TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 08:32:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 169759 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #372 poslato: Avgust 19, 2014, 06:58:33 posle podne »

i program istezanja za prednju i zadnju ložu natkolenice
Istezanje za kvadriceps - lezeći na boku, povlacenje stopala ka zadnjici,  polako sa zadržajem u osećaju zatezanja (45sec zadrzaj), pa povučes za 2-3cm. Ponoviti zadrzaj/povlacenje 2-3x... potrebno je da se mišić polako opušta..
Istezanje zadnje lože - stojeći pretklon ka podu (prava kolena), zadržaj do 1 min u pllozaju zatezanja.....
u vašem slučaju istezanja su trenutno najvažnija - otrebno je raditi ih polako, bez forsiranja i strpljivo.... preveliko zatezanje samo pojačava napetost mišića i može dovesti do povrede....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #371 poslato: Avgust 19, 2014, 06:56:49 posle podne »

potrebno je da sprovodite program vežbi i istezaja koji sam vam prethodno napisao...
Vezba za kvadriceps je sedeći prava noga zadrzaj 20 - 30 sec (stopalo rotirano ka unutra) - raditi sa obe noge, 3 ponavljanja, naizmenično...
Lezeći podizanje prave noge, 3x po 20 ponavljanja.
Podmetnuti urolani peskir ispod kolena, ispravljanje noge u kolenu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #370 poslato: Avgust 19, 2014, 06:55:31 posle podne »

potrebno je rasterećenje kolena (bez kola, stepenika, sedenje prave noge - što više narednih 7-10 dana)...
nodol je ok, uzimajte ga i dalje...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #369 poslato: Avgust 19, 2014, 06:37:56 posle podne »

zbog pojačanog tonusa mišića, posebno spoljašnjeg dela mišića (lateralni vastus) dolazi do klizanja čašice u stranu i osećaja klikanja/krckanja....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #368 poslato: Avgust 19, 2014, 06:33:26 posle podne »

problem i tegobe ne prolaze odjednom i iznenada....
savijanje kolena ne prija, kao ni vožnja kola. hod po stepenicama takodje.
postoji nesvesna napetost mišića, zategnutost koja povećava pritisak i kontakt izmedju čašice i butne kosti....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #367 poslato: Avgust 19, 2014, 06:31:23 posle podne »

pogledaj txt o čašici kolena
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/bolni-sindrom-aice-kolena-pfps.html
Sačuvana
dinoh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #366 poslato: Avgust 19, 2014, 05:52:43 posle podne »

Javljam se ponovo. Upravo sam bio jedno sat vremena u nabavci sa svojim autom Chevrolet Cruze 2012 koji mi je inace prilicno komotan mada sam visok 187 cm,obisao sam 3 prodavnice i isto toliko puta ulazio u auto i pri ulasku u auto kada savijem levu nogu da se ubacim u auto zaziga me oko i niz casice,nije me bolilo kada sam usao i sedio za volanom,ni dok sam vozio i pritiskao kvacilo i kocnicu, a kada sam se vratio u neboder gde stanujem prilikom penjanja uz stepenice isto me tu zigalo, juce i par dana pre nije (skljocanje i dalje na tom kolenu nisam cuo). Danas sam bio i oko 2 sata uz kompjuter gde ne mogu ispruziti noge radi takvog pokretnog stolica u kom stoji na polici mu dole kuciste.
« Poslednja izmena: Avgust 19, 2014, 06:04:06 posle podne od strane dinoh » Sačuvana
dinoh
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #365 poslato: Avgust 19, 2014, 02:46:28 posle podne »

Hvala na odgovorima

Vratio sam se kuci. Pre tri dana je prestalo krckanje levog kolena kada idem uz stepenice,a cuje se i dalje diskretno krckanje desnog kolena. Pio sam 2-3 dana Nodol kapsule od ESI, plivao prsno,plus oko pola sata kao vozio bicikl u vodi. Pri penjanju uz stepenice nema bolova,jedino sasvim malo ispod leve casice kao ligament patele kada silazim niz stepenice ili kada sednem.

Stanje se popravlja? Kako i zasto vise ne krcka levo koleno u casici,sto se bilo puno culo,i zasto je ostalo tiho krckanje desnog kolena? Jedno koje je bilo izrazeno nestalo je potpuno ili ga ne cujem,a drugo koje bilo neznatno i dalje traje. Posve mi nelogicno.:) I zasto me malo boli mislim ligament leve casice kada silazim niz stepenice,savijem nogu i sednem,nekad i dok hodam ili stojim?

Prilikom povratka kuci autobusom (7 sati voznje) nisam nosio kofere ovaj put ni teske stvari,da mi ponovo ne pocne krckati levo koleno neko je drugi nosio te preteske stvari. :)
« Poslednja izmena: Avgust 19, 2014, 03:22:55 posle podne od strane dinoh » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #364 poslato: Avgust 19, 2014, 09:00:40 pre podne »

Sve treba raditi sa tim da nema bola, doziranje lagano....
Treba uzimati nodol max kapsule 1x1 narednih 1-2 msseca...
Javite kako ide
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #363 poslato: Avgust 19, 2014, 08:56:27 pre podne »

Istezanje za kvadriceps - lezeći na boku, povlacenje stopala ka zadnjici,  polako sa zadržajem u osećaju zatezanja (45sec zadrzaj), pa povučes za 2-3cm. Ponoviti zadrzaj/povlacenje 2-3x... potrebno je da se mišić polako opušta..
Istezanje zadnje lože - stojeći pretklon ka podu (prava kolena), zadržaj do 1 min u pllozaju zatezanja.....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #362 poslato: Avgust 19, 2014, 08:50:21 pre podne »

Vezba za kvadriceps je sedeći prava noga zadrzaj 20 - 30 sec (stopalo rotirano ka unutra) - raditi sa obe noge, 3 ponavljanja, naizmenično...
Lezeći podizanje prave noge, 3x po 20 ponavljanja.
Podmetnuti urolani peskir ispod kolena, ispravljanje noge u kolenu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #361 poslato: Avgust 19, 2014, 08:29:14 pre podne »

Trebalo bi raditi kombinaciju vezbi za kvadriceps i istezanja mišića kvadricepsa i zadnje lože.
Vazan problem koji moze uticati na vaš problem je i skraćenost zadnje loze, sto takodje moze nastati posle duzeg putovanja autobusom...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #360 poslato: Avgust 19, 2014, 08:24:55 pre podne »

Treba izbegavati sedenje sa savijenim kolenima, čučanja i klečanje, stepenice sto manje...
Plivanje kraul stilom je preporucljivo i deluje dobro na koleno).
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #359 poslato: Avgust 19, 2014, 08:22:46 pre podne »

U sklopu zategnutosti mišića,  došlo je do iritacije hrskavice čašice (sto je najverovatnije diskretnog stepena)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #358 poslato: Avgust 19, 2014, 08:20:16 pre podne »

Dobro je da nema bola, krckanje je posledica zategnutosti kvadricepsa misića (butnog) i nepravilnog kretanja čašice kolena po zlebu na butnoj kosti pri savijanju/ispravljanju noge... postoji disbalans snage/zatezanja spoljasnje i unutrasnje glave butnog misića.
To je sve od putovanja, savijene noge... na to je dodano opterećenje posle izlaska iz autobusa... anw, glavu gore, popraviće se situacija..
Sačuvana
Stranice: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 18 upita.