TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 401962 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 02, 2025, 12:42:45 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 40122 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #346 poslato: Februar 27, 2025, 12:36:14 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Možda da potražiš pomoć nekog iskusnog u tome?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #345 poslato: Februar 27, 2025, 08:25:46 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Ma daj bre  ;D ;D ;D....ruzmarin je meni toliko naraslo unutra da sam ga morao zasaditi napolju u bastu....ruzmarin bas ne zahteva puno....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #344 poslato: Februar 27, 2025, 08:24:22 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.

najbolje je i da imamo svoje pilice, pa gde? :D
Zacini ne zahtevaju puno prostora.To mozes i u stanu.Mi dok smo ziveli u stanu meni je cale imao par biljaka koji se koriste kao zacini. ;)

I uspele su mu??
Da,jesu.Vise je voleo te biljkenego nas decu... ;D ;D ;D
Naravno salim se,ali zahtevaju puno paznje to je sigurno.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #343 poslato: Februar 27, 2025, 08:22:51 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.

Ahahahahahahah. :D
Nije, prosto ideja kombinacij voca i slanog mi u startu ne ide, ali kazem-probao sam i ukus mi ne prija. Jeo sam kuvana jela sa sljivama i kajsijama. Jednom cak i sendvice sa brusnicama.....
Jasno ,nije sve za svakog.Ni ja ne volim bas sve.
Sendvic sa brusnicama?Hoces da pricas o tome?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #342 poslato: Februar 27, 2025, 08:21:21 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D
I ja sada volim i u salate da dodam. Ono sto sam video u jednom restoranu kada ga stavljaju u tarator. Onda i ja tako. A i ovako leti u razne salate sa svezim povrcem dodam i origano.
Isto i onda moram da za sebe posebno pravim salatu,jer moji nece tako da je jedu  ;D ;D ;D

Kao i ja salatu od krastavaca sa belim lukom i mirodjijom. :D
I ubacis malo nemasnog sira i eto ti tzatziki  ;)

Ubacim jogurt. :D
I to je dobra solucija.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #341 poslato: Februar 27, 2025, 08:20:40 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Domaci kecap uvek tako radim,pogotovo za sebe,sinu bez icega,a sto se maslina tice to bih mogao na tone da jedem,jednostavno ga obozavam!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #340 poslato: Februar 27, 2025, 08:19:06 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.

Za kurkumu sam npr. cuo niz benefita.
To sam sad pre 2 nedelje poceo intenzivnije da koristim,ali jos nisam hteo da se izjasnjavam barem dok ne prode nekih mesec dana,ali da ima benefita,ali konkretno cu za nekih 2 nedelje reci.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #339 poslato: Februar 27, 2025, 08:17:41 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.

Ali retko kome saksijsko zacinsko bilje uspe, da se ne osusi...
Mi dok smo ziveli u stanu od rodenja do moje devete godine uvek smo tako radili i nikad se nije osusilo....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #338 poslato: Februar 27, 2025, 08:16:30 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
Dalmatinci to cesto rade i sa svinjskim mesom i sa govedim i extra je!!!
Stavise i vino stavljaju u skoro ssve vrste mesa i tako kuvaju i sa tim meso dobije poseban ukus!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #337 poslato: Februar 27, 2025, 08:14:56 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Nekada nam se mnogo dopadne nešto što smo mislili da nikad ne bi.
Ja sam uvek otvoren za nove stvari da isprobam.
Tako i treba. I nešto što nam se u detinjstvu nije dopalo treba probati opet u odraslom dobu.
Da,to imamo dogovor sa sinom da sa vremena na vreme proba stvari koje nije voleo u detinjstvu.Pa sad smo stigli dotle da voli grasak,gljive sto recimo kao mali nije voleo...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #336 poslato: Februar 27, 2025, 08:13:21 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.
Naravno kao i sve drugo u zivotu. ;)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #335 poslato: Februar 26, 2025, 09:27:43 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #334 poslato: Februar 26, 2025, 09:26:58 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.

najbolje je i da imamo svoje pilice, pa gde? :D
Zacini ne zahtevaju puno prostora.To mozes i u stanu.Mi dok smo ziveli u stanu meni je cale imao par biljaka koji se koriste kao zacini. ;)

I uspele su mu??
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #333 poslato: Februar 26, 2025, 09:26:22 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.

Ahahahahahahah. :D
Nije, prosto ideja kombinacij voca i slanog mi u startu ne ide, ali kazem-probao sam i ukus mi ne prija. Jeo sam kuvana jela sa sljivama i kajsijama. Jednom cak i sendvice sa brusnicama.....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #332 poslato: Februar 26, 2025, 09:25:04 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D
I ja sada volim i u salate da dodam. Ono sto sam video u jednom restoranu kada ga stavljaju u tarator. Onda i ja tako. A i ovako leti u razne salate sa svezim povrcem dodam i origano.
Isto i onda moram da za sebe posebno pravim salatu,jer moji nece tako da je jedu  ;D ;D ;D

Kao i ja salatu od krastavaca sa belim lukom i mirodjijom. :D
I ubacis malo nemasnog sira i eto ti tzatziki  ;)

Ubacim jogurt. :D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 13 upita.