TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398666 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 30, 2024, 04:42:02 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Suplementacija saveti  (Pročitano 43574 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #125 poslato: Mart 25, 2015, 07:52:54 posle podne »

Primetio sam blago poboljšanje moram reći, uzimam 4-6 omege 3, mada problem mi je zimi i to iskljucivo gornji deo ledja, preko leta nemam problema, verovatno je zbog toga jer se zimi više ide na masu vise hidrata,šta znam.

da li konzumiras puno mlecnih proizvoda?  mleko, jogurt i sl.?
Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Mart 25, 2015, 05:37:33 posle podne »

Primetio sam blago poboljšanje moram reći, uzimam 4-6 omege 3, mada problem mi je zimi i to iskljucivo gornji deo ledja, preko leta nemam problema, verovatno je zbog toga jer se zimi više ide na masu vise hidrata,šta znam.
Sačuvana
Čovek je sam sebi najveći neprijatelj.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #123 poslato: Mart 25, 2015, 05:19:26 posle podne »

Apsolutno svi multivitaminske formule imaju preko RDA.

Drugo pitam, učim, niko se nije naučen rodio,pa tako i ja volim da pitam da učim,nekome odgovara nekome ne odgovara,neko pije pola merice NO pa ga "radi" a neko 2 pa ništa,nije svačiji organizam isti, a zink sam prevashodno uzimao zbog akni jer je dobar.

cink da,  a uz to povećaj i unos omega 3-6-9 masnih kiselina, pogotovo omega-3 iz ribljeg ulja, odlične su i za kožu i kosu.
Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Mart 24, 2015, 06:53:08 posle podne »

Apsolutno svi multivitaminske formule imaju preko RDA.

Drugo pitam, učim, niko se nije naučen rodio,pa tako i ja volim da pitam da učim,nekome odgovara nekome ne odgovara,neko pije pola merice NO pa ga "radi" a neko 2 pa ništa,nije svačiji organizam isti, a zink sam prevashodno uzimao zbog akni jer je dobar.
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Mart 24, 2015, 05:31:07 posle podne »

Nije mi jasno zasto uopste dolazis i pitas stvari za misljenje a posle ne poslusas nista samo teras po svome.
Kucaj lepo da ne slikam sad zink RDA. (koliko treba na dnevnom nivou) ja cu da ti skratim muke, treba 11. To sam ti napisao pre ne znam koliko.
Isto tako u tekstu kaze posledice uzimanja 50 i vise grama su to to i to.
Ti od te suplementacije samo stetu pravis i dzabe sve to pijes...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #120 poslato: Mart 24, 2015, 11:39:45 pre podne »

ZMA ili ZMB6...ne "home made"...veruj mi da ce se isplatiti...

Na nekim stvarima se ne moze ustedeti...zato se drzi "standardizovanih" kombinacija...
Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Mart 24, 2015, 11:36:09 pre podne »

Da glukonat.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Mart 24, 2015, 11:31:45 pre podne »

Uzimam 50mg cinka uvečesa Magnezijumom i B6 i jedno veče sam popio na prazan želudac imao sam veliku mučninu a zatim i bol u zeludcu nakon toga,da nije to prevelika količina ?

Da, moguce je da se radi o prevelikoj dozi...koliko unosis magnezijuma( oksid, citrat, helat) i vitamina B6? Zn od Now Foods je cink-glukonat?

Mnogo puta smo pomenuli su "originalna pakovanja" ZMB6 i ZMA uvek standardizovana po pitanju "idealnog" odnosa svih svojih sastojaka, oblika prisutnih vitamina i minerala koji omogucavaju maximalnu efektivnost i apsorpciju, sa najmanje digestivnog diskomfora...tako da je ipak najbolje odluciti se sa "standardizovani oblik" sa standardizovanom "mesavinom" svih sastojaka, pravilnim odnosima i maximalnom apsorpcijom...

Poslusaj u tvom je interesu..."home mada" ZMB6, tj. ZMA...ne bih se slozio...osim ukoliko nemas prave sastojke u pravim odnosima...  ;)
Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Mart 24, 2015, 10:33:54 pre podne »

Uzimam 50mg cinka uvečesa Magnezijumom i B6 i jedno veče sam popio na prazan želudac imao sam veliku mučninu a zatim i bol u zeludcu nakon toga,da nije to prevelika količina ?
Sačuvana
alinata
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Mart 24, 2015, 08:29:53 pre podne »

Jeste, dovoljno je. To ti je i najbolji izbor, po meni. Samo kažem bar 3 jajeta, možeš slobodno ubaciti još 2-3 belanceta da pojačaš proteinski unos.
Sačuvana
spale90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: Mart 16, 2015, 01:03:34 posle podne »

svaki put se ponadam da je neko meni nesto napisao na mojoj temi a ono drugi ljudi spamuju, daj moderatori ili admini ko god vidite da ljudi otvaraju svoje teme za spam i chat
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Mart 12, 2015, 10:33:39 posle podne »

Alkohol...HRANA, LEK ILI OTROV...

Napomenimo da za razliku od ugljenih hidrata, proteina i masti, alkohol i njegovi metaboliti nemaju „depoe”, tako ih telo iskorišćava po najvišem nivou hitnosti, tj. pre svih ostalih makronutrijenasa.

Alkohol ima specifičan uticaj kao „ćelijski glasnik” i kao takav deluje na hemiju mozga (prelazi „krvno-moždanu barijeru”) ostvarujući EFEKAT DEZINHIBICIJE na ponašanje, utiče na koordinaciju pokreta, kao i na signalizaciju mišićnih ćelija.

Čim acetat i acetil-koenzim A dospeju do mišićnih ćelija, mozak šalje signal telu da prestane da sagoreva šećere i masti kao energiju...dakle, umesto da se pretvara u masti i skladišti, alkohol je više kao „Fat Burning Supresor”...

Alkohol smanjuje mogućnost za sagorevanje masti za čak 73%, jer naše telo kao izvor energije koristi "acetat" kao produkt metabolizma alkohola, a ne depoe masti...

Alkohol se može opisati kao hrana, lek ili otrov...a tu su i efekti na jetru..."steatosis hepatis"...

DETALJNO NA TU TEMU... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/alkohol-hrana-lek-ili-otrov.html

-Alkohol dovodi i do hipoglikemije( pad nivoa šećera u krvi), jer blokira glikogenezu (resintezu glikogena), a isto tako blokira proces i glikoneogeneze (proizvodnja glukoze iz amino kiselina, laktata...), opet „acetat” dominira kao izvor energije...

-Alkohol smanjuje resorpciju vitamina rastvorljivih u mastima A, E, K i D...

-Alkohol pojačava izlučuvanje kalcijuma i magnezijuma urinom...

-Alkohol povećava nivo kortizola, hormona stresa, glavnog krivca za razgradnju mukom stečene mišićne mase...

-Alkohol obara nivo testosterona i IGF-1, koji su najbitniji za povećanje mišićne mase i snage...smanjuje se i osetljivost na insulin...

-Alkohol „uništava” vitamine B-grupe, pogotovo vitamin B1...

-Alkohol ispoljava jak diuretski efekat, utiče na pojačanu eliminaciju vode, uz gubitak dragocenog kalijuma...dakle, efekat na ćelijsku dehidrataciju...

-Alkohol kod hronične intoksikacije( notorno pijanstvo) dovodi do značajnog oštećenja jetre(alkoholni hepatitis), mozga(neki oblici demencije), srca(alkoholna kardiomiopatija)...

-Akutna intoksikacija alkoholom povećava verovatnoću za nastanak akutnog pankreatitisa( zapaljenja pankreasa)...redovan unos alkohola se vezuje i za pojavu hroničnog pankreatitisa...

-Alkohol dovodi do poremećaja kvaliteta spavanja, remeti „neuro-fiziologiju” sna..."san ne donosi odmor"...

-Pominje se da alkohol ima pozitivne efekte na nivo HDL-a, "dobrog holestrola", ali to se odnosi na "časicu, dve" dnevno, sve više od toga za sobom vuče ozbiljne posledice, pogotovo ako to preĂ°e u akutno teže pijanstvo...neke vrste vina imaju i antioksidativna svojstva...ali treba još jednom naglasiti dozno-zavisni efekat alkohola...
« Poslednja izmena: Mart 12, 2015, 10:36:06 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Mart 12, 2015, 06:51:32 posle podne »

Ma definitivno je u vezi alkohola nesto jer pijem vec duze vreme suplemente i nisam se nijednom ovako osecao nemoguce da se bas potrefilo uz konzumiranje radze :) Neka prodje jos par treninga pa cu da probam opet ko zna mozda sam igrom slucaja otkrio carobni napitak :D
Vec vidim nov proizvod - Rakija NO reactor :D
« Poslednja izmena: Mart 12, 2015, 06:55:38 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Mart 12, 2015, 04:12:50 posle podne »

Moram da podelim jedno iskustvo s vama ovde jer me zanima neko strucno misljenje kako je doslo do njega....mozete da ga nazovete cudom li misterijom :D ali je neverovatno:
Juce ujutru neposredno pre treninga u teretani popijem 3 casice rakije (razlog nebitan :D), odradim trening nekako jedva teze nego inace i na kraju mislim se da li valja da uzmem suplemente kad sma vec pio alkohol....i odlucim da popijem sve po rasporedu i to je to. Mozda 2-3 sata nakon treninga primetim da sam se "napumpao" mnogo vise nego inace i ceo dan se osecam pospano posle toga, umorno, uvece legnem nesto ranije i spavam ko beba. Ujutru se probudim naduveniji i zedniji nego ikad, okrepim se malo i odem na trening, a na treningu tezine ne osecam planirao sam da uradim slabiji trening a odradio sam dosta jaci nego juce i jedva da sam osetio umor (nisma mogao da skinem majicu sam koliko sam se "napumpao"). Da li je alkohol nekako povecao uticaj suplemenata (kreatin, beta alanin) ili se desilo nesto drugo? Ranije mi se desilo da tu i tamo po nekad gucne alkohola ali nikad ove simptome nisma imao...mozda zato sto sma pio neposredno pre treninga pa se sklopilo nesto u pravom trenutku?  Na kraju i ne znam koliko je zdravo to sto sma juce uradio ali se zbog toga danas osecam neocekivano dobro al opet nisma siguran da li smem i dalje tako.
alkohol podiže krvi pritisak, povećava samopuzdanje i na kraju - dehidrira organizam. Ove tri stvari u sinergiji mogu da utiču veoma povoljno na tvoju snagu i opšti utisak u teretani. Ako si imao ograničen unos UH prethodnih dana, nedelja, onda alkoholni šećer može da poveća lučenje insulina i dobija se daleko vaskularniji izgled ispred ogledala (ako je niži bf). Ovo je dosta izraženo i sledeće jutro posle cuganja, jer dobar deo potkožne vode ispišaš prethodno veče. Na kraju, pojedini bb takmičari pre izlaska na binu vole da popiju žestinu da bi dobili na punoći i vaskularnosti (samopouzdanju) na bini.

Iako se čini da je magično cugnuti malo pre ttreninga, ipak to nije baš najpametnije raditi  ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Mart 12, 2015, 03:17:21 posle podne »

Hahahaha zanimljivo :D mada mislim da ti se to pogodilo tako da si odradio bolji trening,ali nemoj nikako da nastavljas sa tim principom jer alkohol ne samo sto dehidrira organizam vec utice i na supresiju testosterona sto znaci znatno slabiji napredak i niz drugih negativnih stvari ali to ti je dovoljno da znas da ne treba tako da radis..ako vec pijes onda to odvoj od treninga i ne preteruj zbog razloga koje sam naveo,pozz :D
Sačuvana
Nenad Glisovic
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.113 sekundi sa 18 upita.