TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 401962 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 02, 2025, 12:45:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 40127 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #331 poslato: Februar 26, 2025, 09:24:11 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #330 poslato: Februar 26, 2025, 09:23:12 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.

Za kurkumu sam npr. cuo niz benefita.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #329 poslato: Februar 26, 2025, 09:22:28 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.

Ali retko kome saksijsko zacinsko bilje uspe, da se ne osusi...
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #328 poslato: Februar 25, 2025, 07:44:37 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #327 poslato: Februar 25, 2025, 07:43:02 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Nekada nam se mnogo dopadne nešto što smo mislili da nikad ne bi.
Ja sam uvek otvoren za nove stvari da isprobam.
Tako i treba. I nešto što nam se u detinjstvu nije dopalo treba probati opet u odraslom dobu.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #326 poslato: Februar 25, 2025, 07:42:15 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.
Moj čovek, odlična stvar. 💪
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #325 poslato: Februar 25, 2025, 07:41:41 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #324 poslato: Februar 25, 2025, 07:40:37 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.

najbolje je i da imamo svoje pilice, pa gde? :D
Naravno da je najbolje domaće, ručno i lično ubrzano, samo ko može. Ko ne može ništa strašno.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #323 poslato: Februar 25, 2025, 02:51:16 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.

najbolje je i da imamo svoje pilice, pa gde? :D
Zacini ne zahtevaju puno prostora.To mozes i u stanu.Mi dok smo ziveli u stanu meni je cale imao par biljaka koji se koriste kao zacini. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #322 poslato: Februar 25, 2025, 02:49:46 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #321 poslato: Februar 25, 2025, 02:48:16 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D
I ja sada volim i u salate da dodam. Ono sto sam video u jednom restoranu kada ga stavljaju u tarator. Onda i ja tako. A i ovako leti u razne salate sa svezim povrcem dodam i origano.
Isto i onda moram da za sebe posebno pravim salatu,jer moji nece tako da je jedu  ;D ;D ;D

Kao i ja salatu od krastavaca sa belim lukom i mirodjijom. :D
I ubacis malo nemasnog sira i eto ti tzatziki  ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #320 poslato: Februar 25, 2025, 02:47:10 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.

Sve nesto mislim da ga indijci ubacuju u kuvana jela. A po ukusu kineskog bih rekao da ga ima truncica.
Mnoge kulture ga koriste
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #319 poslato: Februar 25, 2025, 02:46:10 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #318 poslato: Februar 25, 2025, 02:45:02 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Nekada nam se mnogo dopadne nešto što smo mislili da nikad ne bi.
Ja sam uvek otvoren za nove stvari da isprobam.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #317 poslato: Februar 25, 2025, 02:43:29 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 12 upita.