TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398133 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 08, 2024, 11:51:31 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 606 607 [608] 609 610 ... 723 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vaš današnji doručak  (Pročitano 1192274 puta)
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 741


« Odgovor #1734 poslato: Decembar 27, 2014, 07:10:18 posle podne »

200g oslica i 60g pirinca
Kako spremaš oslić?
Sačuvana
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 221


« Odgovor #1733 poslato: Decembar 27, 2014, 06:37:34 posle podne »

200g oslica i 60g pirinca
Sačuvana
maja Pavlovic
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1732 poslato: Decembar 27, 2014, 04:51:49 posle podne »

A možda mu se samo jelo to? :D
Brate ceo hleb, cela flasa mleka i ide hodnikom i jede
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 741


« Odgovor #1731 poslato: Decembar 27, 2014, 04:24:53 posle podne »

A možda mu se samo jelo to? :D
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1730 poslato: Decembar 27, 2014, 04:20:50 posle podne »

ma rokni pola leba i salamu od 100din/kg i gotovo :D
Pre neki dan lik ucionica pored, izlazi u ceo hleb valjda stavio nutelu ili nesto drugo i 1,5l mleka ide hodnikom i jede, u fazonu "bulk bajo"
To su vec seljacine klasicne.
Al' dobro zeli da bude u centru paznje.
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 419


Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #1729 poslato: Decembar 27, 2014, 04:18:42 posle podne »

Integralna kifla sa malo kečapa i jogurt  ;D
Uh,mora da bulkujes ;D
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1728 poslato: Decembar 27, 2014, 03:31:13 posle podne »

ma rokni pola leba i salamu od 100din/kg i gotovo :D
Pre neki dan lik ucionica pored, izlazi u ceo hleb valjda stavio nutelu ili nesto drugo i 1,5l mleka ide hodnikom i jede, u fazonu "bulk bajo"
To su vec seljacine klasicne.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1727 poslato: Decembar 27, 2014, 02:16:55 posle podne »

ma rokni pola leba i salamu od 100din/kg i gotovo :D
Pre neki dan lik ucionica pored, izlazi u ceo hleb valjda stavio nutelu ili nesto drugo i 1,5l mleka ide hodnikom i jede, u fazonu "bulk bajo"
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1726 poslato: Decembar 27, 2014, 01:25:26 pre podne »

Integralna kifla sa malo kečapa i jogurt  ;D

Eh junače, ispisamo ti "rat i mir" o preporukama što se tiče ishrane, a ti opet isto  ;)

Ajmo akcenat na proteine...pogledaj malo predloge doručka forumaša koji aktivno učestvuju u ovoj temi...

I ne zameri...opominjaćemo te dok ti sve ovo ne uĂ°e u krv  ;)

P.S. koliko si siguran da je kifla koju si pojeo od 100% integralnog brašna? Znaš, naši mudri "pekari" u želji za brzom zaradom vole da miksuju belo i integralno brašno, ili jednostavno belo brašno "preboje" i eto "oznake integralno"..."i na autobusu piše lasta, pa ne leti"...  ;)

Šta kažeš da probaš sa ovsenim pahiljicama umesto kifle za doručak sutra? hm?  ;)
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #1725 poslato: Decembar 26, 2014, 04:01:47 posle podne »

Integralna kifla sa malo kečapa i jogurt  ;D
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 412


« Odgovor #1724 poslato: Decembar 26, 2014, 03:24:13 posle podne »

300g piletine,150g pirinca i salata..
Sačuvana
Nenad Glisovic
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #1723 poslato: Decembar 25, 2014, 11:00:50 posle podne »

4 jaja i pirinac :)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #1722 poslato: Decembar 25, 2014, 08:38:37 pre podne »

Upravo se vratio sa trodnevnog seminara. Klasičan bilderski problem nošenja putne torbe pune hrane.
Vraćam se staroj, dobroj rutini koja mi najviše prija. Kajgana, galete, ljuti kečap, krastavci, čaša mlake vode sa limunom. Nadam se da je na Forumu sve ok...  ;)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1721 poslato: Decembar 24, 2014, 10:59:24 posle podne »

Ovo je jedna od najčitanijih tema na forumu, vidim da su mnogi naši forumaši često zbunjeni oko "tajminga" za unos voća...tako da ću ovu temu (zlo)upotrebiti...  ;D

"Veoma je mnogo ljudi koji nepravilno jedu voće. Poznavanje mehanizma ispravnog konzumiranja voća omogućava organizmu da iskoristi sve hranljive sastojke koji se u njemu nalaze. Šta je pravilno, a šta pogrešno, kada je o konzumiranju voća reč?
 
U formiranju pravilnog odnosa prema konzumiranju voća treba poći od činjenice da orgranizam čoveka instinktivno žudi za voćem. Voće nas već po svom neobično prijatnom mirisu, ali i privlačnim bojama, asocira na uživanje u jelu. I to je prva psihološka prepreka u rušenju pogrešnog pristupa u konzumiranju voća. S druge strane, treba poverovati u to što lekari odavno gore. Voće je najblagotvornija, najlekovitija hrana u kojoj možemo uživati samo ako ga pravilno jedemo.
 
Kako voće deluje na organizam?

Zašto su istraživanja pokazala da je to jedna od namirnica koja je najkorisnija za nas?

Pre svega, voće izvanredno vrši detoksikaciju organizma, jer ima viši sadržaj vode od druge hrane, čak 80 do 90%. Ali, to nije obična voda. Voda iz voća je destilisana kroz biološki sastav biljke koja daje plod. Tako destilisana voda služi kao nosilac svih hranljivih sastojaka koje voće sadrži: vitamini, minerali, jednostavni šećeri, aminokiseline, masne kiseline i enzimi kao katalizatori života. Ni u jednoj drugoj namirnici nećete naći slučaj kao kod voća da „pršti životnom snagom”.

Ispravnim konzumiranjem voća vrši se čišćenje organizma od nagomilanih otrova.

Voće blagotvorno deluje i na redukciju telesne težine. TakoĂ°e, sadrži fitonutrijente različitog spektra delovanja, od jačanja imuniteta, preko prevencije raka, pa sve do čišćenja krvi i krvnih sudova.

Voće "ne uzima" energiju za varenje, nego vam daje doze energije za aktivniji život. Ono je već pripremljeno za brzu i potpunu asimilaciju u organizmu. Toliko se lako vari, da proĂ°e kroz želudac za pola sata, a potom se u crevima razlaže na "životne sastojke" neophodne organizmu.

Izuzetak su samo banane, suvo voće i urme, kojima treba nešto duže vremena za varenje.

Kako pravilno jesti voće

Naravno, sve je to tako samo pod jednim uslovom: ako se ispravno jede. U pravilnoj ishrani voćem morate poći od naučno dokazane činjenice da ono ne ostaje dugo u želucu, što dalje znači da ga nikada ne bi smeli jesti niti s nečim drugim, niti odmah iza nečeg drugog.

Najvažnije pravilo u jedenju voća je da ga uzimamo na prazan želudac!

Na taj način se postiže maksimalna detoksikacija. OslobaĂ°a se velika količina energije iz voća i rasterećuju se organi za varenje. Ova provala energije usmerava se u eliminaciju suvišne težine i porast životne aktivnosti.

Jedete li voće nakon druge hrane, nastaju mnogi problemi. Na primer, ako posle ručka pojedete komad voća desiće se sledeće negativne stvari:
* voće je sprečeno u prolazu kroz želudac;
* umesto da se vari, voće fermentira, meša se s drugom hranom, i počinje truljenje i oslobaĂ°anje kiselina;
* proteini trunu, ugljeni hidrati fermentiraju;
* počinju problemi sa varenjem i mučnina, javlja se težina u želucu.

Ono što je najgore, jedući neispravno, naizgled nemate neke strašne posledice. Ali, račun stiže kasnije. Posledice su brojne bolesti.

Nikad ne jedite voće:

* sa drugim namirnicama (izuzetak su jabuke i šargarepa);
* ne kombinujte voće s neproklijanim žitaricama, jer to izaziva vrenje u organima za varenje;
* ne jedite voće uz obrok ili kao desert, nego najmanje 20 minuta pre obroka i 2 sata posle obroka;
* ne kombinujte vrlo kiselo s vrlo slatkim voćem;
* ne jedite voće, naročito kiselo, u velikim količinama.

Voće uvek jedite:
* sveže,
* sirovo,
* na prazan želudac.
Dajte prednost domaćem voću, a ne uvoznom (zbog transporta uvozno voće se bere  nezrelo i obraĂ°uje se hemijskim supstancama).
Ako vam se baš jedu banane, uvozne narandže i limun, pre upotrebe, temeljno ih operite toplom vodom kako se otrovi sa kore ne bi preneli na jestivi deo voća. Obavezno otkinite jedan centimetar vrha banane i bacite.

Da li jabuka zaista odlaže odlazak kod lekara? Iako nije prebogata vitaminom C, aktivni sastojci iz jabuke povećavaju delovanje vitamina C iz drugih vrsta voća i povrća. Smatra se da redovno konzumiranje jabuka smanjuje rizik od raka debelog creva, srčanog i mozdanog udara.
Ako redovno, svakog dana, uzimate 2 - 4  pomorandže, možete da pomognete svom organizmu da da se zaštiti od prehlade, da snizite holesterol, omogućite rastvaranje  kamenja u bubregu i smanjite rizik od raka debelog creva.
I još:
* Kajsija blagotvorno deluje na pritisak, vid, štiti od Alchajmerove bolesti, usporava starenje.
* Borovnice pomažu kod kancera, štite srce, stabilizuju šećer u krvi, jačaju pamćenje, zaustavljaju proliv.
* Trešnje štite srce, leče nesanicu, usporavaju starenje.
* Breskva blagotvorno deluje na organe za varenje.
* Jagode štite srce, ublažavaju stres...

SAVETI

* Ne jedite voće posle obroka, već ga jedite na prazan stomak.
* Ako jedete voće na ispravan način, otkrićete tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće. TakoĂ°e, imaćete i normalnu tezinu.
* Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Jasno je otklud nadimanje. To se neće desiti  kada jedete npr. pomorandže i limun, jer su oni kiseli, pa u našem telu stvaraju baznu (alkalnu) sredinu.
* Lubenicu uvek jedite samu.
* Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako već pijete sokove, neka to budu samo sokovi od svežeg voća. Voćni sok pijte sporo, gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja.
"

Ovo je deo članka iz 37. broja časopisa Hrana kao lek...

PRIJATNO!
« Poslednja izmena: Decembar 24, 2014, 11:02:19 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #1720 poslato: Decembar 24, 2014, 07:25:34 posle podne »

Ovsene palacinke, 100g ovsenih 3 jaja
Sačuvana
Stranice: 1 ... 606 607 [608] 609 610 ... 723 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 13 upita.