TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 12:25:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 56 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nabaciti mišiće i skinuti salo  (Pročitano 279160 puta)
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #753 poslato: Mart 09, 2014, 03:30:34 posle podne »

Ne koristim suplementaciju uopste, ni whey. Ishrana ista, odmori isti. Ali dobro, necemo siriti. Videcu nakon 2 meseca kakvi su obimi i s kojim tezinama radim nakon toga, a kako je bilo pre definicije.

E to je vec realno. Jer defininicija uvek znaci kalorijski deficit u odnosu na neki prethodni period sto vec samo po sebi sabotira oporavak a samim tim i snagu. Trenutni priliv snage koji ide uz entuzijazam kad skontas neke pozitivne promene u izgledu nece dugo potrajati, veruj mi. Snaga raste kad pocnes da dobijas na masi, sve ostalo je privid i produkt entuzijazma, uglavnom na stetu same tehnike.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #752 poslato: Mart 09, 2014, 03:20:53 posle podne »

Ne koristim suplementaciju uopste, ni whey. Ishrana ista, odmori isti. Ali dobro, necemo siriti. Videcu nakon 2 meseca kakvi su obimi i s kojim tezinama radim nakon toga, a kako je bilo pre definicije.
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #751 poslato: Mart 09, 2014, 03:16:58 posle podne »

Povecanje u bilo kom smislu. Vece tezine, veci broj ponavljanja, krace pauze, duzi negativ. Pri tom ostali uslovi ostaju isti kao i na proslim treninzima. Npr ako sam radio neku vezbu 3x10 sa 15kg, pauze minut, istu vezbu sl. trening uradim sve isto samo sa 17kg. Lupam, tako neki primer, ali jasna je poenta. Forma je br 1 kod mene, i povezanost mozga i misica, da tacno znam sta kontrahujem, kontrolisano, ali i dalje mislim da sam pocetnik. Ukupno imam staza mozda i godinu dana, ali nije u komadu nikad bilo duze od 3-4 meseca.

Ili jednostavno nisam bio dovoljno dugo u deficitu da osetim pad snage, mada u brdo slucajeva sam procitao da ljudi u toku definicije dobiju nesto snage. Cak i na forumu cini mi se, ako budem imao vremena potrazicu.

Ne racuna se povecanje snage ako si na stimulansima bilo koje vrste a na kojima nisi bio ranije, pa makar to bilo i 200 gr kofeina. uz mi u obzir SVE faktore, da li odmaras vise nego ranije, da li si poceo da koristis neki novi suplement- i sam protein bi ubrzao oporavak i uvecao snagu- znaci nije poenta da sad ti i ja ovde do beskonacnosti raspravljamo da li snaga raste ili ne vec od cega raste, ako raste. Da ne bismo sirili neku pricu kako na defki dobijas snagu, sto je besmisleno. Uzrok moze biti kreatin, suplementacija generalno koju si ubacio, odmor, stimulansi opet generalno....
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #750 poslato: Mart 09, 2014, 03:05:08 posle podne »

Povecanje u bilo kom smislu. Vece tezine, veci broj ponavljanja, krace pauze, duzi negativ. Pri tom ostali uslovi ostaju isti kao i na proslim treninzima. Npr ako sam radio neku vezbu 3x10 sa 15kg, pauze minut, istu vezbu sl. trening uradim sve isto samo sa 17kg. Lupam, tako neki primer, ali jasna je poenta. Forma je br 1 kod mene, i povezanost mozga i misica, da tacno znam sta kontrahujem, kontrolisano, ali i dalje mislim da sam pocetnik. Ukupno imam staza mozda i godinu dana, ali nije u komadu nikad bilo duze od 3-4 meseca.

Ili jednostavno nisam bio dovoljno dugo u deficitu da osetim pad snage, mada u brdo slucajeva sam procitao da ljudi u toku definicije dobiju nesto snage. Cak i na forumu cini mi se, ako budem imao vremena potrazicu.
« Poslednja izmena: Mart 09, 2014, 03:07:37 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #749 poslato: Mart 09, 2014, 02:47:46 posle podne »

A koliko moze da traje taj pocetnicki status? godinu, dve dana? Ja sam prosle godine poceo ozbiljno da radim, radio sam jedno 6-7 meseci, napravio sam pauzu od 4 meseca, ali sam se vratio na staro ove godine. Kad god sam bio u deficitu (mada nije to bilo dugo, najduze 3-4 nedelje) rasla je i snaga, a uvek radim do otkaza, tako da ne znam kako nije realna :/ A i od brdo ljudi sam cuo da dok su na definiciji poraste im snaga, ne nesto znacajno, ali bitno je da se mnogo ( u ovom slucaju nista ) ne izgubi.

A kako meris taj rast snage? Vece tezine, veci broj ponavljanja, sta tacno? I ja mogu da uradim vise zgibova i propadanja sa manje kila ali ne zato sto sam jaca nego vucem manji teret.

A za pocetnicki status nisam sigurna jer poznajem neke sto treniraju duze od mene a tehnika i iskoricenost potencijala im je kao kod pocetnika.
« Poslednja izmena: Mart 09, 2014, 02:50:11 posle podne od strane Opsenark@ » Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #748 poslato: Mart 09, 2014, 02:31:14 posle podne »

A koliko moze da traje taj pocetnicki status? godinu, dve dana? Ja sam prosle godine poceo ozbiljno da radim, radio sam jedno 6-7 meseci, napravio sam pauzu od 4 meseca, ali sam se vratio na staro ove godine. Kad god sam bio u deficitu (mada nije to bilo dugo, najduze 3-4 nedelje) rasla je i snaga, a uvek radim do otkaza, tako da ne znam kako nije realna :/ A i od brdo ljudi sam cuo da dok su na definiciji poraste im snaga, ne nesto znacajno, ali bitno je da se mnogo ( u ovom slucaju nista ) ne izgubi.
« Poslednja izmena: Mart 09, 2014, 02:33:21 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #747 poslato: Mart 09, 2014, 02:20:44 posle podne »

ali sigurno pričamo u mesecima.
E to me je zanimalo odprilike. Jel se desilo vama da dobijete i na velicini misica u toku skidanja masti tj. na kcal deficitu? Za snagu znam da je moguce, ali za hipertrofiju retko, mada video sam na dosta primera da se desava.

To o cemi ti pricas nije realan priliv snage vec se desava iskljucivo pocetnicima koji nisu spoznali svoje mogucnosti i onda kad im neko objasni kako da se hrane i vezbaju i kako da probiju neku granicu u tezinama koju su zacrtali u glavi, sve izgleda bas tako kao sto si opisao. Iskusan vezbac zna svoje mogucnosti i poznaje svoje maximume i njemu se takve stvari ne dogadjaju.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #746 poslato: Mart 09, 2014, 01:47:39 posle podne »

E to me je zanimalo odprilike. Jel se desilo vama da dobijete i na velicini misica u toku skidanja masti tj. na kcal deficitu? Za snagu znam da je moguce, ali za hipertrofiju retko, mada video sam na dosta primera da se desava.

Još nikome nije uspelo da dobije snagu ili mišićnu masu na kalorijskom deficitu.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #745 poslato: Mart 08, 2014, 08:11:21 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #744 poslato: Mart 08, 2014, 06:24:28 posle podne »

Posle koliko dana/nedelja se vide prvi efekti topljenja sala, ali pri rezimu bez kardio treninga. Samo kalorijski deficit, proteini visoko, 5x nedeljno trening sa tegovima (oko 1h, intenzivno). Znam da je 3 dana malo, ali vec me nervira sto ni 1cm ne gubim u stomaku :P

To ti je jako individualno,ali sigurno pričamo u mesecima.Možeš ti smršati,pa se skupiti malo,ali masti su masti. Budi uporan i nemojr azmišljati o vremenu.I nemoj se meriti,ni obime ni kilažu.Samo se gledaj u ogledalo i sačekaj da budeš zadovoljan :) 
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #743 poslato: Mart 08, 2014, 11:57:17 pre podne »

Da tako i radim pa cemo videti kako ce ici ;)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #742 poslato: Mart 08, 2014, 11:20:54 pre podne »

Ja bih na tvom mestu isao prvo bez kardija jedno mesec dana, sa jacim intenzitetom sa tegovima i naravno odredjenom kalorijskom sechkom, nakon toga kardio 2x nedeljno, pa onda 3x nedejlno, pa onda 4x nedeljno, pa onda malo skines kardio, jos neke kalorije skines itd.. Da ne krenes odmah silovito sa kardiom, pa posle da imas problem da se telo navikne, prvo skidaj kalorije, pa posle ubacuj kardio lagano
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #741 poslato: Mart 06, 2014, 01:54:08 posle podne »

E hvala ti, znaci bez kardija sigurno jos duze. A i ja preterujem s tim merenjem, da mi je neko rekao pre godinu dve da cu brojati kalorije i meriti obime rekao bi mu da je lud :D

Sačuvana
Milan 21
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #740 poslato: Mart 06, 2014, 01:51:23 posle podne »

Ja da ti kazem iz mog iskustva.Ali opet svi smo razliciti.Ja kad se secem i kad idem na skidanje masti,uvek ubacujem kardio u prvih mesec dana,ali dozirano,obicno je to posle tegova, ili poseban dan kada ne treniram,nikad ispod 30 min,umerenim intezitetom usa pulsem u  fat burn zoni. Meni tako odgovara. I neke prve ,ajde da tako kazem vidljivije rezultate vidim posle neke tri nedelje,mislim odgovor na tvoje pitanje ne moze biti konkretan, dosta je individualan. Tek mozda posle mesec dana izbacujem kardio i krecem intezivnije sa tegovima, vise dana, veci intezitet treninga,smanjenje hidrata, proteini visoko, znas i sam kako ide.
Nemoj da se obeshrabris, i da samo meris obim stomaka :) Meri se na svakih 15 tak dana,radi sve kako treba i videces rezultate sigurno. Ne valja ako odmah smanjis hidrate na jako nisko ,izbacis dosta vode, odes u katabolizam, santimetar za 3 dana pokaze 3 cm manje,ti sav srecan, a organizam u velikojj dubiozi:) Samo strpljivo,na vreme si poceo, nigde ne zuris, daleko je more :)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #739 poslato: Mart 06, 2014, 01:07:44 posle podne »

Znam da je individualno, ne trazim neki precizan odgovor nego odokativno, na svojim primerima sta su zapazili ljudi.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 56 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.131 sekundi sa 18 upita.