TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 356825 Teme od strane 24545 Članovi Poslednji član: sallevidic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 20, 2019, 05:29:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednik: Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 444 445 [446] 447 448 ... 521 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vaš današnji doručak  (Pročitano 493984 puta)
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1138 poslato: Oktobar 01, 2014, 11:25:25 posle podne »

Pa, jeste umerenost ključ uspeha, ali na svaki tvoj odgovor meni na pamet padne još 2-3 (glupa) pitanja...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8634


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1137 poslato: Oktobar 01, 2014, 08:45:49 posle podne »

Evo ja popijem litar zestine svakog vikenda, pa sam ziv zdrav prav i sa niskim body fatom :D (rakija je za definiciju dobra provereno ;)) Ubijem i sve mikroorganizme i kolonije saprofita u meni, dezinfikujem se sav :D

Ha, ha, ha...samo bez preterivanja...

Ne kontam...
Pošto je ovde tema doručak, Slaviša, da li nam preporučuješ da alkohol najbolje ide uz whey?!?
xD ;D xD

"Ko dan počne pijan, uveče leže nasmejan"...sve u svemu...umerenost rešave sve...moje preporuke ste već dobili...na vama je kako ćete postupiti...
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #1136 poslato: Oktobar 01, 2014, 03:37:23 posle podne »

Evo ja popijem litar zestine svakog vikenda, pa sam ziv zdrav prav i sa niskim body fatom :D (rakija je za definiciju dobra provereno ;)) Ubijem i sve mikroorganizme i kolonije saprofita u meni, dezinfikujem se sav :D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1135 poslato: Oktobar 01, 2014, 01:35:12 posle podne »

Ne kontam...
Pošto je ovde tema doručak, Slaviša, da li nam preporučuješ da alkohol najbolje ide uz whey?!?
xD ;D xD
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8634


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1134 poslato: Oktobar 01, 2014, 12:09:59 posle podne »

Što se tiče alkohola...eh...neki kažu da jedna "ljuta" dnevno rešava problem po pitanju balansa izmeĂ°u LDL i HDL, naravno u korist HDL ( "dobar holesterol")...

Iskreno, nemam preporuke po pitanju dnevnog ili nedeljnog unosa alkohola( u smislu jednom nedeljno, dva puta nedeljno i sl.), smatram da je umerenost ključ uspeha u svemu...simboličan unos alkohola( jednom nedeljno) neće imati neke drastične neželjene efekte po vaše zdravlje i trenažne kapacitete...problem su pojedinci sa slabim karakterom i sklonošću ka preterivanju, što je sasvim sigruno - "put kojim se reĂ°e ide"...

Evo jednog članka o alkoholu, topla preporuka za čitanje na ovu temu...http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/alkohol-hrana-lek-ili-otrov.html
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1133 poslato: Oktobar 01, 2014, 11:58:27 pre podne »

Ovsene i whey+belanca, već dugo obrok pred trening, + zadnja 2 meseca umesto cheat-a nedeljom velika porcija ovsenih i whey.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1132 poslato: Oktobar 01, 2014, 11:56:58 pre podne »

Standardni doručak sa ovsenom kašom i malo wheya je i više nego odlično za mene.Toliko sam navikao na ovakav vid ishrane da bi ujutru sve drugo bilo nekako neobično.
Slazem se Zoltane sa tobom. Od 21 mesec treniranja, 16 meseci vec doruckujem isto, ovsene i protein. To je i najlaksi obrok za spremanje, sto meni dosta znaci, jer sam slogiran kada ustanem narednih 1-2 sata. :)
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 11273


Never give up!

« Odgovor #1131 poslato: Oktobar 01, 2014, 09:17:21 pre podne »

Standardni doručak sa ovsenom kašom i malo wheya je i više nego odlično za mene.Toliko sam navikao na ovakav vid ishrane da bi ujutru sve drugo bilo nekako neobično.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1130 poslato: Oktobar 01, 2014, 07:20:02 pre podne »

Bendovima...
:D
Što se mene tiče, 2-3 puta mesečno.
Pivo ne pijem već 2 godine, a vino 17 godina...
:)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1129 poslato: Oktobar 01, 2014, 07:16:39 pre podne »

Ti si u bendu. Vi nemate mere.  ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1128 poslato: Oktobar 01, 2014, 07:14:18 pre podne »

Zavisi od količine i vrste alkohola...
;D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1127 poslato: Oktobar 01, 2014, 07:12:14 pre podne »

OK, znači na listi ''Do 2 puta nedeljno'', za sada imamo:
 - tunjevina u konzervi
 - roštilj na ćumuru
 - junk meal (mada sam ja više za opciju jednom nedeljno)
 ... kako stojimo sa alkoholom ?? Jednom ili dva puta ??  ???
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1126 poslato: Septembar 30, 2014, 07:52:12 posle podne »

Pa, i mislio sam da je zbog dima...
:)
Isto tako sam i mislio da 1-2 puta mesečno nije problem jesti ga; a i ko bi normalan 5-6 puta nedeljno palio vatru kako bi ispekao par parčadi mesa za ručak...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Na mreži Na mreži

Poruke: 8634


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1125 poslato: Septembar 30, 2014, 07:09:09 posle podne »

ne ćumur

Zbog čega?!?
:)

Odlično pitanje SrĂ°ane...

Smatra se da jela pripremljena na ćumuru imaju odličnu aromu, ukus i specifičnu sočnost, ali da su istovremeno i štetna za zdravlje.
Masne kapljice koje padaju sa mesa na usijani ugalj sagorevaju i polarizuju se, a samim tim uzrokuju stvaranje kancerogenih materija.
Isparavanjem, kapljice masti sa vodom i dimom "talože se" na površini mesa.
U "ćumurskom dimu" se nalaze policiklični ugljovodnici koji su "potencijalno" kancerogeni, kao i "proizvodi" nepotpuno sagorelog drveta, kao sto su: fenol, aceton, mravlja kiselina, formaldehid, krezol, koji utiču na ukus i miris( i kancerogenost), a istovremeno se postiže i bakteriološka stabilnost gotovog proizvoda.

Za zdrav način ishrane preporučuje se upotreba električnih roštilja ili roštilja sa infracrvenim zracima...

P.S. ova tužna istina mi pada jako teško, jer sam iz grada roštilja...ipak, "bolje sprečiti nego lečiti"...ali, povremena strast za mesom sa "ćumur-grila" se ipak može zadovoljiti( jednom nedeljno)  ;)

Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1124 poslato: Septembar 30, 2014, 03:41:04 posle podne »

ne ćumur

Zbog čega?!?
:)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 444 445 [446] 447 448 ... 521 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.432 sekundi sa 19 upita.