedeljno na meniju.A to je vec iz vise razloga
Sačuvana
Be Happy!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #65 poslato: Mart 20, 2009, 06:38:02 pre podne »

Dobro mi rekoste, odma sam batalio vocni jogurt. Fazon je sto uopste ne volim slatkise i nemam problema da se potpuno odreknem slatkog nego mi je neko preporucio kako je to dobro uvece bas za skidanje kila, i meni je bilo jako cuno ali sam poslusao coveka.  >:(
Nema vise jogurta, jedino sto ne mogu da izbacim to je supa za rucak, to mi je navika od malena i ne mogu bez toga.

kada budes malo vise citao forum bice ti jasnije da "citas" kalorije.... znaces sam da pogledas sastav i da shvatis o cemu se radi...  kao npr taj jogurt...
a supice su slane veoma, koncentrovane sa aditivima, moze umereno, ali bolje su ti supe od povrca.... sa kuvanom piletinom npr.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #64 poslato: Mart 20, 2009, 12:26:40 pre podne »

Taj ko ti je to rekao za jogurt ili nema pojma ili se grubo nasalio sa tobom.Ali sada znas sigurno da to nije dobro i obavezno izbaci iz ishrane.
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Mart 19, 2009, 11:11:24 posle podne »

Dobro mi rekoste, odma sam batalio vocni jogurt. Fazon je sto uopste ne volim slatkise i nemam problema da se potpuno odreknem slatkog nego mi je neko preporucio kako je to dobro uvece bas za skidanje kila, i meni je bilo jako cuno ali sam poslusao coveka.  >:(
Nema vise jogurta, jedino sto ne mogu da izbacim to je supa za rucak, to mi je navika od malena i ne mogu bez toga.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Mart 19, 2009, 05:26:30 posle podne »

hmm... uvece kad padne secer itekako zelja za slatkim zna da se pojavi :)   razumem coveka jer i ja obozavam vocne jogurte i mozda je za nijansu manje zlo od nekih drugih slatkisa, ali nazalost pun je secera i vece je jako bitno vreme za izbegavanje ugljenih hidrata a pogotovo slatkisa...

posle treninga tako nesto je vec manje zlo...  ali bolje u obliku voca ili suvog voca nego cokolade ili sokova...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Mart 19, 2009, 05:14:11 posle podne »

meni zapalo za oko ovaj malo neobični voćni jogurt uveče... čemu to?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Mart 19, 2009, 05:08:55 posle podne »

nije lose, ide na bolje, ubaci malo kostunjavog voca tipa bademi, orasi i sl. izmedju obroka, vocni jogurt je pun secera tako da batali, ubaci belanca i posni sir ella.

Od suplemenata predlazem cist protein iz surutke i omega 3 riblje ulje kao dodatak.

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #59 poslato: Mart 19, 2009, 02:20:00 posle podne »

:D, O.K. mu je ostalo tako da neka i izbaci tih par stvari da ne kvari za dz kad je vec dosta sredio :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #58 poslato: Mart 19, 2009, 12:33:48 posle podne »

Za supu sam mu i ja hteo napisati ali reko ajd covek je rekreativac pa da mu bas sve ne ukidamo odmah ima vremena  ;D
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #57 poslato: Mart 19, 2009, 09:16:12 pre podne »

Da svakako, vocni jogurt (ako je kupovni) nikada ne bi trebao da jedes a kamoli uvece, secer i aditivi sami (ako ga sam pravis onda samo pre podne)... Takodje, ja bi supu izbacio jer tu nema nista dobro, masno je, a ako je kupovna (iz kesica, kockice...) onda je hemija i gomila losih zacina...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #56 poslato: Mart 18, 2009, 10:31:23 posle podne »

Izbaci taj vocni jogurt za veceru i ubaci ako mozes naci ella sir, bila bi idealna zamena.
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Mart 18, 2009, 06:56:56 posle podne »

Uf pa nije tako strasna situacija, meni se ta vrtoglavica javila samo 2-3 puta (redovno treniram i vodim racuna o ishrani vise od 2 mjeseca), i to mi se javilo samo u poslednje vreme kada sam ubacio tegove (u pogresno vreme). Napravio sam gresku sto sam ubacio tegove uz jutarnji kardio na prazan stomak. Taj jutarnji kardio na prazan stomak (sa AC) treba da ostane dok ne skinem jos 5kg jel daje dobre rezultate i nema niakvih problema (na taj nacin sam skinuo vec 10kg u usao u dobru formu). Od sada sam trening sa tegovima (koji mi je potreban da bi ubrzao metabolizam i pripremio telo za drugi tip treninga nakon skidanja kilaze) odvojio od jutarnjeg kardija i radim ga 2 puta nedeljno ali posle podne 2 sata posle rucka (odprilike) i nema nikakvih problema. Kada zavrsim sa skidanjem kila onda prelazim na tegove a kardio smanjujem na 2 puta nedeljno (ali onda vise nece biti potrebno na prazan stomak).

Sto se moje ishrane tice, ovako stoje stvari:
- ujutru uzimam AC i pijem dosta tecnosti, pa idem na kardio (prazan stomak)
- pola sata posle treninga pijem vocni sejk (3 razlicite vocke u blenderu)
- rucak podelim u dva obroka, a sadrzaj rucka je sledeci: supa, meso (pilece belo, curetina, riba, teletina) spremljeno na vodi - minimum soli, salata (sezonsko povrce), prilog (kuvano povrce, krompir, pirinac...)
- vecera se sastoji od vocnog jogurta sa malo masti ili kuvanog povrca sa malo mesa (ako ostane od rucka)....
Iz ishrane sam potpuno izbacio: sve vrste slatkisa, svinjsko meso, svu hranu spremljenu na ulju, sve sokove, hleb i bela testa, uvece ne jedem voce, hranu ne solim dodatno (sto sam imao obicaj ranije)...
Od suplemenata uzimam jednom dnevno (ujutru na prazan stomak pre treninga) AC i pijem mnogo vise tecnosti nego ranije.

Mislim da sada nece biti problema od kada sam odvojio kardio od tegova jel tegove sada radim sa dobrom podlogom i nema problema.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 18 upita.