TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 04:55:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Prvi dan u teretani...  (Pročitano 43369 puta)
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Septembar 17, 2014, 06:08:45 posle podne »

Danas sam se "predozirao" sa UH, i mislim da ne mogu više od toga (sem večere, jer ih ne želim jesti tada):
50g ovsenih, 110g heljdinog brašna, 75g integralnog pirinča i ako se racuna jedna ipo supena kašika dekstroze (pošto sam mericu zaboravio da ponesem)...
:)
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Septembar 17, 2014, 04:15:53 posle podne »

Pedja mogao bi se češće uključivati u diskusije...
Jednostavno ne stižem. Odgovorim kad je nešto kratko jer nemam baš puno vremena. A i više čitam, malo sam aktivniji na X Sport forum jer sam ujedno i mod tamo pa je i to razlog.
« Poslednja izmena: Septembar 17, 2014, 05:18:04 posle podne od strane Pedja... » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Septembar 17, 2014, 01:02:08 posle podne »

Čudo je šta psiha može da učini i u pozitivnom i u negativnom smeru. Zato da bi uspeo u nečemu moraš da imaš dovoljno motivacije i da veruješ i sebe :)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Septembar 17, 2014, 12:55:55 posle podne »

To je sve do naše psihe. Ja uvek imam trip da me to stanje umora uhvati BAŠ kada sam u najboljom formi.  :P
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Septembar 17, 2014, 12:44:11 posle podne »

I meni se desilo i to više puta da sebe dovedem u stanje pretreniranosti i to samo zbog svoje tvrdoglavosti. Uhvatim se neko vreme i radim stalno na procentima preko 95%, sa maksimalnim kilažama, neko vreme sve ide odlično i odjednom krene na dole. Samo ja imam problem da meni posle toga treba mnogo više odmora od 5-7 dana da bi se vratio na normalu,nekad i više od mesec dana.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Septembar 17, 2014, 12:37:07 posle podne »

Ja treniram već dugo, i treniram i pod temperaturom, i kada pada kiša, sneg, za Božić, roĂ°endan, i jednostavno volim da treniram. I iskreno desi mi se jednom do dva puta godišnje ovo stanje koje je naš doktor napisao. Onda uzmem nekih 5 dana odmora i sredim to. Ono što sam ja hteo da kažem je da samo možda izraz ''pretreniranost'' nije dobra, da je ''premor'' ili kako god nešto što možda više odgovara. Ono što Ameri zpvu pretreniranost je testirano/ispitano u jednom BB camp-u i na rekreativcima, trenirani su 2-3 puta dnevno 5 dana u nedelji, i onda su im davali 3 dana apsolutne neaktivnosti. Nekoliko takvih ciklusa. Nakon ta 3 dana odmra tj. jednog ciklusa njima je snaga išla gore. Dobijali su na mišićnoj masi. Ali su gurani od strane profi trenera da se pretreniraju. 
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Septembar 17, 2014, 12:27:51 posle podne »

TwinSix šta ti misliš o tim tekstovima u vezi pretreniranosti,koje je tvoje mišljenje o tome?
I da li ti se desilo da sebe dovedeš u stanje pretreniranosti ? :)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Septembar 17, 2014, 12:25:09 posle podne »

OK, poneću je...
:D
;)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Septembar 17, 2014, 12:24:42 posle podne »

Pedja mogao bi se češće uključivati u diskusije...
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Septembar 17, 2014, 12:22:32 posle podne »

@Slavisa
Imam jos jedno pitanje za tebe. Da li postoji granica slozenih hidrata koje u jednom obroku mozemo uneti, kao sto je za protein oko 30, 40?

Postoji i zavisi od insulinske osetljivosti kao i od GI (glikemijskog indexa) tj GL (glikemijskog opterećenja / glycemic load) namernice tj obroka. U prevodu nije preporučljivo ni velika količina UH sa niskim ili umerenin GI jer je ukupni GL tada visok i za posledicu imaš nepotrebnu iritaciju pankresa na lučenje insulina koji tada nema nikakvu benefitnu ulogu. Čak naprotiv, kao i uostalom svaka druga situacija kada se prekomerno luči insulin. Ovo se ne odnosi na period neposredno posle treninga.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Septembar 17, 2014, 12:21:57 posle podne »

Sada si se osećao odmorno jer si još uvek "svež" i tek si počeo sa treninzima a i trenutno radiš kružni trening.Kada budeš počeo da treniraš po mišićnim gupama i odradio sa odgovarajućom kilažom mislim da ćeš promeniti mišljenje.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Septembar 17, 2014, 12:16:53 posle podne »

Stvarno ne znam o čemu oni pišu, imam utisak da samo izmišljaju neke teorije da bi imali o čemu da diskutuju.
Iskreno mislim da je poreĂ°enje bilo čega što ima veze sa profi bb ne moguće porediti sa običnim vežbačima verovatno i sam znaš zbog čega.

Što se tiče dekstroze gramažu možeš računati tako što ti je jedna kafena kašičica 5g a velika kašika je 20g :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Septembar 17, 2014, 12:15:40 posle podne »

OK, poneću je...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Septembar 17, 2014, 12:08:05 posle podne »

OK, havala...
:)
Deluje mi nekako malo jednom nedeljno...
Još jedno glupo pitanje...
Danas ću da kupim dekstrozu.
Da ne bi' vukljao kuhinjsku vagu, koliko je otprilike 30g gledano u kafenim kašičicama (do vrha pune kao planina, ne ravne).
I kako se konzumira; da li da pomešam sa vodom+whey, ili samo sa vodom, ili se tako "živo" jede...
Što se tiče Slavišinog teksta:
Nisam se osećao umorno posle treninga; naprotiv, kada sam izašao iz teretane i otišao na posao imao sam osećaj da sam trebao još da radim, jer sam osećao da mogu...
A, što se zaključka tiče, znači da mogu da se ponavljaju grupe na svaka tri dana, recimo...?
Pametno iskoristi mericu od whey-a ;)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #57 poslato: Septembar 17, 2014, 12:05:04 posle podne »

Zašto se po stranim forumima sve češće može pročitati da pretreniranost 90% vežbača nikad u životu ne doživi??
Tamo se ustvari pretreniranost koju nekad dostižu profi BB navodi kao korisna stvar nakon koje dolazi do porasta snage i mišićne mase, a da ovo što mi rekreativci nekad osećamo, kada osetimo simptome koje si ti naveo, nazivaju nekako drugačije...

Vidi profesionalni BB u sebi imaju citav arsenal AAS, peptida, i ostalog hormonskog gear-a koji njhovu brzinu oporavka povecava "u nitro-varijanti"...to je i jedan od ciljeva (zlo)upotrebe aas...ali "jedno se oporavlja,a drugo se u nepovrat unistava"...

Dakle,opet kazem...drzimo se osnova zdravog zivota i all natural napretka...a profesionalni BB ostavimo onima koji imaju profita od svega toga i vrhunske ambicije koje ih cesto kostaju zivota...

Zdravlje nema cenu...

Dakle, all natural borba protiv pretreniranosti...razum...ODMOR, ishrana, suplementacija...dostizni ciljevi za svakog rekreativca...

Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.18 sekundi sa 18 upita.