TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 401962 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 02, 2025, 12:22:45 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 40086 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #376 poslato: Februar 28, 2025, 09:00:21 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Domaci kecap uvek tako radim,pogotovo za sebe,sinu bez icega,a sto se maslina tice to bih mogao na tone da jedem,jednostavno ga obozavam!

Ali ni njih ne bri trebalo puno jesti.
Ni ne jedem puno,ni cesto,ali uz dobar rostilj ili uz dobru picu dusu dalo.

Masline uz rostilj?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #375 poslato: Februar 28, 2025, 08:59:39 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.

Za kurkumu sam npr. cuo niz benefita.
To sam sad pre 2 nedelje poceo intenzivnije da koristim,ali jos nisam hteo da se izjasnjavam barem dok ne prode nekih mesec dana,ali da ima benefita,ali konkretno cu za nekih 2 nedelje reci.

Sta ocekuejs da tacno soetis kao promenu?
U koje jelo je ubacujes?
Ne ocekujem nista,samo mi je bila velika zelja da isprobam,ali mogu reci da je vec premasio ono sto sam citao o njemu.
Najlakse mi je sa mesom da jedem,posto je dosta jakog ukusa.

Da, i ja uz pieltinu. I cak u grasak.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17720


« Odgovor #374 poslato: Februar 28, 2025, 08:58:54 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.

Ali retko kome saksijsko zacinsko bilje uspe, da se ne osusi...
Mi dok smo ziveli u stanu od rodenja do moje devete godine uvek smo tako radili i nikad se nije osusilo....

Podeli recpte kako, na kojoj strani, zalivanje, itd.  :D
Cale je uvek tako radio da je biljka bila na takvom mestu da ga je ili prepodnevno sunce ili popodnevno  grejalo,nikako onaj najtopliji od 11-16 casova.Vodu umereno,zavisi od vrste,ali najbolje da prstom opipas zemlju.E sad sto se kolicine vode tice to ces vremenom sam da vidis i skoro kod svake biljke je tako zalivao da nije direktno u saksiju nego je svaka biljka imala svoju tacnu i u to je sipao vodu a biljka je "popila" toliko vode koliko joj je bila potrebno.Ako ostane vode vise od 24h u tacni onda si sipao previse vode. ;)

ovo mi sa tacnom saksije mi je skroz dobra ideja.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #373 poslato: Februar 28, 2025, 12:55:39 posle podne »

Ovo bi samo ostavio ovde pa nek svako razmisli.Ja se maximalno slazem sa ovim.
Slika preuzeta od dr.med. Vladimira Stojanovica
Ovo je kolega u kratkim crtama veoma lepo izneo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #372 poslato: Februar 28, 2025, 12:53:57 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Nekada nam se mnogo dopadne nešto što smo mislili da nikad ne bi.
Ja sam uvek otvoren za nove stvari da isprobam.
Tako i treba. I nešto što nam se u detinjstvu nije dopalo treba probati opet u odraslom dobu.
Da,to imamo dogovor sa sinom da sa vremena na vreme proba stvari koje nije voleo u detinjstvu.Pa sad smo stigli dotle da voli grasak,gljive sto recimo kao mali nije voleo...
Meni su recimo ukusi strašno varirali sa godinama. Neke stvari koje sam volela da jedem više ne mogu, a neke koje nisam sad obožavam.
Ja mislim da je to normalno,da bi tako trebalo kod svakoga.
Naravno da je normalno. Zato i napominjem da treba s godinama opet probati neke stvari.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #371 poslato: Februar 28, 2025, 12:52:53 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Možda da potražiš pomoć nekog iskusnog u tome?

U tome i jeste problem sto sam slusao, ali nisam uspeo.
Onda definitivno više ljubavi i pažnje treba da posvetiš tome.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #370 poslato: Februar 28, 2025, 09:15:48 pre podne »

Ovo bi samo ostavio ovde pa nek svako razmisli.Ja se maximalno slazem sa ovim.
Slika preuzeta od dr.med. Vladimira Stojanovica
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #369 poslato: Februar 28, 2025, 09:11:39 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Nekada nam se mnogo dopadne nešto što smo mislili da nikad ne bi.
Ja sam uvek otvoren za nove stvari da isprobam.
Tako i treba. I nešto što nam se u detinjstvu nije dopalo treba probati opet u odraslom dobu.
Da,to imamo dogovor sa sinom da sa vremena na vreme proba stvari koje nije voleo u detinjstvu.Pa sad smo stigli dotle da voli grasak,gljive sto recimo kao mali nije voleo...
Meni su recimo ukusi strašno varirali sa godinama. Neke stvari koje sam volela da jedem više ne mogu, a neke koje nisam sad obožavam.

Ja bas masline, koje smo spomenuli, kao malo nisam mogao da podnesem, a sada ih obozavam.
Sad ga mogu jesti bez icega.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #368 poslato: Februar 28, 2025, 09:10:42 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Možda da potražiš pomoć nekog iskusnog u tome?

U tome i jeste problem sto sam slusao, ali nisam uspeo.
Nije dovoljno samo slusati,treba nesto i primeniti i sam da isprobavas isto kao i kod naseg sporta.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #367 poslato: Februar 28, 2025, 09:08:54 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Ma daj bre  ;D ;D ;D....ruzmarin je meni toliko naraslo unutra da sam ga morao zasaditi napolju u bastu....ruzmarin bas ne zahteva puno....

Izgleda da sam ga preforsirao :D Mislim da mu ni sunce u onoj meri nije prijalo...ne znam.
Dok je biljka mala sunce zna da ga sprzi,zato ga stavi u prostoriju gde dobijes prepodnevno ili popodnevno sunce.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #366 poslato: Februar 28, 2025, 09:07:38 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.

Ahahahahahahah. :D
Nije, prosto ideja kombinacij voca i slanog mi u startu ne ide, ali kazem-probao sam i ukus mi ne prija. Jeo sam kuvana jela sa sljivama i kajsijama. Jednom cak i sendvice sa brusnicama.....
Jasno ,nije sve za svakog.Ni ja ne volim bas sve.
Sendvic sa brusnicama?Hoces da pricas o tome?

Ne zelim. Bilo je kao nesto fensi, pa sa nekim ukrasima, kikiriki buterom....samo sam zagrizao. :D
Hahahaha,mislio sam da je bilo takvo zato sam i pitao da li hoces da pricas o tome,posto sam gotovo siguran da nisi to jeo zato sto volis....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #365 poslato: Februar 28, 2025, 09:05:17 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Domaci kecap uvek tako radim,pogotovo za sebe,sinu bez icega,a sto se maslina tice to bih mogao na tone da jedem,jednostavno ga obozavam!

Ali ni njih ne bri trebalo puno jesti.
Ni ne jedem puno,ni cesto,ali uz dobar rostilj ili uz dobru picu dusu dalo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #364 poslato: Februar 28, 2025, 09:04:04 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.

Za kurkumu sam npr. cuo niz benefita.
To sam sad pre 2 nedelje poceo intenzivnije da koristim,ali jos nisam hteo da se izjasnjavam barem dok ne prode nekih mesec dana,ali da ima benefita,ali konkretno cu za nekih 2 nedelje reci.

Sta ocekuejs da tacno soetis kao promenu?
U koje jelo je ubacujes?
Ne ocekujem nista,samo mi je bila velika zelja da isprobam,ali mogu reci da je vec premasio ono sto sam citao o njemu.
Najlakse mi je sa mesom da jedem,posto je dosta jakog ukusa.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #363 poslato: Februar 28, 2025, 09:02:06 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.

Ali retko kome saksijsko zacinsko bilje uspe, da se ne osusi...
Mi dok smo ziveli u stanu od rodenja do moje devete godine uvek smo tako radili i nikad se nije osusilo....

Podeli recpte kako, na kojoj strani, zalivanje, itd.  :D
Cale je uvek tako radio da je biljka bila na takvom mestu da ga je ili prepodnevno sunce ili popodnevno  grejalo,nikako onaj najtopliji od 11-16 casova.Vodu umereno,zavisi od vrste,ali najbolje da prstom opipas zemlju.E sad sto se kolicine vode tice to ces vremenom sam da vidis i skoro kod svake biljke je tako zalivao da nije direktno u saksiju nego je svaka biljka imala svoju tacnu i u to je sipao vodu a biljka je "popila" toliko vode koliko joj je bila potrebno.Ako ostane vode vise od 24h u tacni onda si sipao previse vode. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #362 poslato: Februar 28, 2025, 08:57:01 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Domaci kecap uvek tako radim,pogotovo za sebe,sinu bez icega,a sto se maslina tice to bih mogao na tone da jedem,jednostavno ga obozavam!
Domaći kečap sa organom je, po meni, nešto najukusnije kao sos za jela.
Slazu nam se ukusi.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.067 sekundi sa 12 upita.