TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 401962 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 02, 2025, 12:45:00 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 35 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 40127 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #406 poslato: Mart 03, 2025, 09:53:33 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Spremali su moji ponekad suvi zacin sami. Odlicno resenje.
Moj otac isto.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #405 poslato: Mart 03, 2025, 09:52:44 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Možda da potražiš pomoć nekog iskusnog u tome?

U tome i jeste problem sto sam slusao, ali nisam uspeo.
Nije dovoljno samo slusati,treba nesto i primeniti i sam da isprobavas isto kao i kod naseg sporta.

Pa da, ali sam do sada za taj tip biljaka konkretno failovao. :D
Dao sam ti par ideja i videces,sledeci put bice bolje.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #404 poslato: Mart 03, 2025, 09:51:47 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Ja na nesrecu mojih ukucana(jer ga bas volim i oni kazu da preterujem sa ovim zacinom  ;D ;D ;D)ja ga obozavam! :D

A u sta ga sve stavljas?
Oni ga stavljaju na lazanju i na spagete,ja i na mesa,salate,ma bukvalno u sve
Jasno. meni se cak i masline bez kostica sa origanom svidjaju. Par puta sam probao i domaci kecap sa origanom, odlican je.
Domaci kecap uvek tako radim,pogotovo za sebe,sinu bez icega,a sto se maslina tice to bih mogao na tone da jedem,jednostavno ga obozavam!

Ali ni njih ne bri trebalo puno jesti.
Ni ne jedem puno,ni cesto,ali uz dobar rostilj ili uz dobru picu dusu dalo.

Masline uz rostilj?
Jeste,uz meso lepo ide,a mozes i uz neku salatu. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #403 poslato: Mart 03, 2025, 09:50:59 pre podne »

Ovo bi samo ostavio ovde pa nek svako razmisli.Ja se maximalno slazem sa ovim.
Slika preuzeta od dr.med. Vladimira Stojanovica
Ovo je kolega u kratkim crtama veoma lepo izneo.
Hvala ti puno dr.Anita. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 30661


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #402 poslato: Mart 03, 2025, 09:50:23 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.

Za kurkumu sam npr. cuo niz benefita.
To sam sad pre 2 nedelje poceo intenzivnije da koristim,ali jos nisam hteo da se izjasnjavam barem dok ne prode nekih mesec dana,ali da ima benefita,ali konkretno cu za nekih 2 nedelje reci.

Sta ocekuejs da tacno soetis kao promenu?
U koje jelo je ubacujes?
Ne ocekujem nista,samo mi je bila velika zelja da isprobam,ali mogu reci da je vec premasio ono sto sam citao o njemu.
Najlakse mi je sa mesom da jedem,posto je dosta jakog ukusa.

Da, i ja uz pieltinu. I cak u grasak.
Piletina jeste meso. ;)
Uz grasak jos nisam,ali probacu. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8225


« Odgovor #401 poslato: Mart 03, 2025, 09:17:28 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
Dalmatinci to cesto rade i sa svinjskim mesom i sa govedim i extra je!!!
Stavise i vino stavljaju u skoro ssve vrste mesa i tako kuvaju i sa tim meso dobije poseban ukus!
Vino definitivno je odličan dodatak u pripremi nekih jela.
Daje vrlo dobar ukus mesima.
Slazem se. Sa belim vinom mi je narocito prijalo.
Ali ne preporučujemo da se alkohol, tj. vino i pije uz to. 😅
Ne. Jedino, ako neko voli casu pica povremeno uz obrok. To mi je u redu. Postoje i osobe koje svakog jutra popiju casicu rakije ili casu crvenog vina uz rucak. Ali nista vise od toga. Ja ne pijem,pa i nemam potrebu ni za tom jednom casicom ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8225


« Odgovor #400 poslato: Mart 03, 2025, 09:14:53 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
I meni se to svidja. Jeo sam i rolat sa mesom,kackavaljem i sljivama, a i kombinaciju sa kajsijama.
Odlično je, kao i piletina sa medom i susamom.
Sve su to zanimljive kombinacije, barem meni. Ipak se ukusi razlikuju.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8225


« Odgovor #399 poslato: Mart 03, 2025, 09:14:08 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.
Volim je i ja.
Ukusi nam se svima dobro slažu. Vidi se da se trudimo da vodimo zdrav život.
Naravno. Koliko god mozemo. Zato i znamo kada mozemo da priustimo i nesto nezdravo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8225


« Odgovor #398 poslato: Mart 03, 2025, 09:13:07 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Spremali su moji ponekad suvi zacin sami. Odlicno resenje.
Super. To je onda pravi pogodak.
Jeste. Nema mononatrijum glutaminat. Nego je zdrava verzija.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #397 poslato: Mart 01, 2025, 05:40:14 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
Dalmatinci to cesto rade i sa svinjskim mesom i sa govedim i extra je!!!
Stavise i vino stavljaju u skoro ssve vrste mesa i tako kuvaju i sa tim meso dobije poseban ukus!
Vino definitivno je odličan dodatak u pripremi nekih jela.
Daje vrlo dobar ukus mesima.
Slazem se. Sa belim vinom mi je narocito prijalo.
Ali ne preporučujemo da se alkohol, tj. vino i pije uz to. 😅
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #396 poslato: Mart 01, 2025, 05:39:06 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ili za slatke stvari cimet.
Da. I ja volim cimet i vezujem ga isto za slatka jela. Ali znam da se u nekim inostranim kuhinjama cesto dodaje i u slana jela,kao recimo meso. Voleo bih nekada i tako da ga probam, u slanim jelima. Jer je u sustini cimet neutralan.
Recimo Nick Walker tako jede svoje pilece belo,sto je za mene nezamislivo,ali i ja bih voleo da probam.Ko zna,mozda nam se i svidi. ;)
Grci ga recimo stavljaju i u musaku. Neutralan je, kad razmislimo. Ima logike da moze ici i u slana i u slatka jela. Da nije neko mesanje ukusa. Drugo je lada sam jeo suve sljive sa mesom. To je slatko- slana kombinacija. Ovo mi je neutralno. Mozemo probati 8)
Meni je baka dalmatinka i ona je tako kuvala meso sa suvim sljivama,tako da je meni taj ukus poznat i mogu ti reci da mi se svida.

Ja sam probao i prosto mi ne prija mesavina voca sa mesom.
Zasto nisam iznenaden?
Covek koji ne voli Ella sir je spreman na sve....
Salim se,mnogo zavisi i od voca sa kojim jedes.Recimo sa mangom ili ananasom je extra.
Ja sam mislila da to nikako ne može biti ukusno pa sam se iznenadila koliko je dobra kombinacija svinjskog mesa sa šljivama.
I meni se to svidja. Jeo sam i rolat sa mesom,kackavaljem i sljivama, a i kombinaciju sa kajsijama.
Odlično je, kao i piletina sa medom i susamom.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #395 poslato: Mart 01, 2025, 05:38:06 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
Najbolji,pogotovo origano.Ja bih to sa svim jelima jeo toliko ga volim.
Ja kao mali nisam voleo origano. Ali ga sada volim. Jos jedan primer kako se ukus menja sa godinama.
Meni su origano i suva mlevena paprika oduvek bili top začini.
Mlevenu papriku mi sin obozava,stavlja ga u skoro sve.
Volim je i ja.
Ukusi nam se svima dobro slažu. Vidi se da se trudimo da vodimo zdrav život.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4696


« Odgovor #394 poslato: Mart 01, 2025, 05:36:41 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Spremali su moji ponekad suvi zacin sami. Odlicno resenje.
Super. To je onda pravi pogodak.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 13081


Never give up!

« Odgovor #393 poslato: Mart 01, 2025, 10:26:41 pre podne »

Još jedan moj lični primer šta jedem za doručak ako se posti.
Idealno za sve one koji su u off sezoni,poste i vole slatko.
https://youtu.be/Er62hUFMEGY
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8225


« Odgovor #392 poslato: Mart 01, 2025, 09:43:55 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Da. Sadrzi zasicene masne kiseline, pa je isto kao da koristimo mast. Ali svakako je zdrav izbor,kao i svinjska mast.
I zdrav i ukusan.
Jeste i ja volim kokos generalno. Znam osobe koje ne vole taj ukus. Ali dobro. Postoje i druge zdrave alternative.
Malo je jači ukus pa je i normalno da ne prija svakome.
Ja ukus kao ukus ne volim ali zato kokosovo ulje koristim i ok je.Navikao sam u ovom sportu a i u zivotu generalno da se ne jede uvek ono sto se voli nego sto je zdravo. ;)
Ako možeš tako super. Ja sam ipak za to da se jede ono što se voli, a da je zdravo.
Navikne se covek godinama,pa skoro i zavoli.... ;)
Ja da jedem ono sto volim ja bih stalno jeo meso i cokoladu.... ;)

Samo na brokoli niko nikad!
I to jako volim pogotovo kada ja licno napravim krem supu od brokolija. ;)
Deluje ukusno na samu pomisao.
Meni je recimo supa od brokolija super ali sam brokoli onako.
Ja ga volim i onako samo,jako puno sam ga jeo uz pilece grudi  ;)
Da malo piletina dobije ukus. Jer sigurno postane odbojan ukus, kada se stalno konzumira. Znam da je neko ranije spominjao.
Ja sam to spominjao,da pilece belo sutradan zna da ima neki poseban ukus i da to ne osetis kao i da pomognes svojim crevima onda ubacis brokoli. ;)
Dobra kombinacija. Samo ja sam mislio i generalno kada se stalno piletina konzumira, da onda postane odbijan ukus. A i ovo sto si naveo stoji. Kada ostane za sutradan, da verovatno povuce mirise od ostale hrane iz frizidera, i onda ima drugaciji ukus.


11 godina sam ga jeo svaki dan,kao i pirinac i kuvana jaja,ali samo belance ili kajganu od belanaca....kad sam ga mogao jesti sa brokolijem ili neko voce to je vec bila premija.... ;D ;D ;D
Ajoj jesi li morao ili hteo svakodnevno da jedeš?
Morao sam,nisam toliki mazohista da sam to hteo da jedem.Dobro imao sam svoj cilj a za to je bilo potrebno takva ishrana. ;)
Koliko sada cesto jedes piletinu?
Jedem ga dosta cesto recimo 2-4 puta nedeljno ali sad ga totalno drugacije pravim.Sada mogu zacini,moze malo pavlake itd koji mu daju ukus a to puno znaci veruj mi.
Sada već zvuči pikantni je, a i pošto je redje sigurno ti više prija.
Da,razlika nebo i zemlja.Jako puno znace zacini i sto ne jedem svaki dan po 1kg.
Zacini, pored toga sto daju lep ukus, ujedno su i zdravi. Ne mislim naravno na one gotove suve zacine, nego na one bez aditiva.
Mogu biti zdravi, samo treba povesti računa da ne bude preljuto ili previše soli, to je već štetno.
Da, bez soli. Recimo suseni ili svez persun, suseni origano. Sve neslano.
To su super začini koji zaista daju određeni šmek.
To koristim i svima preporucujem. One gotove, suve zacine ne. Aditivi su stetni u njima.
Kažu da je najbolje ako i te začine sami pripremimo ... Ali treba to i stići.
Nije to tesko,samo treba napraviti rutinu od toga.
Treba to i naučiti, ko nije imao od koga da vidi ipak mu treba malo više vremena dok se uhoda.

Kako ne. Meni se do sada svako zacinsko osusilo, pa cak i ruzmarin!
Možda da potražiš pomoć nekog iskusnog u tome?

U tome i jeste problem sto sam slusao, ali nisam uspeo.
Nije dovoljno samo slusati,treba nesto i primeniti i sam da isprobavas isto kao i kod naseg sporta.

Pa da, ali sam do sada za taj tip biljaka konkretno failovao. :D
Trudi se jos. Budi uporan. Mi ti dajemo podstrek.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 35 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.064 sekundi sa 13 upita.