TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:31:43 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 169748 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #312 poslato: Jun 27, 2014, 06:22:14 posle podne »

Ma to je bilo jako davno, pre 10 godina, nisu znali tacan uzrok ali najverovatnije je bio spoj naglog izrastanja i ravnih stopala koje i dan danas imam. Ali ovaj problem sto sad imam je uzrokovan povredom kao sto sam ranije napisao. Nije neki veliki bol ali je manje vise konstantan i nelagodan i nekako se siri na celu nogu, ne boli me tacno jedna tacka... :/ Nadam se da je problem ligament kao sto si rekao, a ne hrskavica kolena. Ok, i ove vezbe cu raditi, a obim butine (na sredini) mi je 55, na obe noge...
najverovatnije je tada bio osgood-schlater sindrom, tj apofizitis patelarne tetive (bol ispod čašice kolena na kosti).... to je problem koji prodje za završenim periodom rasta i to posle nepravi problema....
Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #311 poslato: Jun 24, 2014, 10:16:01 posle podne »

Ma to je bilo jako davno, pre 10 godina, nisu znali tacan uzrok ali najverovatnije je bio spoj naglog izrastanja i ravnih stopala koje i dan danas imam. Ali ovaj problem sto sad imam je uzrokovan povredom kao sto sam ranije napisao. Nije neki veliki bol ali je manje vise konstantan i nelagodan i nekako se siri na celu nogu, ne boli me tacno jedna tacka... :/ Nadam se da je problem ligament kao sto si rekao, a ne hrskavica kolena. Ok, i ove vezbe cu raditi, a obim butine (na sredini) mi je 55, na obe noge...
« Poslednja izmena: Jun 24, 2014, 10:17:57 posle podne od strane Čoda » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #310 poslato: Jun 23, 2014, 11:12:18 posle podne »

Kakav si imao problem sa kolenom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #309 poslato: Jun 23, 2014, 11:06:13 posle podne »

Treba da radis i sedeći, kuk 90○, koleno 180○, stopalo rotirano unutra, zadržaj 20-30sec, leva/desna noga, 3 serije....
Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #308 poslato: Jun 23, 2014, 09:37:02 posle podne »

Ne radim za abs vec lezeci na ledjima, jedna pa druga noga, isto to lezeci na boku. Javljam ti za obim... Btw ta podizanja sam radio kad sam kao klinac imao problema sa kolenima, po preporuci ortopeda.
« Poslednja izmena: Jun 23, 2014, 09:39:08 posle podne od strane Čoda » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #307 poslato: Jun 22, 2014, 04:53:37 posle podne »

Koji je obim butine u srednjem delu levo/desno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #306 poslato: Jun 22, 2014, 04:52:43 posle podne »

Vazi Ognjene. Radim samo podizanje nogu, sto ne pogadja bas kvadriceps ali ne znam sta drugo da radim, osim cucnjeva ali njih bi trebao da izbegavam sad... I rekao bih da mi je slab kvadriceps, posto dugo nisam radio noge...
Neke vezbe podizanja nogu pogadjaju kvadriceps, neke iliopsoas,  a neke rektus trbusnih misića tj abs...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #305 poslato: Jun 22, 2014, 04:51:14 posle podne »

Koju tacno vezbu podizanja nogu radiš?
Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #304 poslato: Jun 21, 2014, 12:16:05 posle podne »

Vazi Ognjene. Radim samo podizanje nogu, sto ne pogadja bas kvadriceps ali ne znam sta drugo da radim, osim cucnjeva ali njih bi trebao da izbegavam sad... I rekao bih da mi je slab kvadriceps, posto dugo nisam radio noge...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #303 poslato: Jun 20, 2014, 08:29:03 pre podne »

Ne radim istezanja kvadricepsa, jer bi morao da savijam koleno a ne znam da li mi to valja? Da li da pocnem da istezem? Vezbe radim, tj ovo podizanje nogu... Sedim sa ispravljenom nogom nekoliko dana. Stanje je isto za sad... 
Posle vezbi b i trebalo da radiš istezanja za kvadriceps - lezeći na boku, povlačiš stopalo ka zadnjici,  zadržaj 1min,  pa povuceš jos malo, ponovis par puta sa zadržajem 1min. Povlacis do umerenog osećaja zatezanja u mišiću.  Ne bi smelo biti bola u čašici...

Javi kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #302 poslato: Jun 20, 2014, 08:25:45 pre podne »

@čoda
Koje tacno radiš vežbe za kvadriceps trenutno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #301 poslato: Jun 20, 2014, 08:24:38 pre podne »

Ne radim istezanja kvadricepsa, jer bi morao da savijam koleno a ne znam da li mi to valja? Da li da pocnem da istezem? Vezbe radim, tj ovo podizanje nogu... Sedim sa ispravljenom nogom nekoliko dana. Stanje je isto za sad... 
Potrebno je da se bitnocojaca misić kvadriceps,  on je stabilizator kolena..
Kakav ti je kvadriceps - slab ili jak?
Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #300 poslato: Jun 18, 2014, 09:21:08 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #299 poslato: Jun 18, 2014, 08:34:22 pre podne »

Moras dobro ojacati kvadriceps. Jak kvadriceps stabilizuje koleno i sprečava novo povredjivanje.
Snazan kvadriceps je kljucan za snagu noge i stabilnost kolena.
Takodje, vazan je pravilan balans snage mišića prednje i zadnje lože natkolenice...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #298 poslato: Jun 18, 2014, 08:31:57 pre podne »

30. septembra 2013 sam na fudbalu doziveo povredu - rupturu kolateralnog unutrasnjeg ligamenta. Nosio sam longetu 3 nedelje i posle toga sam isao 15 dana na fizikalnu terapiju. Delovalo mi je da je sve u redu do skoro. (mislio sam da se posledice osecaju jedan period 5-6 meseca). Medjutim, vec pocinjem da se brinem. Koleno mi pri pomeranju u odredjene polozaje pucka, a isto i pri vracanju u normalan ispravljen polozaj. Druga stvar koja mi se desava je da mi se nakon malo duzeg cucanja, sa zadnje strane pojavi kao oteklina koja je bolna na dodir i dosta tvrda. Nakon nekog vremena bez cucanja, sve se povuce ali nisam siguran da li bas potpuno. Iskoristicu sliku koju je vec postavio jedan korisnok ovog foruma da bih prikazxao mesto gde se ta oteklina pojavljuje. Interesuje me sta bi to moglo biti.

http://s28.postimg.org/3p530twml/vnitrni_zevni_stehna_a_kolena_po_981.jpg
Ako mozeš slikaj kako izgleda taj otok kod tebe.... potrebno je da tacno vidim kako to izgleda...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.13 sekundi sa 18 upita.