TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 07:41:39 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 309 310 [311] 312 313 ... 407 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trening za danas  (Pročitano 971890 puta)
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1454 poslato: Decembar 08, 2014, 12:22:16 posle podne »

Taman posla da sam odustao, bio sam juce ceo dan u Bg-u na Dog Show.

Znaci, nisam nikakav poznavalac pl, vec sam se ubacio na osnovu procitanih diskusija ljudi koji znaju (najcesce sa ex yu, koji propagiraju kretanje iz kuka i fiksna kolena) i iz nekog licnog iskustva gde mi je profesor biomehanike prakticno pomerao telo kako bih uradio savrsen cucanj, kada sam shvatio da mi je to nemoguce zbog gradje. To je sve, nastavimo sa temom kao i ranije, svako dobro svima!
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1453 poslato: Decembar 08, 2014, 09:50:11 pre podne »

Sinoć

zagrevanje- koje se neplanirano pretvorilo u mini maraton od malo preko pola sata  ;D
onda kad sam se već zaverglao reko da odradim malo benča pre internacionalnog dana za benč_
benč
125x5 2s
lat, biceps, triceps po 3 serije
ide pauza nekoliko dana jer sam na putu...
---

Iako je Murbi odustao od dalje diskusije, ipak se vraćam na onaj čučanj i čuvena ''pravila'' naših forumaša kako treba da se radi. Ovo pišem isključivo zbog ljudi koji su novi u powerliftingu, i koji mogu izgubiti dosta vremena da dostignu nešto što njihova anatomija ne može da realizuje + što mogu da se ozbijno povrede nastojeći da svoje telo postave u neprirodan položaj dok je šipka natovarena teretom. Zapravo šta se dešava: srljaju u povredu slušajući neupućene ljude koji ih savetuju o tehnici kako se ne bi povredili.

To je nekako postalo opšte mesto-opšti profil čoveka sa foruma: već posle nekoliko meseci aktivnog učešća na forumu oseća iskonsku potrebu da PODELI ''ZNANJE'' (stečeno samo na forumu) I POMOGNE svima koje nešto interesuje i traže pomoć. A pomoć se ulgavnom svodi na savete a la Milan Tarot. Nije bitno da li je u pitanju univerzalni sistem za masu, definiciju, kuru, dehidraciju, powerlifting, bodybuilding, strongman. A upitan za referencu, čovek navodi šta je negde rekao neki iskusniji član, ili uspešan takmičar u tom sportu, što logično i prirodno čovek-forumaš uzima za opšte pravilo i univerzalnu forumu uspeha- mantru koju dalje ponavlja dosledno kao jedini način da se uspe.     

Ilustrovaću sa nekoliko y2b primera stilove čučnja, gde se kilaža prvo lomi u kolenima (ili u isto vreme kao i kukovi), i gde kolena idu napred. Svi primeri koje postavim su takmičari u IPF-u, visoko rangirani na IPF RAW nacionalnom ili internacionalnom nivou. Dakle, BEZ BANDAŽA na kolenima, BEZ ODELA za čučanj - IPF RAW (samo STEZNICI). Napominjem da NIKO IZ SRBIJE nije NI BLIZU rezultata u čučnju ili totalu ovih momaka.   

Brajs Luis; Amerikanac, najveći čučanj na takmičenju 265kg u kat.-93kg - ovo je primer njegove tehnike izvoĂ°enja čučnja:
http://youtu.be/M_MNWgQFe2w?t=3m27s
Tom Martin; Englez,  prvak Velike Britanije u IPF RAW kat.-93kg, redovan učesnik IPF RAW svetskih takmičenja
https://www.youtube.com/watch?v=cEE842kic1U
Aleks Edvard Raus, Estonac; vlasnik svetskog rekorda u čučnju u kat.-105kg (330kg)
https://www.youtube.com/watch?v=e9XLDMfxQOw
Majk Tušerer, Amerikanac, u svetskom vrhu IPF RAW već dugi niz godina u kat.-120kg
https://www.youtube.com/watch?v=BrGIh84HBzg
Artem Kovalčuk, Rus, uvek u top5 na IPF RAW internacionalnim takmičenjima, kat.+120kg.
https://www.youtube.com/watch?v=gwep7QNBKCo

Ovi stilovi NISU JEDINI NAČIN na koji može da se radi čučanj, JER NE POSTOJI UNIVERZALNI, NAJBOLJI, NAJIDEALNIJI I NAJPERFEKTNIJI ČUČANJ. Na kraju se računa samo koliko kilograma je uspešno izašlo gore, a tehniku komentarišu žene, kao što sa drugaricama komentarišu frizuru i boju noktiju ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
pedjoni986
Gost
« Odgovor #1452 poslato: Decembar 07, 2014, 01:20:56 posle podne »

Cuj, decko kaze na osnovu fizike haha.. Ajmo malo da ubacimo i kvantnu mehaniku, dosta je bilo teorije relativiteta :D
Pun djavo fizicara i teoreticara, ali im nesto ne ide u prakticnom polju fitnesa.. Dzabe teoretisanje, kad ovde jedino rezultati i iskustvo piju vodu.
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #1451 poslato: Decembar 06, 2014, 09:22:47 posle podne »

Peki, legenda si! Furas sliku od nekog tamo lika sa Tasa haha legendarno  ;D I na fejs si stavio :P
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1450 poslato: Decembar 06, 2014, 09:20:26 posle podne »

Ok izvini sto ne znam da citam sta su ljudi hteli da napisu.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
lifestyletm
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1449 poslato: Decembar 06, 2014, 09:11:22 posle podne »

Legeno , zauzet sam covek , nemam kad da lektorisem svaku recenicu naravno da nisam mislio da ne moze da ih radi uposte , izvini nisam mislio da shvatas sve 100% bukvalno kao Batista iz Guardians of the galaxy , mislio sam da se mucio sa njima i nije imao dobru formu pa je radio na smitu. Inace da ne bih duzio pogldaj clip do kraja
https://www.youtube.com/watch?v=QBoGf_h-Hjs
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1448 poslato: Decembar 06, 2014, 08:54:32 posle podne »

Arnold nije mogao da radi slobodne cucnjeve
Procitaj jos jednom sta si napisao.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
lifestyletm
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1447 poslato: Decembar 06, 2014, 08:50:21 posle podne »

https://www.youtube.com/watch?v=A6SJf1TcMks Ovde Arnold bas radi na smitu.

Majke ti? Pa naravno da je mogao i slobodne ali je vise radio na smitu ali nema veze... nebitno
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1446 poslato: Decembar 06, 2014, 08:46:54 posle podne »

https://www.youtube.com/watch?v=A6SJf1TcMks Ovde Arnold bas radi na smitu.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
lifestyletm
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1445 poslato: Decembar 06, 2014, 08:41:35 posle podne »

murbi , sto se tice inace dizanja tegova , nije to burazeru kvantna fizika da sad treba ljudi da razmisljaju o tim glupotima koje ti pricas. Ne znam da li si znao da Arnold nije mogao da radi slobodne cucnjeve nego samo na smitu bas zbog prirode tog pokreta koji jednostavno ne lezi vecini ljudi , ali samo zbog toga sto je to specifican pokret. U ovom slucaju nisi mogao biti dalje od istine , ako ti se nesto i ucinilo da ne valja to je zbog tezine buraz jer se jednacina menja kad dizes 20 kg i 200 kg... Da radis te tezine znao bi sta ti pricam...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1444 poslato: Decembar 06, 2014, 08:26:23 posle podne »

Bezveze. Petljaš se u nesto sa čim nemaš puno dodirnih tacaka (sam kažeš da ti dizanje tegova nije blisko) i jos savetuješ ljude o tehnici, i to ljude koji se takmice u powerliftingu. To je van pameti i daleko od dobrog ukusa. Ja se recimo ne petljam da komentarišem tehničku stranu skokova u umetnickom klizanju, jer nemam veze sa tim sportom. I to sve nazivas mojom sujetom. Drži se onoga što ti je blisko, i komentariši dal ti je lepo ili ne...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Peki
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ALL NATURAL !!!

« Odgovor #1443 poslato: Decembar 06, 2014, 06:52:25 posle podne »

Pedjoni, batice, ko ti drma kavez? Vodimo najnormalniju konverzaciju, kao caskanje u teretani, bez ikakvih zlih namera.

Iron, totalno sam van price wl i pl, jednostavno sam izneo svoje misljenje, nema potrebe sujeta da radi i sa prve dve trecine posta si mi normalno odgovorio. Zeljku svaka cast jer nema ni trunke sujete, zna se nasaliti na svoj racun i prihvatiti kritiku.

Po meni, idealan cucanj je vrlo slozen sa aspekta fizike, naravno da ne moze svako anatomski da ga uradi, ja prvi zbog duzeg femura.
Nesto najpribliznije savrsenom cucnju po mom shvatanju je tehnika Milana koji je mod na ex yu, a on ima neverovatno kratak femur i krupan skelet.
Pedjoni je malo nervozan :P
Sačuvana
Još uvek sanjam mračne oblake da prolaze,
još uvek mislim kako jedna reč promeniće svet!
I onog dana kada mene više ne bude,
ni tada nema povlačenja, nema predaje!!!!
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1442 poslato: Decembar 06, 2014, 06:49:40 posle podne »

Pedjoni, batice, ko ti drma kavez? Vodimo najnormalniju konverzaciju, kao caskanje u teretani, bez ikakvih zlih namera.

Iron, totalno sam van price wl i pl, jednostavno sam izneo svoje misljenje, nema potrebe sujeta da radi i sa prve dve trecine posta si mi normalno odgovorio. Zeljku svaka cast jer nema ni trunke sujete, zna se nasaliti na svoj racun i prihvatiti kritiku.

Po meni, idealan cucanj je vrlo slozen sa aspekta fizike, naravno da ne moze svako anatomski da ga uradi, ja prvi zbog duzeg femura.
Nesto najpribliznije savrsenom cucnju po mom shvatanju je tehnika Milana koji je mod na ex yu, a on ima neverovatno kratak femur i krupan skelet.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #1441 poslato: Decembar 06, 2014, 04:12:59 posle podne »

Ma pustite trola, nek nam pokaze svoj video perfektnog cucnja sa dve desetke sa strane verovatno ;)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1440 poslato: Decembar 06, 2014, 03:39:26 posle podne »

najbitnija stvar je da se leĂ°a ne krive, da si stabilan, da te ništa ne boli, i da si u najjačem položaju koji tvoja anatomija dozvoljava. Nema tu puno filozofije. Loš čučanj se vidi na kilometar, a jedini loš čučanj je ustvari čučanj koji nije UTRENIRAN, AUTOMATIZOVAN pokret - a to se uvek primeti, jer je čovek ispod šipke vidno nesiguran, nestabilan, mlitav i samo čekaš kad će negde da pukne nešto...

Potrebno je nekoliko godina redovnog treninga da taj pokret dobije neku ustaljenu formu, a i tada se neće tu zaustaviti. Powerlifting je sport u kome stalno nešto boli, i u zavisnosti od mesta koje boli stalno smo primorani da pravimo manje ili veće izmene pokreta da zaobiĂ°emo taj bol i nastavimo da guramo.
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stranice: 1 ... 309 310 [311] 312 313 ... 407 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.11 sekundi sa 18 upita.