TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400839 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Februar 22, 2025, 10:20:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 9887 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #208 poslato: Februar 14, 2025, 02:45:52 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.

11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: Februar 14, 2025, 02:44:23 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Kao klinac sam spavao po 12-15 sati i nije pomoglo,jeo sam cokoladu minimum jednu tablu od 100g dnevno dok se nisu pojavili ovi od 300g.... ;D ;D ;D

I je l nisi imao momenat kada te "pukne" secer? :D
Meni se uvek desavalo na 200g.
Šta znači to "kada pukne šećer"? 😂
Kada te "udari" secer...kada osecas kako ti prolazi kroz vene isto kao kad radis dijetu za bodi bilding takmicenje i slabo jedes UH u zadnjih nedelju dana radis praznjenje to znaci samo belancevine uz minimalni unos UH ili uopste bez i kad pocnes da punis sa UH....kao da lebdis,kao da si na necemu.Odjednom imas snage za sve.
Za ovaj ekstrem zaista prvi put čujem. 😂
Nije to extrem,to je normalno kada pojedes tablu od 300 g  ;)
I to je ekstrem u nekom pogledu.
Zavisi iz kog ugla gledas.Meni je veci extrem sto ti nikad nisi probala kolu....
Da li gledano iz ugla društva ili iz ugla zdravlja?
Naravno iz ugla drustva.
Ja sam pričala o extremima iz zdravstvenog aspekta, ne o ličnim gledanjima, to uvek izbegavam.
Jasno mi je dr.Anita nisam ni ja iz licnog rekao jer mi je bilo jasno zasto si tako odgojena,i mi smo tako odgojeni,ali isto tako sam naveo svoj primer da sam ja krisom to probao bas zbog toga sto je bilo zabranjeno.Ne kazem da je to bilo ok i da to treba raditi ali sam naveo da se to desava.
Uvek postoji mogucnost da deca nesto konzumiraju bez znanja roditelja.
Budi siguran u to!
Secam se kada je drugarica u srednjoj rekla da je prvu cigaru zapalila pred svojim ocem. Postenije je da roditelj zna. Ne opravdavam konzumiranje istih, samo navodim u kontekstu skrivanja od roditelja. Da se razumemo odmah ;D
To svakako, taki se može naći način da se utiče.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #206 poslato: Februar 14, 2025, 02:42:56 posle podne »

Da li ste ikada kod sebe prepoznali zavisnost od secera i kako ste se izborili sa njome?
Jesam i borim se tako sto ne jedem takve namirnice ili probam da jedem ove proteinske cokoladice,proteinske palacinke,pijem protein itd...

Ili protein sa Ella sirom. :D
Da,jedno vreme to mi je bila najslada poslastica!Em zdrava em te zasiti em fina!!!3 u 1!!!
Znaci dobitna kombinacija.
Jedem ga vec 20 godina tako i nisam se zasitio.
Meni je ela sir onako. Potpuno neutralan i najbolje u nekoj kombinaciji.
I ja ga uvek kombinujem sa necim retko kada ga jedem samo.Ali bas ta neutralnost mi daje izbora da ako mi se jede slatko izmesam ga sa nekim vocem,sa proteinom nekim itd a isto tako ako mi se jede slanim onda ga jedem uz meso itd.
Odlicno resenje. Od njega sigurno moze i ciz kejk da se napravi. Probacu nekada. Malo slatkog zadovoljstva ;D
Može, može. Ima recepata na netu. 😁
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #205 poslato: Februar 14, 2025, 02:42:10 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Kao klinac sam spavao po 12-15 sati i nije pomoglo,jeo sam cokoladu minimum jednu tablu od 100g dnevno dok se nisu pojavili ovi od 300g.... ;D ;D ;D

Kada te "udari" secer...kada osecas kako ti prolazi kroz vene isto kao kad radis dijetu za bodi bilding takmicenje i slabo jedes UH u zadnjih nedelju dana radis praznjenje to znaci samo belancevine uz minimalni unos UH ili uopste bez i kad pocnes da punis sa UH....kao da lebdis,kao da si na necemu.Odjednom imas snage za sve.
Tu se vidi kako deluje secer, kao narkotik.
Baš tako, onda je i opravdano što se naziva zavisnošću.
Apsolutno. Treba posebno da bude navedeno u Medjunarodnoj klasifikaciji bolesti.
Mislim da ima negde, samo se drugačije zove, bar u MKB XI.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #204 poslato: Februar 14, 2025, 02:40:51 posle podne »

A  ukoliko bi neko zeleo da se potpuno odvikne, da li bi trebao postepeno da smanjuje unos ili da naglo prekine i ne unosi ga uopste?
To je individualna stvar, treba uživo videti čoveka i proceniti šta je za njega bolje.

Pitam, jer kada sam ja jednom samo prekinuo sa unosom, treci dan sam imao reakciju u vidu krize.Lupanje srca, malaksalost, drhtavica....
To su normalne reakcije. Šta si radio tada?

Umirio sam se i po savetu nutricioniste, sacekao da kriza prodje. Bilo je jako izazovno.
Iz te situacije si izasao mentalno jaci. Kada naidjes na neki izazov u zivotu, setices se tog trenutka i onda prebroditi i neki drugi izazovan period.
Svaki dan u borbi protiv zavisnosti jača čoveka.
I cini nas spremnim i za naredne izazovne zivotne situacije.
Apsolutno, to su veliki izazovi koji kad se savladaju su veliki uspesi.
I onda covek izadje iz takvih situacija kao pobednik i mentalno jaci.
To iskustvo može da posluži da jedna osoba pomogne drugoj, kada bi se tako gledalo svako odvikavanje bi bilo lakše.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: Februar 14, 2025, 02:38:39 posle podne »

Spavajte dovoljno

Tu se vidi kako deluje secer, kao narkotik.
Upravo tako i mislim da je Dule bas to hteo da kaze sa tim. ;)
Oko toga smo se svi složili.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #202 poslato: Februar 14, 2025, 02:37:26 posle podne »

Da li ste ikada kod sebe prepoznali zavisnost od secera i kako ste se izborili sa njome?
Jesam i borim se tako sto ne jedem takve namirnice ili probam da jedem ove proteinske cokoladice,proteinske palacinke,pijem protein itd...

Da,jedno vreme to mi je bila najslada poslastica!Em zdrava em te zasiti em fina!!!3 u 1!!!
I ja ga uvek kombinujem sa necim retko kada ga jedem samo.Ali bas ta neutralnost mi daje izbora da ako mi se jede slatko izmesam ga sa nekim vocem,sa proteinom nekim itd a isto tako ako mi se jede slanim onda ga jedem uz meso itd.
Jeste najbolji u kombinaciji, meni posebno sa nekim dobrim proteinom.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #201 poslato: Februar 14, 2025, 11:35:48 pre podne »

Kombinacija tako neutralnih stvari je zaista najbolja.
Ja bas zato jako volim Ella sir jer ga mozes kombinovati i sa slatkim i sa slanim.
Jel imas neku omiljenu kombinaciju?
Omiljena kombinacija mi je ona koju je Dule naveo kada ga pomesas sa proteinom od cokolade ili cizkejk.A kod slanog volim ga jesti sa mesom ili napravim urnebes od toga  ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #200 poslato: Februar 14, 2025, 11:34:09 pre podne »

Spavajte dovoljno

Za ovaj ekstrem zaista prvi put čujem. 😂
Nije to extrem,to je normalno kada pojedes tablu od 300 g  ;)
I to je ekstrem u nekom pogledu.
Zavisi iz kog ugla gledas.Meni je veci extrem sto ti nikad nisi probala kolu....
Da li gledano iz ugla društva ili iz ugla zdravlja?
Naravno iz ugla drustva.
Ja sam pričala o extremima iz zdravstvenog aspekta, ne o ličnim gledanjima, to uvek izbegavam.
Jasno mi je dr.Anita nisam ni ja iz licnog rekao jer mi je bilo jasno zasto si tako odgojena,i mi smo tako odgojeni,ali isto tako sam naveo svoj primer da sam ja krisom to probao bas zbog toga sto je bilo zabranjeno.Ne kazem da je to bilo ok i da to treba raditi ali sam naveo da se to desava.
Uvek postoji mogucnost da deca nesto konzumiraju bez znanja roditelja.
Budi siguran u to!
Secam se kada je drugarica u srednjoj rekla da je prvu cigaru zapalila pred svojim ocem. Postenije je da roditelj zna. Ne opravdavam konzumiranje istih, samo navodim u kontekstu skrivanja od roditelja. Da se razumemo odmah ;D
Isti slucaj sam imao sa majkom.Rekao sam joj da pusim i ona je odmah zatrazila da zapalim pred njom....nikad duze cigareta nije trajala nego taj prvi put.... ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: Februar 14, 2025, 11:32:51 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Dobro. Nekada se covek na nesto natera,pa se vremenom i navikne na neki ukus. A i menja se to sa godinama. Nesto sto nam se nije svidelo od namirnica, kasnije pocne da nam se svidja.

Kao npr. na Zero colu. :D
Ja na to ne mogu da se naviknem.Onda radije necu piti kolu. ;D
A ja pošto nikad nisam pila običnu kolu, meni je zero bila ok kad sam probala. 😂
Ne mogu da verujem da kao dete nisi probala kolu....to je isto kao kod dr.Nikole sto ne koristi drustvene mreze.....
Od malih nogu smo učeni zdravom životu. 😂
Svi smo uceni time,samo smo neki probali i ono sto je bilo zabranjeno.Ne zato sto je to dobro ili zdravo nego iz znatizelje....
Malo smo skrenuli sa puta ;D
Ne smatram skretanjem ako je ostalo na tome da smo probali.Ako je neko nastavio sa losim navikama onda da.
Slazem se. Nego sam mislio da povremeno skrenemo sa puta, ali se vratimo na pravi kolosek. To je dozvoljeno.
Samo ne treba preterivati kao sto mnogi u takvim slucajevima rade....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Februar 14, 2025, 11:31:57 pre podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.

Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.

11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #197 poslato: Februar 14, 2025, 11:28:17 pre podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.
Dobro. Nekada se covek na nesto natera,pa se vremenom i navikne na neki ukus. A i menja se to sa godinama. Nesto sto nam se nije svidelo od namirnica, kasnije pocne da nam se svidja.

Kao npr. na Zero colu. :D
Ja na to ne mogu da se naviknem.Onda radije necu piti kolu. ;D
A ja pošto nikad nisam pila običnu kolu, meni je zero bila ok kad sam probala. 😂
Ne mogu da verujem da kao dete nisi probala kolu....to je isto kao kod dr.Nikole sto ne koristi drustvene mreze.....
Sram me bilo sto ih ne koristim ;D ;D ;D
Ma ne,daleko od toga,meni je to bas kul,samo je jako velika retkost u danasnje vreme i zato sam te naveo kao primer. ;)
Ma razumeli smo se, Miki. Sve opusteno. Samo se malo salim ;D
Naravno i treba. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #196 poslato: Februar 14, 2025, 11:27:33 pre podne »

Kokosovo ulje

I zdrav i ukusan.

Jako je fina i korisna. ;)
Puna vitamina. Nema greske.
I dobra za probavu. ;)
Puno vlakana, kao i svako povrce.
Da,ali razliku pravi to sto brokoli volim a ostalo povrce pojedem jer moram... ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: Februar 14, 2025, 11:26:28 pre podne »

Odlicno resenje. Od njega sigurno moze i ciz kejk da se napravi. Probacu nekada. Malo slatkog zadovoljstva ;D
To sam zaboravio da napisem i to sam pravio a za voce ili sam stavio jagode ili borovnice.
Obavezno probaj.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: Februar 13, 2025, 04:47:55 posle podne »

Kombinacija tako neutralnih stvari je zaista najbolja.
Ja bas zato jako volim Ella sir jer ga mozes kombinovati i sa slatkim i sa slanim.
Jel imas neku omiljenu kombinaciju?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 18 upita.