TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400335 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Februar 02, 2025, 11:03:58 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Istina o kardio treningu  (Pročitano 52808 puta)
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #16 poslato: Decembar 28, 2009, 07:58:24 pre podne »

Odlican tekst! Narocito bih stavio akcenat na onaj deo koji govorio o kariu i sagorevanju misica! Posto je forum obasut suprotnim informacijama....

Ma da, probaj u natural uslovima da se ubijas od kardia, pa ces videti sta ce ti ostati od misica ;) A nije tacno da neko ne radim kardio jer mu je tesko da ga radi, ja ga ne radim zato sto mi ne prija, a nije mi nimalo tezak. Postoje i pojedine vezbe sa tegovima koje mi jednostavno ne prijaju da ih radim i ja ih ne radim, ne zato jer su mi teske ;)
Pa morao bi da se ubijas od kardia i pritom lose hranis.....A sta znaci to da ti ne prijaju? U kom smislu ti ne prijaju ako ti nisu teske?
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #15 poslato: Decembar 28, 2009, 12:25:03 pre podne »

Odlican tekst! Narocito bih stavio akcenat na onaj deo koji govorio o kariu i sagorevanju misica! Posto je forum obasut suprotnim informacijama....

Ma da, probaj u natural uslovima da se ubijas od kardia, pa ces videti sta ce ti ostati od misica ;) A nije tacno da neko ne radim kardio jer mu je tesko da ga radi, ja ga ne radim zato sto mi ne prija, a nije mi nimalo tezak. Postoje i pojedine vezbe sa tegovima koje mi jednostavno ne prijaju da ih radim i ja ih ne radim, ne zato jer su mi teske ;)
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 22, 2009, 09:42:06 posle podne »

ja im kazem cinjenicu a ona je sledeca: aerobna izdrzljivost je trenira i gubi u razmeri 1:5, tj ako trenirate recimo 10 nedelja aerobnu izdrzljivost, za 2 nedelje pauze nemate vise ali bas nikakvu korist od toga, u smislu broja enzima, mitohondrija, rezervi nutrijenata itd. Kad to nekom uspem da objasnim taj: 1. momentalno odustane od trcanja i vise nikad mu ne padne na pamet da radi tako nesto (9/10)
                  2. zapne sa treninzima i na kraju postigne neverovatan rezultat (1/10)
a i to su ljudi koji vec treniraju, a gde su tek oni sto se do sada nisu upustali u takav rad.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #13 poslato: Decembar 22, 2009, 09:29:40 posle podne »

Quaresma, ja sam pisao za maturki u srednjuj o parametrima funkcinalnih sposobnosti sportista (vo2 max, puls, an. i ae prag, laktatima... iz biologije, i kada sam predlozio profesorici to da pisem nije znala sta je snaslo iako joj nije to direktno vezano za profesiju to su osnove... kako onda ocekivati da "obicni" ljudi znaju...

Ja bi to zaokruzio na jedno, bilo sta sto ima veze sa izdzljivosti kod nas u Srbiji je mrka kapa i tabu tema... zato smo i ocajni u skoro svim sportovima koji se baziraju na ovome, jer pre svega nemamo bazu, "ko je lud da to trenira"... tako ce zauvek i ostati... mozda nam je u genima da smo kao rasa meki i nejacki i tesko stisnemo zube ;D

Da ne kvarimo previse temu, naravno da postoji veliki broj ljudi koji se upusta u najvise kardio trening, ali pogleda na njega je pogresan jer se na to gleda u smislu "idem sada 2 meseca, skinem salo i to je to", i onda opet gojenje i slicno... i tako krug... umesto da se stekne neki kontinuitet, jer ni u jednom trenutku to ne treba da postane mucenje... neznam kako bi to najlakse objasnio, ali ja ako ne trcim dva dana a pogotovo ako slucajno ne radim nista, osecam se ekstremno prljavo, kao da mi u telu stoje toksini i neke bubice koje cekaju da izadju... mozda sam ja izuzetak, ali stvarno mi je tesko da pojmim kako ponekad, bar 2 puta nedeljno ne dodje ljudima da odu i da se istrce npr ili eto odigraju fudbal, basket, bilo sta...
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #12 poslato: Decembar 22, 2009, 04:43:32 posle podne »

Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 22, 2009, 03:35:38 posle podne »

To ce tako uvek ostati... evo, pa i mnogi ljudi na forumu koji redovno vezbaju su rekli da mrze da trce i slicno... samo tegovi  :)

vode se principom - necu da radim sto mi je tesko, ali zar nije u tome sva draz :)
ok, lepo je sagorevati masti i lepo izgledati, ali ne vide ljudi koliko aeobni treninzi uticu na zdravlje. Direktno odredjuju kvalitet zivota, nivo radne sposobnosti... Jako me je obradovao jedan podatak: u USA je donet zakon da u licnim dokumentima mora stojati VO2max isto kao i mesto i godina rodjenja npr. Ovo znatno daje tezinu nasoj profesiji, otvara nova radna mesta itd. ali najvaznije ukazuje ljudima da je to neverovatno vazan podatak. Zanima me koliko bi kod nas ljudi u jednoj anketi na ulici znalo da odgovori sta je VO2max ili mozda anaerobni prag? kad to budemo znali postacemo svesni koliko je ovo znacajno, ne da bi lepo izgledali, vec da bi dugo i kvalitetno ziveli. Forum posecuju uglavnom mladi ljudi pa ne razmishljaju toliko unapred, ali znam jednog gospodina koji ume da kaze: "Do tridesete godine vi mucite vas organizam, posle tridesete on muci vas."
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #10 poslato: Decembar 22, 2009, 11:18:39 pre podne »

To ce tako uvek ostati... evo, pa i mnogi ljudi na forumu koji redovno vezbaju su rekli da mrze da trce i slicno... samo tegovi  :)

Jednostavno se stvori neka odbojnost... i na kraju ispadne da jedino oni koji su u problemima moraju, bas tim recima, iako to rado ne bi radili, krenu sa kardiom i slicnim treninzima...

Ali cinejnica je da se mora nekako poceti, makar neko imao i 100 kg... danas 100 metara bez prestanka, sutra isto, za 3 dana 200 i za dve nedelje ce moci 5 minuta... tu se u pocetku brzo napreduje jer ti ljudi nisu prstom mrdali do pred tad
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 22, 2009, 10:08:22 pre podne »

tako je , da bi neko mogao da radi kardio , treba da bude spreman , a narocito HIIT da radi , ja sam vidjao trenere ,  i to jednog trenera koji ima skolu , visa za trenera , radi kao trener u poznatoj beogradskoj teretani , i osvajao je medalje na bb takicenjima , i da decku koji ima pa jedno 140kg , da mu da trci , kaze istrci 200m , decko krene 10m i gotov , ja gledam i krstim se 
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 22, 2009, 12:37:21 pre podne »

svestan sam da se na ovom forumu glavna rec vodi oko suplementacije i bb u smislu velike hipertrofije, ali mi je zao sto se malo vremena posvecuje ovakvim temama. Kod nas se obicno na kardio odluce ljudi onda kada su vec u velikim problemima sa gojaznoscu, a samim tim i zdravljem. Stoga bih samo napomenuo da takva vrsta vezbaca obavezno krene sa kontinuiranim nepromenljivim treningom, kako ne bi imali stetnih posledica. HIIT trening je izuzetan, ali se mora priznati da zahteva izvestan nivo utreniranosti. Cilj mi je bio samo da posetioci foruma ne steknu pogresno misljenje o tome kako poceti.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Marco7
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 10, 2009, 02:19:53 pre podne »

Znaci nastavljam sa Kardio treningom :)
Sačuvana
;)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Jul 09, 2009, 05:47:32 posle podne »

Što se mene tiče, samo izvoli. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Jul 09, 2009, 04:26:29 posle podne »

jel mogu da stavim ovu temu pod sticky u rubriku cardio?  :)

extra je! i treba svaki pocetnik da je procita
Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 04, 2009, 09:07:21 posle podne »

dobar txt.. hvala roberte :)

PS šteta što još nije malo ubacio o tegovima i smanjivanju masti - onda bi priča bila kompletnija
onda ovi padobranci ne bi procitali ni pola o kardio treningu :D
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 04, 2009, 08:58:10 posle podne »

dobar txt.. hvala roberte :)

PS šteta što još nije malo ubacio o tegovima i smanjivanju masti - onda bi priča bila kompletnija
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #2 poslato: Jul 03, 2009, 03:44:42 posle podne »

Sjajan text
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.128 sekundi sa 18 upita.