Dule, ja aktivno, svaki dan, već par meseci pravim palačinke od ovsenih, jer, one mi čine drugi i treći obrok. Navukao sam se haos samo što zahtevaju dosta vremena za spremanje.  

Evo saću ti ja opisati kako spremam, u što kraćim crtama.  

200g ovsenih
1 jaje
1 kašičica cimeta
500-750ml vode
Spremam na metalac tiganju, teflonskom.
Dakle, 200g ovsenih sameljem u blenderu da budu skoro prah 25-30s mlevenja(nekad treba i manje, zavisi od ovsenih), zatim, dospem 250ml vode i stavim jaje i cimet, opet blendujem 5 sekundi i onda prespem u veću posudu, tu dospem ostatak vode i promešam. Ostavim da ovsene povuku vodu i gledam da gustina bude "ni tu ni tamo" dakle sprednje gustine da bi moglo da se razliva po tiganju. Obično brže povuku ako sve to muljaš sa toplom vodom.
Mom tiganju treba 6 min da se ugreje, jedna strana palačinke mi se peče 10 min a druga 9 min, ukupno ispečem 5 komada od ove količine, jednu kap maslinovog ulja razmažem silikonskom četkicom i nemam potrebe da podmazujem više tiganj do kraja pečenja. 
E sad, dobra je stvar da krljneš samlevene orahe, lešnike ili kikiriki, (ako ti te palačinke ne idu u obrok neposredno pre treninga). Ja sam tako radio i ukus je fantazija, no, sve zalihe oraha i lešnika su se potrošile a kikiriki neću da kupujem jer je skup nego sam jednom dobio pa pekao par dana sa njim, kažem vrhunski ukus  

Nadam se da sam dobro objasnio 
Evo dole slika jednog mog obroka i kako meni ispadnu te palačinke. Oprostite momci na low carb dijeti, samo načural baki,masa je kevara