TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402570 Teme od strane 25058 Članovi Poslednji član: Andrewknoxy

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 30, 2025, 01:51:17 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 59 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koji tip Proteina je najbolji za Tebe  (Pročitano 311620 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #383 poslato: Februar 02, 2013, 10:25:52 pre podne »

Neka se kolega Drug aktivira na forumu...necemo bas gluvih telefona ovde... ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #382 poslato: Februar 02, 2013, 09:53:42 pre podne »

E ljudi jedan drugar me je zamolio da pitam ovde na forumu oko izbora suplementacije i vezbanja uopsteno :)
Ima 192cm, 70 kg, i planira da krene u teretanu kad dobije vase misljenje :)

Tražiš savet od nas na osnovu ničega...  hajde malo detaljnije?  Da li je ikada vežbao, da li i koliko pazi na ishranu, šta su mu ciljevi?  da li se bavi nekim sportom, da li je bio u teretani?  koliko ima godina?  šta želi da postigne?

Suplementacija dolazi tek kasnije, kada se ishrana reguliše i kada se krene sa odgovarajućim planom vežbanja.
Sačuvana
Onix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #381 poslato: Februar 01, 2013, 11:42:31 posle podne »

E ljudi jedan drugar me je zamolio da pitam ovde na forumu oko izbora suplementacije i vezbanja uopsteno :)
Ima 192cm, 70 kg, i planira da krene u teretanu kad dobije vase misljenje :)
Sačuvana
dacha81
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #380 poslato: Januar 31, 2013, 03:49:20 posle podne »

Odličan savet, hvala
Sačuvana
e-ya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #379 poslato: Januar 31, 2013, 10:05:23 pre podne »

Naravno, svaki organizam je različit i svi ćemo različito reagovati na odreðeni plan i program.
U svakom slučaju, treba pratiti svoje telo i što je najbitnije -slušati svoje telo, a ja uvek toplo preporučujem dnevnik treninga i ishrane - na kraju dana, 5 minuta sesti i ispisati ishranu i trening za taj... prvo što te drži fokusiranim na tvoje ciljeve iz dana u dan, drugo vremenom daje jasnu sliku da li nešto telu odgovara ili ne.

E ovo mi je trebalo,hvala.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #378 poslato: Januar 31, 2013, 09:59:00 pre podne »

Hvala na dobrodošlici i hvala na odgovorima i savetima koje ću svakako poslušati

Slažem se za ishranu,da ona treba da bude osnov svega, zato do sada i nisam koristio sumplemente, jer sam hteo prvo da sredim ishranu i svoje navike u istoj, i po onome što se ovde na forumu piše o ishrani i što drugi pišu, mislim da sam uspeo u tome. Naravno, uvek treba učiti što više o ishrani i prilagoðavati se,menjati u zavisnosti od cilja ali, predpostavljam, da je to za neku drugu temu u okviru foruma  :)

Naravno, svaki organizam je različit i svi ćemo različito reagovati na odreðeni plan i program.
U svakom slučaju, treba pratiti svoje telo i što je najbitnije -slušati svoje telo, a ja uvek toplo preporučujem dnevnik treninga i ishrane - na kraju dana, 5 minuta sesti i ispisati ishranu i trening za taj... prvo što te drži fokusiranim na tvoje ciljeve iz dana u dan, drugo vremenom daje jasnu sliku da li nešto telu odgovara ili ne.
Sačuvana
dacha81
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #377 poslato: Januar 29, 2013, 09:21:12 posle podne »

Hvala na dobrodošlici i hvala na odgovorima i savetima koje ću svakako poslušati

Slažem se za ishranu,da ona treba da bude osnov svega, zato do sada i nisam koristio sumplemente, jer sam hteo prvo da sredim ishranu i svoje navike u istoj, i po onome što se ovde na forumu piše o ishrani i što drugi pišu, mislim da sam uspeo u tome. Naravno, uvek treba učiti što više o ishrani i prilagoðavati se,menjati u zavisnosti od cilja ali, predpostavljam, da je to za neku drugu temu u okviru foruma  :)

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #376 poslato: Januar 29, 2013, 08:55:58 posle podne »

Pozdrav svima na forumu

Nisam do sada koristio suplemente, hteo bih da počnem, isključivo mislim na proteine iz surutke, pa u vezi sa tim imam par pitanja.
Samo da dopunim, da aktivno vežbam neka tri meseca, pre svega jer nisam dugo vežbao što se odrazilo na kilažu i negde opšte stanje tela, pa mi je konačno došlo iz d...u glavu da moram da se aktiviram.
Uz to sam potpuno promenio ishranu, koju sad baziram na unosu proteina i "dobrih" ugljenih hidrata kao i "dobrih" masti vodeći računa, šta, kada i kako  i sve to je dalo rezultata, za neka tri meseca sam smršao sedam kilograma, i to sve višak masti iz tela a i dobio sam na mišićnoj masi, promena je dosta dobra da me ljudi pitaju da li pijem nešto i negde mi ne veruju kad kažem da je čista ishtrana i trening u pitanju( čak su i treneri sa kojima vežbam dosta iznenaðeni kako mi je telo reagovalo pa i ja sam).
Možda sam malo odužio, samo sam hteo da ljudi na forumu, koji su stručni a vidim da ih dosta ima, imaju neki uvid u dosadašnje stanje,moja pitanja su sledeća:
1. koje proteine preporučujete i kako ih uzimati? Tačnije, da li svaki dan uz doručak, posle treninga i da li uzimati i danom kad se ne trenira( osim mere koja se uzima uz doručak) ?
2. šta uzimati od "brzogorućih" ugljenih hidrata ( šećera) posle treninga uz protein i koju količinu?

Hvala unapred na svim odgovorima :)

pozdrav i dobrodošao na forum

što se tiče tvojih pitanja

1) protein - ako je ishrana sreðena dovoljno je jednom dnevno ili posle treninga. Eventualno možeš dodati još jednu mericu nakon buðenja, kada je telu takoðe potrebna brza dostava aminokiselina.  Preporučujem čist protein surutke, trenutno na akciji jedan od najboljih u svojoj klasi - Dymatize Elite whey - i manje i veće pakovanje

2) posle treninga obazrivo sa šećerima ali umerena količina je od koristi svakako i njena količina zavisi od osobe do osobe, njenih ciljeva i samog treninga, ukupnog unosa hidrata u toku dana....  da ne komplikujem, do 30 g dektroze pomešane zajedno sa proteinskim šejkom može biti od koristi...  iz drugih izvora npr šačica suvog grožĂ°a... a ako si fan slatkiša i neka čokoladica posle treninga ima najmanje štete ;)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #375 poslato: Januar 29, 2013, 06:33:03 posle podne »

1. Whey protein se uzima obicno,tj. protein dobijen iz surutke. Ali to ti sve zavisi od finansija. Ako mozes da priustis  sebi,posle treninga ti je najbitnije da uzmes,sa vodom najbolje,ja uzimam i uz dorucak sa ovsenim. Mozes uzimati i kada ne treniras,ali ti je najbitnije posle treninga. Whey predstavlja dodatak ishrani,da bi ti dnevni unos proteina bio na dovoljnom nivou. Imas vise vrsta,imas klasican whey,izolat,blend,kazein,svaki ima svoje svojstvo ali i cene su drugacije. Ali cvrstu hranu ne moze nista da ti zameni.
2.Moja preporuka ti je dekstroza i maltodekstrin u odnosu 5o-5o,a sto se tice gramaze,ima razlicitih teorija. Neko ih stvlja u odnosu sa proteinom 1:1,neko 2:1,itd...ja uzimam znatno manje kolicine,svega 1o grama.
Sačuvana
dacha81
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #374 poslato: Januar 29, 2013, 02:23:53 posle podne »

Pozdrav svima na forumu

Nisam do sada koristio suplemente, hteo bih da počnem, isključivo mislim na proteine iz surutke, pa u vezi sa tim imam par pitanja.
Samo da dopunim, da aktivno vežbam neka tri meseca, pre svega jer nisam dugo vežbao što se odrazilo na kilažu i negde opšte stanje tela, pa mi je konačno došlo iz d...u glavu da moram da se aktiviram.
Uz to sam potpuno promenio ishranu, koju sad baziram na unosu proteina i "dobrih" ugljenih hidrata kao i "dobrih" masti vodeći računa, šta, kada i kako  i sve to je dalo rezultata, za neka tri meseca sam smršao sedam kilograma, i to sve višak masti iz tela a i dobio sam na mišićnoj masi, promena je dosta dobra da me ljudi pitaju da li pijem nešto i negde mi ne veruju kad kažem da je čista ishtrana i trening u pitanju( čak su i treneri sa kojima vežbam dosta iznenaðeni kako mi je telo reagovalo pa i ja sam).
Možda sam malo odužio, samo sam hteo da ljudi na forumu, koji su stručni a vidim da ih dosta ima, imaju neki uvid u dosadašnje stanje,moja pitanja su sledeća:
1. koje proteine preporučujete i kako ih uzimati? Tačnije, da li svaki dan uz doručak, posle treninga i da li uzimati i danom kad se ne trenira( osim mere koja se uzima uz doručak) ?
2. šta uzimati od "brzogorućih" ugljenih hidrata ( šećera) posle treninga uz protein i koju količinu?

Hvala unapred na svim odgovorima :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #373 poslato: Januar 29, 2013, 12:26:28 pre podne »

Dovoljno je bilo chata. Hvala!
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #372 poslato: Januar 28, 2013, 11:23:46 posle podne »

eh pedjoni, uzalud ti trud da zadrsis ovu simpaticnu osobu zenkog pola. :)  nece, i to ti je.  :-D

Zato bata skemi upotrebi svoj sarm i objasni neke stvari :D
Sačuvana
e-ya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #371 poslato: Januar 28, 2013, 11:06:51 posle podne »

E bas ste druzeljubivi  ;)

Izvinjavam se na spamu.  ;D
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #370 poslato: Januar 28, 2013, 11:02:13 posle podne »

eh pedjoni, uzalud ti trud da zadrsis ovu simpaticnu osobu zenkog pola. :)  nece, i to ti je.  :-D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #369 poslato: Januar 28, 2013, 10:45:06 posle podne »

Nista nisam uzimala,ja sam brlja za primer  :-\

Odoh na Zene.  ;)

Pa volimo i mi druzenje sa zenama, mozemo i u mesovitoj temi malo da parlamo, :D Ne morate se odmah izolovati u posebnom podforumu :P
Slazem se sa kolegom! :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 59 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 18 upita.