TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 351856 Teme od strane 24459 Članovi Poslednji član: Mile0

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 17, 2019, 05:57:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednik: Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 402 403 [404] 405 406 ... 469 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vaš današnji doručak  (Pročitano 456575 puta)
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8048


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #981 poslato: Avgust 23, 2014, 08:41:38 posle podne »

Srdjane ne zaboravi da heljda ima dosta dijetnih vlakana...tako da baci akcenat na raznovrsne izvore hidrata...cak ni vegani ne preferiraju heljdu 24/7 svakog dana u nedelji... ;D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #980 poslato: Avgust 23, 2014, 08:34:37 posle podne »

Hvala puno!
I onako kuburim sa UH...
:D
Znači 2x100g dnevno heljdinobrašnjivog proizvoda, i to je to...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8048


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #979 poslato: Avgust 23, 2014, 08:27:15 posle podne »

Proizvod / Kolicina / Kcal/ Proteini / Masti /ugljeni hidrat
Heljda kuvana u vodi   100 g /90   /3,2   /0,8   /17,1

Brasno od heljde           100 g/367   /13,6   /1,2   /73,7

Instant heljda – kuvana100 g/132   /4,5   /2,3   /25,0

Kasa od heljde           100 g/336   /12,6/3,1   /69,3

Heljda je ok, glikemicki index oko 40...

Odlican izvor niacina, pantotenske kiseline, vitamina B1, vitamina E, magnezijuma, fosfora i gvozdja, vitamina B2 i kalijuma....visok sadrzaj amino kiseline lizina...vegani je vole i kazu da ljudski organizam moze iskoristiti cak 74% proteina iz heljde  ;D
Sačuvana
CharonJr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 79


« Odgovor #978 poslato: Avgust 23, 2014, 08:18:34 posle podne »

Ne zivi da bi jeo, jedi da bi ziveo... :D
Sačuvana
Visina: 175 cm
Masa: 68 kg
Cilj: +2-3 kg ciste misicne mase
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #977 poslato: Avgust 23, 2014, 08:05:40 posle podne »

Nema preterane mašte i umeća, kada si skresan na odredjen spektar namirnica...
Za ova tri meseca sam naučio da se jede radi obroka, a ne radi uživanja.
:)
Meni ne smeta...
:D
Inače, izvinjavam se što ponavljam pitanje: koliko je OK kao izvor UH stvari sa heljdinim brasnom; tj. koliko UH ima u 100g heljdinog brašna...? Nisu loše heljdine polukamen-palačinke, mada nisu nužne...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8048


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #976 poslato: Avgust 23, 2014, 07:30:05 posle podne »

Eh...treba imati maste i kulinarskog umeca...nekima od nas to nedostaje...sva masta i kreativnost otisla na izbor suplemenata i trening ;D


Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #975 poslato: Avgust 23, 2014, 12:53:08 posle podne »

... ali ima i lepa strana cele priče, da zdrava hrana može da bude itekako ukusna uz malo maštovitosti i eksperimentisanja, naravno ne govorim o cilju 5% bf :=)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8048


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #974 poslato: Avgust 23, 2014, 11:39:38 pre podne »

U suštini (meni) ukus nije ni bitan, više nikad neću da gledam na hranu kao što sam nekad, sad samo vidim ugljene, proteine, masti, vlakna itd... To je side effect ovog stila života  :D :D

Bas tako...eh kad se setim nekih ranijih faza u zivotu...kako ja to zovem "faza izbiraca"...ukus na prvom mestu,pa sve ostalo...sada, imajuci "malo vise znanja", nutritivnu vrednost stvaljam ispred ukusa...nema zacina, nema soli, nema secera..."raw taste" ;)
"Cilj opravdava sredstvo"...ipak se necega moramo odreci na putu do licnog uspeha, tj. zadovoljstva sopstvenim izgledom...
Prvi kriterijum "nutritivnog" odrastanja je zamemarivanje cula..."od izbiraca nema hardcore vezbaca"  ;D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #973 poslato: Avgust 23, 2014, 11:17:30 pre podne »

Jel moze recept za te palacinke? :)

Naravno,
samelješ ovsene dok ne dobiješ prah - poput brašna, dodaš jaja, malo soli, malo mleka, vode - dok se ne dobije smesa za palačinke,  umutiš dobro i pečeš kao i svaku palačinku :)  po želji možeš dodati i semenke, npr laneno seme

ne mogu dugo da stoje,treba ih što pre pojesti...



Hvala, jedva cekam da probam sutra ujutru :)

pa da, pravljenje sve isto kao obične palačinke samo je brašno drugačije, ja ih pravim na maslinovom ulju zbog ukusa, naravno daleko je to od palačinki na koje smo navikli... gorke su, integralne, brzo se skamene...

ali zato daleko zdravije :)
Sačuvana
sara1712
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 60

« Odgovor #972 poslato: Avgust 23, 2014, 11:08:39 pre podne »

Jel moze recept za te palacinke? :)

Naravno,
samelješ ovsene dok ne dobiješ prah - poput brašna, dodaš jaja, malo soli, malo mleka, vode - dok se ne dobije smesa za palačinke,  umutiš dobro i pečeš kao i svaku palačinku :)  po želji možeš dodati i semenke, npr laneno seme

ne mogu dugo da stoje,treba ih što pre pojesti...



Hvala, jedva cekam da probam sutra ujutru :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #971 poslato: Avgust 23, 2014, 09:55:20 pre podne »

Jel moze recept za te palacinke? :)

Naravno,
samelješ ovsene dok ne dobiješ prah - poput brašna, dodaš jaja, malo soli, malo mleka, vode - dok se ne dobije smesa za palačinke,  umutiš dobro i pečeš kao i svaku palačinku :)  po želji možeš dodati i semenke, npr laneno seme

ne mogu dugo da stoje,treba ih što pre pojesti...

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 10945


Never give up!

« Odgovor #970 poslato: Avgust 23, 2014, 09:02:45 pre podne »

Kada jedem palačinke ili jedem one prave ili ih ne jedem uopšte.Kada je bal neka je tanderbal  ;D
Ali Monikin predlog mi deluje veoma dobro.
Sačuvana
sara1712
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 60

« Odgovor #969 poslato: Avgust 22, 2014, 08:21:44 posle podne »

Jel moze recept za te palacinke? :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #968 poslato: Avgust 22, 2014, 06:55:23 posle podne »

Baš ima interesantnih predloga.

Moj omiljeni doručak dugo su bile palačinke od integralnog ili ovsenog brašna sa jajima...  vrlo ukusno i jednostavno... a ako želite dodatni proteinski unos onda npr  "fil" napravite od ella sira, tunjevine i kečapa...  ;)

Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #967 poslato: Avgust 22, 2014, 01:35:16 posle podne »

Solja ovsenih (85g), whey, 1dl jogurta, kokos brasno i cimet.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Stranice: 1 ... 402 403 [404] 405 406 ... 469 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.297 sekundi sa 18 upita.