TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400839 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Februar 22, 2025, 10:14:10 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 9859 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #118 poslato: Februar 11, 2025, 03:53:00 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Tačno je da neispavanom organizmu treba više šećera. Takođe je i tačno da nas hipoglikemija vuče da spavamo. Nije dobro ni previše spavati kako bismo izgladnjivali organizam (napominjem da sam i ovo videla u praksi). Pravilan režim spavanja je ključ.

Zasto je problem ako se duze spava? U danasnje vreme se svakako primenjuje autofagija.
Ne mislim da je problem generalno, samo ne treba bežati u spavanje da se ne bi jelo, to je već problem i u fiziološkom i u smislu opšte funkcionalnosti.

Da, jasno.
Ali i ko je gladan, tesko da ce uspeti da zaspi ili da se ne probudi.
Tesko. Ali postoje sigurno i oni koji namerno legnu gladni, ako zele da smrsaju. Pogresan je takav pristup.
E to ne mogu.Probao sam par puta i ne mogu da zaspim.Bilo je i da sam uvece bio gladan i tako legao i nista nisam jeo do ujutru ali dotle nisam ni spavao.....i to vise puta i onda sam rekao sebi da moram da jedem ali samo cu jesti proteine i to uradi posao. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Februar 11, 2025, 03:51:09 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)
I to je dobra kombinacija ;D
Dobitna kombinacja veruj mi. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Februar 11, 2025, 03:50:12 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
To bi bilo idealno. Da ne silimo sebe i za nesto sto ne volimo da jedemo.
Ali posto nismo tako programirani da svi volimo sve,nekad neke stvari moramo siliti. ;)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: Februar 11, 2025, 02:37:29 posle podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Februar 11, 2025, 02:36:46 posle podne »

A  ukoliko bi neko zeleo da se potpuno odvikne, da li bi trebao postepeno da smanjuje unos ili da naglo prekine i ne unosi ga uopste?
To je individualna stvar, treba uživo videti čoveka i proceniti šta je za njega bolje.

Pitam, jer kada sam ja jednom samo prekinuo sa unosom, treci dan sam imao reakciju u vidu krize.Lupanje srca, malaksalost, drhtavica....
Isto sam to imao ali sam nastavio i hvala Bogu nema vise toga. ;)

Sta si nastavio?
Da jedem zdravo.
I kada nesto pojedemo sto nije zdravo, onda je posle dobro nastaviti sa zdravim rezimom i ne odustajati od tih principa.
Naravno, pa ne može se baš nezdrava hrana potpuno isključiti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Februar 11, 2025, 02:35:50 posle podne »

A  ukoliko bi neko zeleo da se potpuno odvikne, da li bi trebao postepeno da smanjuje unos ili da naglo prekine i ne unosi ga uopste?
To je individualna stvar, treba uživo videti čoveka i proceniti šta je za njega bolje.

Pitam, jer kada sam ja jednom samo prekinuo sa unosom, treci dan sam imao reakciju u vidu krize.Lupanje srca, malaksalost, drhtavica....
To su normalne reakcije. Šta si radio tada?

Umirio sam se i po savetu nutricioniste, sacekao da kriza prodje. Bilo je jako izazovno.
Iz te situacije si izasao mentalno jaci. Kada naidjes na neki izazov u zivotu, setices se tog trenutka i onda prebroditi i neki drugi izazovan period.
Svaki dan u borbi protiv zavisnosti jača čoveka.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Februar 11, 2025, 02:34:53 posle podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.
To bi bilo idealno. Da ne silimo sebe i za nesto sto ne volimo da jedemo.
Mislim da je moguće, osim baš ako je neko od detinjstva hranjen samo fast food-om.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Februar 11, 2025, 02:33:58 posle podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.
Dobro. Nekada se covek na nesto natera,pa se vremenom i navikne na neki ukus. A i menja se to sa godinama. Nesto sto nam se nije svidelo od namirnica, kasnije pocne da nam se svidja.

Kao npr. na Zero colu. :D
Ja na to ne mogu da se naviknem.Onda radije necu piti kolu. ;D
A ja pošto nikad nisam pila običnu kolu, meni je zero bila ok kad sam probala. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Februar 11, 2025, 02:32:54 posle podne »

Da li ste ikada kod sebe prepoznali zavisnost od secera i kako ste se izborili sa njome?
Jesam i borim se tako sto ne jedem takve namirnice ili probam da jedem ove proteinske cokoladice,proteinske palacinke,pijem protein itd...

Ili protein sa Ella sirom. :D
Da,jedno vreme to mi je bila najslada poslastica!Em zdrava em te zasiti em fina!!!3 u 1!!!
Meni lepši ukus ima Skyr tako da može i to ko baš ne voli Ella sir.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: Februar 11, 2025, 02:31:30 posle podne »

Te analize i izveštaji i sve ostalo mene ne zanima nesto posebno.
Može da se ljuti ko hoće i ta raznorazne ispitivanja me ne dotiču.
Sva ta ispitivanja su kod mene pala onog trenutka kada su mi doktori rekli da ću umreti pa nisam.
Ima jos mnogo primera zašto ne verujem.

Štetan jeste većini možda ali ne svima!

Treba slušati samo i jedino svoje telo!
Zoli stvarno se ne bih ponavljao i ne radi se o tome da li se neko ljuti ili ne,razumni smo ljudi,ne bi trebali da se ljutimo ali secer JESTE stetan za svakoga! Ima nekih ljudi ciji organizam to bolje podnese,isto kao i kod alkoholicara,kod sportista koji uzimaju steroide itd mogao bih jos da nabrajam....niko nije rekao da ces umreti od toga ili da ces odmah umreti,ali da je stetan za svaciji organizam to je sigurno!

Ako nista drugo, stvara kiselu sredinu koja je stetna za nas organizam.
Apsoy, to je činjenica za svaki organizam.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: Februar 11, 2025, 02:30:01 posle podne »

A zašto bi se odvikavali?
Meni ne pada na pamet da se odvikavam jer mi prija a verujem da ima još takvih.
Zato sto je stetan ma koliko god ti prijalo. ;)

Nije svakome štetan to je dokazano.
Nismo svi isti 😉
Secer je svakome stetan,samo se nekome pokaze, nekome kasnije i to je dokazano!Jos je gori od alkohola i cigareta.Stvara i vecu zavisnost! ;)
To da nismo svi isti tu se slazem ali od toga je secer los za zdravlje. ;)

I ja mislim da izaziva jos vecu zavisnost, a da je ta tema totalno potisnuta.
Slažem se. Treba to jako ozbiljno shvatiti. I da se ne primete posledice u mladoyu starosti vrlo verovatno hoće.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #107 poslato: Februar 11, 2025, 02:18:39 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Kao klinac sam spavao po 12-15 sati i nije pomoglo,jeo sam cokoladu minimum jednu tablu od 100g dnevno dok se nisu pojavili ovi od 300g.... ;D ;D ;D

I je l nisi imao momenat kada te "pukne" secer? :D
Meni se uvek desavalo na 200g.
Šta znači to "kada pukne šećer"? 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Februar 11, 2025, 02:17:54 posle podne »

To su normalne reakcije. Šta si radio tada?

Umirio sam se i po savetu nutricioniste, sacekao da kriza prodje. Bilo je jako izazovno.
Znači isto je kao kod svakog odvikavanja i zavisnosti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Februar 11, 2025, 02:17:03 posle podne »

Spavajte dovoljno

Tačno je da neispavanom organizmu treba više šećera. Takođe je i tačno da nas hipoglikemija vuče da spavamo. Nije dobro ni previše spavati kako bismo izgladnjivali organizam (napominjem da sam i ovo videla u praksi). Pravilan režim spavanja je ključ.

Zasto je problem ako se duze spava? U danasnje vreme se svakako primenjuje autofagija.
Ne mislim da je problem generalno, samo ne treba bežati u spavanje da se ne bi jelo, to je već problem i u fiziološkom i u smislu opšte funkcionalnosti.

Da, jasno.
Ali i ko je gladan, tesko da ce uspeti da zaspi ili da se ne probudi.
Veruj mi da ima ljudi koji pojačano spavaju da ne bi bili u iskušenju da jedu, kao i da ih nizak šećer usled dužeg gladovanja vuče da spavaju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Februar 11, 2025, 08:39:38 pre podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.