TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:34:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti VI deo  (Pročitano 58443 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #53 poslato: Jun 18, 2012, 10:28:07 pre podne »

OK, verujem da se od tegova malo smanjuje inteligencija, ali na ovoj temi ja dajem odgovore, a vaše gluposti pišite na nekom drugom delu foruma...idemo dalje

pa nije suva...to su tecne amino kiseline..cak su i malo promenile ukus:S bas mi je frka da li je to jos upotrebljivo...

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Te%C4%8Dne-aminokiseline/TL424-Amino-Fuel-Liquid.html

Generalno ne bi trebalo da bude problem, jer opet ti kažem da nisu ni predviĂ°ene da se drže isključivo u frizu. U suštini već kad ih popiješ osetićeš mučninu, ako su pokvarene, ali kao što rekoh ne bi trebalo da bude problem ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
mikisha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Jun 17, 2012, 08:39:39 posle podne »

Mozda ima na forumu odgovor ali ne mogu pretrazivati,posecujem forum preko telefona pa je malo teze...ovako,kazite mi koje vezbe da radim za misice TRAPEZIUS,LATISSIMUS DORSI i ramena.hvala unapred.
Sačuvana
help
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jun 15, 2012, 05:40:30 posle podne »

pa nije suva...to su tecne amino kiseline..cak su i malo promenile ukus:S bas mi je frka da li je to jos upotrebljivo...

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Te%C4%8Dne-aminokiseline/TL424-Amino-Fuel-Liquid.html
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #50 poslato: Jun 14, 2012, 03:38:37 posle podne »

ljudiiiii...krenuo sam da pijem twin lab-ove amino kiseline i jednu noc cimer- retard ih je stavio van frizidera..da li se t cudo nije pokvalilo.... i sta ce biti ako ga popijem pokvarenog? probao samih i imale su isti ukus kao i pre..hvala unapred

Pa zašto bi ih držo u frižideru, ni u Prodavnici se ne drže u frizu? To je suva materija i drži se na sobnoj temperaturi...može biti pokvareno ako im istekne rok trajanja.
Sačuvana
help
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Jun 14, 2012, 09:35:02 pre podne »

ljudiiiii...krenuo sam da pijem twin lab-ove amino kiseline i jednu noc cimer- retard ih je stavio van frizidera..da li se t cudo nije pokvalilo.... i sta ce biti ako ga popijem pokvarenog? probao samih i imale su isti ukus kao i pre..hvala unapred
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #48 poslato: Jun 14, 2012, 08:03:50 pre podne »

Pa ne bas bikini model ali definicija :D skidanje masnih naslaga zbog trbusnjaka, 2g proteina po kg telesne tezine isto toliko uh, samo sto radim rotaciju uh... ja sam ribu hteo da smestim u dorucak ali bi bilo previse 100g ovsenih 4 belanca i 150g ribe, pa sam tako podelio zbog ukupnog unosa proteina... Nisam takmicar ali hteo bih da imam ishranu i trening kao takmicar :D, a to sto merim grame je zato sto volim da sam disciplinovan, da se tome posvetim maksimalno, da ispostujem sve, da znam sta, koliko i kad unosim, znaci ishrana je dobra za definiciju ? Za 3 meseca krecem na masu, i koliko sam procitao unos proteina ostaje isti (2g po kg telesne tezine), a unos uh se povecava na 4g po kg telesne tezine... Mozes li da napises kako bi trebao da izgleda jelovnik jednog bb pocetnika od 80kg za definiciju ?

Pa generalno ne mogu jer nije svako isti, razlikuje se telesni tip, metabolizam, procenat telesne masti itd, tako da kada bi morao nekome da kažem kako da se hrani moram znati sve detalje jer u suprotnom se sve svodi na jedi što manje hrane, što bilderi u suštini i rade...pogotovo kod nas
Sačuvana
Coleman1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Jun 13, 2012, 05:26:09 posle podne »

Pa ne bas bikini model ali definicija :D skidanje masnih naslaga zbog trbusnjaka, 2g proteina po kg telesne tezine isto toliko uh, samo sto radim rotaciju uh... ja sam ribu hteo da smestim u dorucak ali bi bilo previse 100g ovsenih 4 belanca i 150g ribe, pa sam tako podelio zbog ukupnog unosa proteina... Nisam takmicar ali hteo bih da imam ishranu i trening kao takmicar :D, a to sto merim grame je zato sto volim da sam disciplinovan, da se tome posvetim maksimalno, da ispostujem sve, da znam sta, koliko i kad unosim, znaci ishrana je dobra za definiciju ? Za 3 meseca krecem na masu, i koliko sam procitao unos proteina ostaje isti (2g po kg telesne tezine), a unos uh se povecava na 4g po kg telesne tezine... Mozes li da napises kako bi trebao da izgleda jelovnik jednog bb pocetnika od 80kg za definiciju ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #46 poslato: Jun 13, 2012, 01:04:49 posle podne »

Sigurno će mu ovsene pomoći...

Pivo pijem koje mi se naĂ°e u ruci ;)
Sačuvana
Colgate Toothpaste
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Jun 13, 2012, 09:43:23 pre podne »

mozes da poneses ovsene i neki blend.

alenova tajna je u pivu i izlezavanju  ;D

da ne kvarim temu, pa da pitam nesto
koje pivo si pio :D
Sačuvana
Jedem munje, serem gromove.
Terorisem ovce i kokoske.
n1kol4
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 13, 2012, 09:36:51 pre podne »

Inače ja sam se upravo vratio sa letovanja i putovao sam 15 kilometara do teretane, a išo bi i 20, ali shvatam da je malo ko baš toliko zaluĂ°en tegovima.

Eh, putovao bih ja 20km bez problema, ne manjka mi zaluĂ°enosti tegovima, al' već sam opasno blizu situacije da me se žena odrekne preko novina ("Eno ga, onaj moj, opet radi zgibove na ljuljašci, 'mesto da vodi decu na plažu...") :) Šalim se, hvala na odgovoru!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #43 poslato: Jun 13, 2012, 08:53:46 pre podne »

Ćao Alene, jedno pitanje i od mene. Idem u teretanu već 7-8 godina, imam 39 godina, 182cm, 95kg, procenat masti ne znam - ali recimo da mi se vide trbušnjaci... Ishrana maksimalno sreĂ°ena, od suplemetacije koristim samo whey i multivitamin. Moj problem je - letovanje! :)

Elem, svake godine sa porodicom provodim 3-4 nedelje na moru u prilično zabačenom mestu u Crnoj Gori. Suvišno je reći - tamo teretane nema u radijusu od 20-ak km, a pileće grudi (ili bilo kakvo meso, pa čak i riba) su pravi raritet u jedinoj lokalnoj prodavnici. Za vreme te 3-4 nedelje radim bodyweight vežbe i plivam, a za hranu se snalazim kako znam i umem (nošenje zaliha hrane na letovanje nije moguće, iz razloga u koje sad ne bih ulazio).

Po povratku sa letovanja rezultati su svake godine isti - izgubim po 7-8kg (ne shvati me pogrešno, nisam opterećen telesnom težinom, ovo je samo ilustracija pada u mišićnoj masi), uz primetan pad snage, toliko da mi treba po 2-3 meseca treninga da bih se vratio na težine sa kojima sam radio pre odlaska na more. Ne znam da li su moji mišići prirodno naklonjeniji katabolizmu, ili možda "nosim" previše mase u odnosu na genetske predispozicije, pa se telo, usled nedostatka stimulansa, brzo vraća u stanje (za njega idealne) homeostaze...

Da ne dužim više, pitanje je sledeće: šta mi valja činiti ove godine? Da se manem ovih bodyweight vežbi i plivanja, a skoncentrišem samo na ishranu, pa čak iako su u pitanju nekvalitetne namirnice? Ponesem neku suplementaciju u vidu BCAA ili glutamina (ovo bih bio u stanju da učinim, obzirom da se, količinski, radi o manjoj zapremini od zaliha hrane)? Batalim letovanje? :)

Unapred hvala na odgovoru, veliki pozdrav!

Pozdrav i naravno dobrodošao na forum ;)

Tvoj problem je definitivno u genetici, jer za mesec dana ne bi trebalo da se gubi ništa posebno što se snage tiče. Lično mogu da pauziram i duže, a da nemam velike padove ni u snazi, a pogotovo ne u kilaži.

Opet, snaga je relativna stvar i najviše dolazi iz glave, tako da ako ti je telo takvo kakvo jeste pusti ga da bude to što jeste. Nećeš nikada uspeti da sprečiš takve padove u snazi i masi, ali verujem da možeš da ih umanjiš.

BCAA i glutamin neće pomoći, ali whey protein može jer tebi treba više proteina dok si na letovanju i verovatno kalorija. Pored toga ja bih takoĂ°e nadoknaĂ°ivao kalorija jogurtom jer je fakat kaloričan i pun proteina, od pola do litru dnevno na tvoju kilažu je ništa.

Inače ja sam se upravo vratio sa letovanja i putovao sam 15 kilometara do teretane, a išo bi i 20, ali shvatam da je malo ko baš toliko zaluĂ°en tegovima.

Generalno probaj da ne vežbaš previše, 3 puta nedeljno maksimum, spavaj što bolje - more je ionako za odmor, a ako baš voliš da plivaš tu ćeš sagoriti brdo kalorija, ali kažem ako voliš nema smisla da se suzdržavaš. Ja sam možda otplivo nekih 50 metara i ostatak letovanja se svodio na plutanje na dušeku sa pivom ;)

Nikako da batališ letovanje to ti je najgora opcija ;) čak iako izgubiš par kila i nešto snage gledaj na to da ćeš imati šta da radiš kad se vratiš sa mora ;)
Sačuvana
n1kol4
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 13, 2012, 08:41:12 pre podne »

Ćao Alene, jedno pitanje i od mene. Idem u teretanu već 7-8 godina, imam 39 godina, 182cm, 95kg, procenat masti ne znam - ali recimo da mi se vide trbušnjaci... Ishrana maksimalno sreĂ°ena, od suplemetacije koristim samo whey i multivitamin. Moj problem je - letovanje! :)

Elem, svake godine sa porodicom provodim 3-4 nedelje na moru u prilično zabačenom mestu u Crnoj Gori. Suvišno je reći - tamo teretane nema u radijusu od 20-ak km, a pileće grudi (ili bilo kakvo meso, pa čak i riba) su pravi raritet u jedinoj lokalnoj prodavnici. Za vreme te 3-4 nedelje radim bodyweight vežbe i plivam, a za hranu se snalazim kako znam i umem (nošenje zaliha hrane na letovanje nije moguće, iz razloga u koje sad ne bih ulazio).

Po povratku sa letovanja rezultati su svake godine isti - izgubim po 7-8kg (ne shvati me pogrešno, nisam opterećen telesnom težinom, ovo je samo ilustracija pada u mišićnoj masi), uz primetan pad snage, toliko da mi treba po 2-3 meseca treninga da bih se vratio na težine sa kojima sam radio pre odlaska na more. Ne znam da li su moji mišići prirodno naklonjeniji katabolizmu, ili možda "nosim" previše mase u odnosu na genetske predispozicije, pa se telo, usled nedostatka stimulansa, brzo vraća u stanje (za njega idealne) homeostaze...

Da ne dužim više, pitanje je sledeće: šta mi valja činiti ove godine? Da se manem ovih bodyweight vežbi i plivanja, a skoncentrišem samo na ishranu, pa čak iako su u pitanju nekvalitetne namirnice? Ponesem neku suplementaciju u vidu BCAA ili glutamina (ovo bih bio u stanju da učinim, obzirom da se, količinski, radi o manjoj zapremini od zaliha hrane)? Batalim letovanje? :)

Unapred hvala na odgovoru, veliki pozdrav!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #41 poslato: Jun 13, 2012, 07:14:06 pre podne »

7:00 - ovsene pahuljice 100g + 4 belanca
14:30 - riba 75g
15:30 - belo meso 200g + brokoli 100g
17:30 - belo meso 200g + integralni pirinac 100g + neko povrce
18:30 - riba 75g
20:30 - posni sir 200g

priblizno oko 160 grama proteina i 160 grama UH, za masti ne znam nisam racunao...

Da li ovo moze da se smatra kao prava bilderska ishrana ? Jedine izmene mozda bi bile 50g ovsenih ujutru umesto 100g, a 150g pirinca posle treninga, tako bi izgledala ishrana danima kada imam trening, danima kada nemam prosto isecem sve UH ili ih svedem na neki minimum do 50g... Da si na mom mestu sta bi promenio u ishrani ? Da nije mnogo 550 grama mesa svaki dan ? Ja sam mislio da izbacim tih 150g ribe i da ubacim whey protein posle treninga sa dekstrozom ?

Ovo može biti ishrana za neki bikini model, a nikako za bildera, pogotovo ne takmičara.

Sa druge strane, ako nisi takmičar nego rekreativno dižeš tegove onda nikako ne vidim svrhu da u obroku jedeš 75gr ribe jer ne znam ama baš nikoga ko će se zasititi od tako malo hrane u obroku...

Pretpostavljam da je ovde skidanje sala u pitanju ako se ne varam? Generalno sve je to OK, ali niti treba toliko obroka niti toliko komplikovanja sa merenjem i slično, generalno možeš sve to jednostavnije da uradiš sa daleko manje komplikacija.
Sačuvana
Coleman1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jun 12, 2012, 06:24:26 posle podne »

7:00 - ovsene pahuljice 100g + 4 belanca
14:30 - riba 75g
15:30 - belo meso 200g + brokoli 100g
17:30 - belo meso 200g + integralni pirinac 100g + neko povrce
18:30 - riba 75g
20:30 - posni sir 200g

priblizno oko 160 grama proteina i 160 grama UH, za masti ne znam nisam racunao...

Da li ovo moze da se smatra kao prava bilderska ishrana ? Jedine izmene mozda bi bile 50g ovsenih ujutru umesto 100g, a 150g pirinca posle treninga, tako bi izgledala ishrana danima kada imam trening, danima kada nemam prosto isecem sve UH ili ih svedem na neki minimum do 50g... Da si na mom mestu sta bi promenio u ishrani ? Da nije mnogo 550 grama mesa svaki dan ? Ja sam mislio da izbacim tih 150g ribe i da ubacim whey protein posle treninga sa dekstrozom ?
Sačuvana
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Jun 12, 2012, 02:28:03 posle podne »

Hvala na razjasnjenju.. Daleko od toga da ja imam nesto puno sala, nakupilo se nesto malo, pa rek'o cisto da skinem to da i svi trbusnjaci budu vidljivi... Al kada kazes da nema potrebe, onda cu samo jace trenirati i to je to.. :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.