TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404200 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 11, 2025, 04:35:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 | 

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Zdrava ishrana / Odg: Saveti za ishranu tokom vrelih letnjih dana
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Jul 10, 2025, 02:11:40 posle podne »
Pored ovoga se i brzo apsorbuje i prirodno osvežava što je takodje cini pogodnom. Svakako ona nije zamena za vodu te je i pored nje potrebno piti preporučenu dnevnu količinu vode .
Prijatnog je ukusa. Doduse o ukusima ne treba raspravljati. Sigurno ima i onih kojima se ne svidja ukus.
Meni se sviđa ukus, takodje.
2
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Jul 10, 2025, 02:09:53 posle podne »
Niska kalorijska vrednost
Za razliku od sportskih pića, nema dodatih šećera (ako je prirodna, nerazblažena).

Idealna je za one koji žele da izbegnu zaslađena pića.
Najbolje je tako prirodno unositi za rehidrataciju.
Slažem se, najčistije prirodno je uvek najbolje.
3
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Jul 10, 2025, 02:08:56 posle podne »
Što se tiče rehidratacije, bitno je naglasiti i sledeće:

Pij vodu redovno, ne čekaj žeđ

Žeđ je već znak blage dehidratacije.

Pij male količine vode na svakih 20–30 minuta ako si izložen suncu ili fizički aktivan.
E ovo je lepo receno, sto se cesto zanemari. Treba piti vodu, pre nego sto nastupi zedj. Posebno u letnjim mesecima je to znacajno.
Kad smo žedni to je već stanje dehidriranosti.
4
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Jul 10, 2025, 02:07:48 posle podne »
Osnovni saveti
Povećaj unos tečnosti, ali pažljivo biraj napitke
Najvažnije je ostati hidriran. Cilj je unositi 2,5–3 litre tečnosti dnevno, a više ako se znojiš ili si fizički aktivan.

Najbolje: voda, rashlađeni biljni čajevi (npr. nana, kamilica), voda sa limunom, oralne rehidratacione soli ako si mnogo znojan.

Izbegavaj: gazirane sokove, alkohol i jaka kafa jer dodatno dehidriraju.
Dodao bih samo da se izbegavaju i negazirani sokovi, jer isto sadrze dosta secera, pa uticu na dehidrataciju.
Slažem se, sokovi ne mogu da utole žeđ.
Samo voda. I cajevi vezuju vodu. Pa je dobro da se uz solju caja popije i casa vode.
To je negde preporuka za svako piće- da uz njega ide časa vode.
Minimum to,a ako moze bez tih pica i da se pije samo voda to bi bilo najidealnije.
Ideal e okolnosti su retko praktično primenljive.
Naravno,ali svi tezimo ka tome. ;)
Koliko je to moguce. Postoje i osobe koje se ne opterecuju time, pa ih to i ne interesuje da teze da budu sto bolje i da napreduju.
Svako hoce da bude najbolja verzija sebe.Samo neki to svesno radi a neki nesvesno.
Nekome i nije stalo. Samo stagnira. Ali je to pravo svakog pojedinca.
Naravno. Svako bira svoj put.
5
Akcije / Odg: 24h akcija
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato Jul 10, 2025, 12:24:24 posle podne »
Akcija
6
Ostala pitanja iz oblasti medicine / Odg: Kako promena vremena na satu utiče na zdravlje?
« Poslednja poruka od strane Dr Nikola Todorov poslato Jul 10, 2025, 08:22:55 pre podne »
A sta kaze struka za 38 stepeni u cetvrtak koju su najavili?Jeste spremni?Hoce li opet biti kukanja?
Ispod palme na obali mora ;)
Mene je juce prepodne bolela glava,za popodne je vec prestala i od onda hvala Bogu ne boli.
Dobro je. Sad uzivaj ispod klime ;D Salim se. To nije tako zdravo. Da me ne napadnete odmah kako dajem pogresne savete ;D
Bar da je od toga,ali nazalost nije.
Pricao si da imas glavobolje kod promene vremena.
Ako sa normalnog naglo krene na toplo.Na hladno nije i kad je vec toplo i bude jos toplije nije ni na to hvala bogu nego recimo kad sa 20 stepeni bude +30....
Da. Secam se. Verujem da imas proverene metode koje deluju da to prebrodis.
Imam,ali to ste mi ti i dr.Anita pomogli u tome!
Drago mi je sto je tako. Vazno da deluje.
Za svaki problem ima resenja samo treba imati volju naci je!
Slazem se. A to je cesto najteze, pa zato neko i odustane.
Zato smo mi tu da niko ne odustane!
Vazno je pruziti motivaciju. Kada osoba psihicki padne, da se uzdigne.
7
Ostala pitanja iz oblasti medicine / Odg: Koliko sna nam je potrebno
« Poslednja poruka od strane Dr Nikola Todorov poslato Jul 10, 2025, 08:22:01 pre podne »
Pa lako je onome ko to može.
Mislim da bi svakome od nas prijalo da može ustati onda kada mu organizam to kaže a ne kada zvoni budilnik.
Samo ko radi popodne ;D
Ko je taj?Hocu i ja!!!!
Ili oni sto rade od kuce.
E jbg ja to ne mogu nazalost.....
Ja mislim da je to i bolje. Jer znam mnogo ljudi koji se ulenje, zbog rada od kuce. Ima svojih prednosti, ali ima i mana.
Nije to za svakoga taj home office,ali neke stvari ni ne mozes.
Nije. Znam ljude koji su krenuli da rade od kuce, kada je pocela korona i nastavili su i dalje. Nije dobro za sve aspekte zdravlja- fizicki, psihicki i socijalni. Neki se cesce prehladjuju, zbog manjka sunca i svezeg vazduha, upadaju u apatiju i depresiju i manje se druze sa ljudima. Tako da su sva 3 aspekta zdravlja pogodjena.
A onda nismo ni mislili na ove probleme da se uopste mogu javiti....
Da. Ipak je bolje da se izadje iz kuce i ode na posao.
Posto mi je sestra novinarka onda oni od onda i nastavili da rade od kuce,ali isto tako su uveli da nedeljno 2-3 puta i fizicki se pojave na radnom mestu i ona mi je pricala koliko je to delotvornije.
Verujem da jeste.
Jer od kuce svako pise ono sto cita,cuje a ovako ima i razmena misljenja,davanje saveta,pitanje saveta itd....sto se moze uciniti i od kuce ali je drugacije uzivo.
Naravno. I ja sam uvek za takvu varijantu, uzivo. To je najbolje.
Zato sam ja toliko zapeo za taj nas zajednicki team building! ;)
Ja sam za. Kazite mesto i vreme koje svima odgovara. Beograd, Novi Sad, Nis, Kragujevac. Nasa 4 najveca grada ili biste vise neko malo mesto, neki salas?
Prvo za mesto da se dogovorimo.Korak po korak.
Posto je BG svima nama negde na pola puta ja sam za tu varijantu.
Sve moze.
8
« Poslednja poruka od strane Dr Nikola Todorov poslato Jul 10, 2025, 08:20:35 pre podne »
Pored ovoga se i brzo apsorbuje i prirodno osvežava što je takodje cini pogodnom. Svakako ona nije zamena za vodu te je i pored nje potrebno piti preporučenu dnevnu količinu vode .
Prijatnog je ukusa. Doduse o ukusima ne treba raspravljati. Sigurno ima i onih kojima se ne svidja ukus.
9
« Poslednja poruka od strane Dr Nikola Todorov poslato Jul 10, 2025, 08:19:26 pre podne »
Niska kalorijska vrednost
Za razliku od sportskih pića, nema dodatih šećera (ako je prirodna, nerazblažena).

Idealna je za one koji žele da izbegnu zaslađena pića.
Najbolje je tako prirodno unositi za rehidrataciju.
10
« Poslednja poruka od strane Dr Nikola Todorov poslato Jul 10, 2025, 08:17:04 pre podne »
Što se tiče rehidratacije, bitno je naglasiti i sledeće:

Pij vodu redovno, ne čekaj žeđ

Žeđ je već znak blage dehidratacije.

Pij male količine vode na svakih 20–30 minuta ako si izložen suncu ili fizički aktivan.
E ovo je lepo receno, sto se cesto zanemari. Treba piti vodu, pre nego sto nastupi zedj. Posebno u letnjim mesecima je to znacajno.
Stranice: [1] 2 3 ... 10
SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 11 upita.